lördag 8 november 2014

Åsikts- och yttrandefriheten sitter löst i Sverige


Ian Wachtmeister: ”Dags att erkänna Sverige”


 ”Vår nya märkliga regering har funnit för gott att erkänna Palestina. För att visa sin modiga röst i världen får man tro…och för att tillmötesgå muslimska intressen. Det stormar i vattenglaset.

Det skedda aktualiserar frågan om att erkänna Sverige!!

Att tillerkänna det svenska folket åsikts- och yttrandefrihet.

Att respektera svensk kultur och svenska traditioner.

Att lyssna till svenskarnas mycket kritiska inställning till den vårdslösa försvars- invandrings- och integrationspolitik som bedrivits av samtliga partier utom Sverigedemokraterna.

Att ge svenskarna rätt att styra sitt eget land.

För detta krävs ett allmänt politiskt uppvaknande. Så, alla ni som är skyldiga, nu är det dags att be folket om ursäkt för er upprepade arrogans och er vägran att lyssna på ert lands befolkning! Inse att det land, som främst förtjänar ert erkännande, heter Sverige!”/IanWachtmeister,

Åsikts- och yttrandefriheten.


Till Anders Wennberg , Gefle Dagblad m fl.

Jag vill nu trots allt - eftersom våra vägar för alltid skiljs - erkänna en slags motvillig beundran för dig och tidningsledningens  oförtröttliga och förnuftsvidriga kamp för åsikts- och yttrandefriheten avskaffande. När ni samtidigt med detta varje år firar tryckfrihetens och åsiktsfrihetens dag måste man ställa frågan, "Var finns logiken"?

Jag vill också tacka er för omsorgen om läsarnas psykiska hälsa. Ni överträffar till och med Pravda och DDR.s journalister i omtanken om att inte utsätta läsarna för sanningen, vilken kunde  få dem att börja tänka i andra banor än de politiskt korrekta. Den likriktning av journalistiken bl a ni är banerförare för är unik och har aldrig tidigare förekommit utom i diktaturer. Därav den tidningsdöd som även kommer att hinna ifatt GD.

Jag vet var jag står vad gäller såväl mitt språk som innehållet i det jag skriver. Därför har jag fortfarande många att sända mina artiklar till. Inte minst från läsare i Gävle har jag otaliga bevis på att man saknar mina artiklar.

Nu har jag emellertid fått ett så fint erbjudande att jag inte tänker slösa tid på att få in artiklar i GD, som ständigt refuseras oavsett innehåll utan enbart för att jag inte har samma enkelriktade och osanna syn på verkligheten som GD och dess ledning.

För några år sedan skrev en av USA.s mera framstående journalister sitt "testamente". I detta beskrev han journalister som horor. Jag håller med honom. Den journalist som i första hand skriver för brödfödan och inte för sanningen är en hora.

När historien en gång skrivs om dagens tidsepok kommer ni att stå där med skammen, men då är det för sent./Olle Ljungbeck, Gävle 

Dagens tolererande och agerande mot tiggeri och gatutiggare skiljer sig på inte sätt från 1800-talets överklassdamers och herrars, som slängde en slant till den tidens tiggare och därmed ansåg sig ha gjort en ”gud i behaglig gärning” med denna skenheliga humanism. Men heller inte höjde ett finger för att skilja dem från denna förnedring. Bakom denna låtsade medmänsklighet fanns i verkligheten inget annat än förakt och avståndstagande mot underklassen. Detta gäller i lika hög grad de som i dag talar sig varma för att inte förbjuda tiggeriet. 

Varje dag jag handlar i min lokala butik sitter en ung kvinna på ca 20 år och tigger hela dagen. Att se denna och andra människor (i dag har vi säkert tusentals) i sin bästa ålder sitta – vegeterande – (ja jag använder det ordet) och tuggummituggande utan att reagera för detta förfall är omänskligt. 

Att acceptera och inte förbjuda det är inte humanism utan människoförakt. Det är att anse dessa människor så lågt stående att man bedömer dem som värdelösa till allt annat än tiggeri.

 Efter att Fattigsverige gått i graven har snällisterna och tyckasynd-om-isterna tagit över. De kännetecknas av att de alltid betonar sin empati och humanism och att de inte anser det förenligt med en empatisk och humanistisk inställning att ställa krav. Men att påstå sig vara empatisk utan att ställa krav är inte att visa respekt och medkänsla.

Jag har träffat många människor under min livsresa. De människor jag uppfattat vara verkligt empatiska är de som också samtidigt vågat ställa krav på mig. De har därmed visat att de tror att jag har ett egenvärde och kan uträtta saker eller duger något till. Snällisterna och tycka-synd-om-isterna är ofta känslomässigt grunda och deras empati går inte på djupet. De tror att kravlösheten är synonym med humanism och empati. Men där har de totalt fel.
Den som som påstår sig värdera alla människor lika och ändå kan acceptera detta är inget annat än en hycklare utan respekt för andras värde. Att fortast möjligt få bort dem från denna förnedrande situation skulle tyda på verklig medmänsklighet och inte falsk sådan. Det skulle återge dem status som människa.

Trots min ateism har jag läst bibeln. Det finns givetvis även i denna bok en och annan levnadsregel som tyder på klokhet av den som tecknat ned det.

Ett uttryckssätt som jag tycker de som försvarar tiggeriet borde ta till sig är, ”DU skall förvalta ditt pund”. De som stöder tiggeriet anser troligen att dessa människor inte har minsta möjlighet att utveckla sig och därmed höja sig som människa. För ingen som tror på människors lika värde kan påstå att detta är ett värdigt liv.
Ett förbud innebär därför att du för det första anser att människor har lika värde. För det andra att Du inte betraktar dem som enbart vegeterande varelser utan med resurser att i någon mån förvalta sitt pund. Självklart kan de behöva stöd för att åstadkomma en förändring.

Men detta stöd skall inte i första hand ges av svenska folket till dem som kommer från ett annat land. Att få hemländerna att ta sitt ansvar blir också en mätare på hur kompetenta och handlingskraftiga våra politiker är. Att i alla sammanhang där människor råkat i svårigheter och nödsituationer tillämpa en slags dumsnällhets- och tycka- synd- om – ism är hyckleri och allra minst tecken på respekt. Att inte ställa krav inom rimliga gränser är förödande och visar endast på respektlöshet och nedvärdering av de människor man säger har samma värde som jag själv./Olle Ljungbeck, Gävle


2 kommentarer:

 1. Apropå tiggeri och förfulande av Sverige har inte det minsta med snällism att göra. Däremot är det kulturmarxisten Gramscis modell för socialistisk revolution.

  Mätta magar skapar ingen revolution, så då gäller det att förstöra landet så mycket att ett inbördeskrig blir totalt omöjligt att undvika.

  Att förfula landet med zigenarläger och tiggeri är en del av planen. En annan del är att plundra folk på så mycket pengar som möjligt och dessutom åstadkomma inbördes stridigheter, vilket man gör med massinvandringen av muhammedaner till landet.

  Mer om denna galna revolutionsromantik från kulturmarxistiskt håll finns att läsa i boken "Det revolutionära nätverket".

  http://www.pr-publishing.com/1234/det-revolitionara-natverket.pdf

  SvaraRadera
 2. Mycket bra skrivet!! Tiggarna på väg till Sverige - men VART ska vi svenskar ta vägen om vi vill ha ett bättre liv för våra surt förtjänade pengar.

  Det känns som att vi ska vara glada för att vi överhuvudtaget skall få finnas kvar i vårt eget land.
  Våra förfäder vrider sig säkert i sina gravar om de kunde se resultatet av deras slit.
  Heima

  SvaraRadera