fredag 14 november 2014

Kränkta muslimer. Svenska språket avvecklas. Invandringen är en skräckfilm i slow motionReplik på insändaren i Pitetidningen

"Muslimska kvinnor kränkta".

Man häpnar över respektlösheten undertecknade till rubricerad insändare visar mot det svenska samhället och dess medborgare. Vem är det egentligen som har rätt att känna sig kränkt?

I Sverige har vi grundlagsfäst att den offentliga sektorn inklusive  regering och riksdag skall vara sekulär. Med andra ord att religion inte skall ha något inflytande på dessa områden. 

Men insändarna vill inte bara ändra på detta. De vill därutöver utsätta medborgarna för stora risker genom att inte acceptera de hygienregler som fastställts av medicinalstyrelsen etc och som de svenska medborgarna inte tänker ge avkall på.

Religion har inte med vetenskap att göra. Däremot med vidskepelse, föråldrad kvinnosyn etc. Den ojämlika och sexualfixerade syn islam och därmed undertecknarna visar hör inte hemma i ett civiliserat samhälle.

Undertecknarna ger kritikerna av islam, "vatten på sin kvarn" genom att hävda att islam plötsligt skulle kopplas ihop med det offentliga samhällssystemet som för alltid skall stå fritt från religiöst inflytande.

Religion må vara den enskilda människans ensak. Men där går gränsen. De som inte accepterar detta bör omgående flytta till ett land där religion och stat är sammankopplat.

Men detta skall aldrig ske i Sverige./Olle Ljungbeck, Gävle 
Artikeln Muslimska kvinnor kränkta kan du läsa här

 

” Socialdemokraterna börjar avveckla svenska språket. (Newspeak). 

Hittade ett intressant och aktuellt tråd på FlashBack. där tar man upp Svenska Akademins mycket intressanta och relevanta kritik mot Sossarnas senaste storsatsning, för att avveckla det svenska språket.Det hela är ett led i anglifieringen av vårt språk. Men också ett sätt att fördumma de framtida generationerna i det som i George Orwells bok, 1984, kallades för Newspeak (Nyspråk).

Och Svenska Akademin använder ganska kraftiga ordalag i sin kritik av Sossarnas förslag att lägga ner Terminologicentrum. De kallar Sossarnas budgetförslag för "ett förräderi"! Och att det är "ännu en ogenomtänkt idé"!

Det är egentligen ganska enkelt. Om framtidens medborgare inte längre har ord för att kunna uttrycka sig, kommer de aldrig att kunna formulera ett fungerande motstånd mot etablissemanget. Därför vill Sossarna detta. Dessutom, så gynnar detta globaliseringen via anglifieringen av vårt språk.
Något som Sossarna välkomnar då de är landsförrädare, som sedan partiets bildande har drivits av ett förakt mot allt svenskt.” Det opåverkade sinnet


 DSM 5/2014
Av  MORTEN UHRSKOV
12. November 2014

I övers. från danska som inte är helt lätt

”Den svenska ”eliten – har nedgjort dem som varnade för invandringspolitiken – nu har de själva blivit rädda

”Volym frågan " har blivit det nya ordet i Sverige att döma av debatten om invandringspolitiken, eftersom den sker i Sverige just nu. Man kan ännu inte tala om något nästan epokgörande.

I ledande artiklar i flera stora tidningar diskuteras det hur många asylsökande Sverige kan hälsa välkomna utan en eller annan form av haveri.

Det är de tidningar, som på ledarplats i allmänhet bara haft förolämpningar mot dem som har varnat för den stora tillströmningen av asylsökande och invandrare till Sverige

 Välfärdsstaten kan inte återskapas
Det är nog för sent att göra något Sveriges fall, om man med "gör något" betyder att återställa ett fredligt, rikt Sverige med en generös välfärdsstat. Detta lopp är förmodligen kört.

Med nästan två miljoner uppehållstillstånd sedan 1980, långt över en miljon av dessa till människor från icke-västliga länder, kan Sverige inte längre vara ett stabilt nordeuropeiskt land.
 ….. 
Kriminaliteten kommer att fortsätta att vara skrämmande hög
Sveriges efter danska förhållanden oerhörda brottslighet kommer också att fortsätta.  Den svenska underklassen, arbetarklassen och lägre medelklass har för länge sedan drabbats av skenande nivåer på våld och våldtäkt. Gränsen förskjuts uppåt, för varje år som går.

 ….Redan 2005 publicerade Brå officiellt i kriminalitet, en rapport som visade att araber och afrikaner var kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken.

Nu börjar svenskar själva att frukta framtiden
Svenska kolumnister från stora tidningar som Expressen och Svenska Dagbladet börjar nu tala om "volymen", börjar prata om hur många som Sverige kan hantera. Anna Dahlberg skrev i Expressen den 9 november att "Sverige kan inte ensamt ta upp en så stor del av flyktingströmmen till Europa. Inte i det långa loppet. "


 Tove Lifvendahl Svenska Dagbladet skrev den 10 november att den svenska arbetsmarknadsmodellen inte är anpassad i förhållande till de många hundratusentals icke-västerländska med mycket låg kompetens.
 För lite, för sent
Det är positivt att det onämnbara namngivits. Det är positivt att ett fullständigt förryckt tabu på antalet utmanas. Det är alldeles för lite för sent. Tänk på att vi bara talar om några krusningar på ytan.

År 2015 kalkylerar det svenska Migrationsverket med 105.000 asylsökande, en surrealistisk figur i ett land med 9,6 till 9.700.000 invånare.

Ingenting tyder på att Sveriges självmordskurs är på väg att förändras i första taget. På bara fem år kan Sverige ha ytterligare minst en halv miljon icke-västerländska (inklusive familjeåterförening), varav de flesta inte går att integrera och enbart kommer att bidra till att belasta den svenska ekonomin ytterligare.

Sverige är inte för barn. Sverige är illa nog för vuxna. Detta är en skräckfilm i slow motion. Det är så tragiskt att det är svårt att förstå det: En av världens mest utvecklade länder förvandlat till ett land i tredje världen inom loppet av två generationer.
Vad var det exakt som hände i Sverige? Den korte Avis

Av Morten Uhrskov tidigare publicerade inlägg om Sverige på denna blogg:

1 kommentar:

  1. Tycker du tar upp många intressanta frågor,som Gävlebo ser det mörkt ut på stadens gator,inte bara för novembermörkret.Mobergs svensk strävan borde många bedövade med värdegrunden,läsa och förstå,kommande generationer får det inte lätt.

    SvaraRadera