torsdag 6 november 2014

Den svenska mediacensuren. SD bjuds inte in till debatt om invandringen. Stora problem i Calais En artikel, som jag hittade på den förnämliga Snaphanen, följer här i utdrag. Beträffande den artikel som professor Skirbekk refererar till i DSM till så finns inte denna artikel längre att tillgå. Däremot finns det en utmärkt bok utgiven av DeSaMek Publishing -Den Svenska Mediacensuren, som handlar om alla tabun som finns i den svenska mediadebatten och främst nu invandringsdebatten. Man kan beställa boken här.

 Så här skriver Pia Hellertz i sin recension av boken

”Den innehåller 40 artiklar i diverse ämnen, som de olika författarna genom åren skickat in till våra stora dagstidningar – DN, SvD, AB och Expressen - men som av olika anledningar blivit refuserade, oftast utan förklaring. Det är viktiga artiklar som tar upp allvarliga samhällsproblem. Min första, spontana reflektion när jag läser är: Tack och lov för att
Internet finns! Tack och lov att så kallade alternativmedia finns.

Var och en av ”de stora tidningarna” refuserade artiklarna inleds med en kommentar till refuserandet. Ofta kommentarer som gör att man tvingas fråga sig:

Hur är det egentligen ställt med åsiktsfriheten i Sverige?” Hela recensionen här

Denna artikel från Snaphanen är väldigt lång men är värd att läsas. Den handlar om Norge och invandringen  men gäller i lika hög grad för Sverige.

”Av Sigurd Skirbekk, professor emeritus i sociologi vid Oslo Universitet
DSM (Debatt Sanningsökande Mediakritik) Boks 99 563 Gränna, 2005 ; Volum 60.(6) s. 5-13


Tio tabubelagda tema i invandringsdebatten

Jag har kallat detta inlägg för “Tio tabubelagda tema i invandringsdebatten”. Med “invandringsdebatt” menar jag den offentliga och mediaanpassade debatt på senare tid när det gäller invandring och integration av folk från fjärran länder och kulturer, inte varje, generell debatt om dessa spörsmål i mer speciella och stängda miljöer. Med “tabu” menar jag det samma om detta begrepp som det som står i lexika: en föreställning om att vissa ting och spörsmål icke må omtalas eller beröras, eftersom detta kunde utlösa farliga krafter.


…Jag ämnar här visa att vanliga påståenden från centralt håll i invandringsdebatten är formulerade på så sätt att de skapar emotionella barriärer mot att ta upp och värdera motföreställningar. Och detta gör man trots att motföreställningarna kunde ha bidragit till en större förståelse för de realiteter som vi står inför och till en mer förnuftig anpassning än det som följer på de vanliga, officiella påståendena.


…På den politiska högersidan finner vi mäktiga multinationella sällskap och många typer av firmor med ekonomiska intressen knutna till migration av billig arbetskraft. På den politiska vänstersidan finner vi andra grupper med en annan typ av makt, knuten till en status som moralisk elit. Denna status är ofta baserad på en stark och enkel moralisering av rasism och fascism än på djupare analyser av de strukturella verkningar som den ena eller den andra politiken orsakar.” Hela artikeln


Mattias Karlsson, Sverigedemokraterna i lång intervju med Mats Knutson. Läs också alla kommentarer.

Regeringen bjuder in samtliga partier utom SD till möte om invandring.

– Just nu i världen finns fler människor på flykt än det varit sedan andra världskriget. Så det är kanske inte är konstigt att vi i Sverige och Europa har större asylinvandring än vi haft tidigare. Jag tycker att vi som medmänniskor har ett ansvar att försöka hjälpa i de här situationerna.” Hela artikeln

– Den här kommer att vara i flera, flera år, säger Morgan Johansson till SVT.” Hela artikeln

Migrationsverket kräver 155 miljarder till den ökande invandringen.   Fria Tider

Läs Extremliberalerna – Karl Olof Arnstberg
Fr. Snaphanen:

”Storbritannien vill inte längre locka människor i drunkningsdöden
Australien har framgångsrikt minskat antalet drunknade från 1300 till noll, och det kommer också att ske i Europa när politikerna har funderat på detta i några år. Verkligheten pressar , de närmste tio åren gäller tävlingen: "Vem blir den sista mångkulturalisten i Europa?" Och vilka gjorde det, Sverige, ödelade sitt land i den tidigare processen?
Storbritannien kommer inte att stödja eventuella framtida räddningsinsatser för att förhindra att invandrare och flyktingar drunknar i Medelhavet….Läs mer


Calais borgmästare – Den verkliga magneten är förmånerna

Det är 48 minuter, men de är värda att höra. Situationen i Calais är akut med våld mot stadsborna och maffiaverksamhet. Det illustrerar nationernas och EU: s fullständiga misslyckande och vanmakt. I Danmark sprider sig  paniken också: Enhedslisten vil betale asyl-regning med finansskat ,… Kan politikerna lösa ett problem skapat av dem själva? Satsa inte dina pengar på det.

Invandrare är beredda att dö för att komma till Storbritannien
Invandrare är beredda att "dö" för att komma till Storbritannien för att de tror att de kommer att få bra förmåner, sade borgmästaren i Calais Natacha Bouchart och säger till Utskottet för inrikes frågor  att Storbritannien har "mycket förmånligare villkor" än Frankrike. Det finns en stor växande oro om effekterna av att ett stort antal människor samlas på den franska kusten och försöker komma till Storbritannien.


Mrs  Bouchart berättade att de £ 37/vecka  som betalas till asylsökande var "väldigt mycket för människor folk som inte har något i sina liv" och avvisade påståendet att ett nytt centrum skulle fungera som en magnet för invandrare desperata att ta sig till Storbritannien.


Hon berättade för MPs (Member of Parliaments): "Den verkliga magneten är de fördelar som upplevs i Storbritannien." Hon tillade: " Dessa människor är redo och beredda att för att komma till England" Mrs  Bouchart menade att Storbritannien sågs som ett eldorado bland invandrare. Hon sade: "Vad Storbritannien erbjuder uppfattas över hela världen." Borgmästaren var inbjuden till Europaparlamentet för att diskutera den ökande strömmen av illegala invandrare från Frankrike. Immigrants ‘ready to die’ to get to Britain because of the ‘huge amount’ handed out in benefits, says the Mayor of Calais och Snaphanen
Om muhammedaner tyckte han så här:


Winston Churchill (1874-1965) skriver i boken The River War, 1899, sidorna 248-250:

Hur fruktansvärda är inte de förbannelser som islam lägger på sina anhängare! Förutom den fanatiska frenesin, som är lika farlig för en man som vattuskräck för en hund, är den skrämmande fatalistiska apatin.

Effekterna är uppenbara i många länder. Med oförutsedda vanor, otillfredsställande system för jordbruk, tröga metoder för handel finns det en otrygghet avseende egendom oavsett var profetens anhängare styr och ställer.

En försämrad sensualism berövar detta livet dess nåd och förfining, ja, allt av dess värdighet och helighet.

Det faktum att enligt sharialagstiftning varje kvinna måste tillhöra en man som hans absoluta egendom, antingen som ett barn, en hustru eller en älskarinna, måste fördröja det slutliga utrotandet av slaveri till dess att Islam har upphört att vara en stormakt bland människor.

Individuella muslimer kan visa lysande kvaliteter - men inflytandet av religionen förlamar den sociala utvecklingen i dem som följer den. Det finns ingen starkare bakåtsträvande kraft i världen.

Långt ifrån att vara döende är islam en militant och missionerande religion. Den har redan spritt sig genom Centralafrika och reser upp orädda krigare för varje steg; och om det inte vore för att kristendomen ges skydd av vetenskapens starka armar, den vetenskapen mot vilken den förgäves kämpat, kan civilisationen i det moderna Europa komma på fall liksom civilisationen i antikens Rom.

Läs:
Hotet från Isis


1 kommentar:

  1. Jag är SDmedlem och känner ingen bitterhet över att mitt parti inte blev inbjuden till debatt om den groteska invandringen. Jag är däremot glad å partiledningens vägnar att de slipper sitta och höra på idioterna från 7Klövern och deras hyllningar över det i deras ögon helt fantastiska med att just alla dessa parasiter väljer just Sverige och dess naiva och båögda skattebetalare som sina försörjare. Det som SD:s ledning och vi medlemmar skall planera för är den dag allt rasar samman och någon skall ta hand om den efterföljande dyngan. För detta kommer det att behövas mod, planenering och beslutsamhet av sällan skådat slag.

    SvaraRadera