torsdag 4 december 2014

Isis grymheter. Sahlin om demokrati. Svenska skolan i rent förfall.Varför islamiska staten är så grym.


 Ta del av vad James Glazov säger med undertext på svenska.
”Muhammedanismen är en främmande makt och alla som kollaborerar med främmande makt är landsförrädare.
 Det säger en hel del om Sveriges politiker och journalister!” Hela artikeln
Nu blir det nyval den 22 mars. SD framställs som de som är skyldiga till kaoset. Hur kan de vara det? 
Mattias Karlsson och Oscar Sjöstedt - två lysande stjärnor.
För övrigt är det lätt att hålla sig för skratt. I morse satt fem damer i blandad ålder och pratade som de förståsigpåare som anser att de är om situationen inför nyval. Vem orkar lyssna på Lena "Mellis" Mellin? 
Fr. Snaphanen:
Nyval 22 mars 2015
Om man tittar svenska tidningars  förstasidor kan man tro att domedagen är nära. Mona Sahlin uttalade igår: "Jag är uppriktigt upprörd OCH full av vämjelse. Ett främlingsfientligt OCH högerpopulistiskt parti har idag tagit riksdagen som gisslan. Demokratin står på spel.”

 Sahlin ”vet  inte, med huru litet förstånd världen styrs,”  för hon är det inkarnerade oförståndet och hon har levt gott hela livet. Det blir en annan regering och de gamla partierna rör sig vidare på förnekelsens vindar. SD växer mycket, mycket stort, till förändring för många svenskar som efterhand inte längre ser sitt land utbjudas till försäljning för lägstbjudande, och de kommer inte att minska.
I förrgår var de över 16 procent. Det är dagens fakta och framtiden. Denna kris kan vara rena västanfläkten sammantaget med de kriser som de gamla partierna har sparat ihop till de kommande åren. Det blir ett svidande nederlag för Sjuklövern den 22 mars så mycket kan man lova redan och det är hög tid att svenska riksdagsledamöter börjar leva i verkligheten och uppför sig som demokrater och vuxna människor.

Kultur Journalisten Carl Otto Werkelid är balanserad i Tankar för dagen ”Snaphanen

BEVINGAT ORD AV AXEL OXENSTIERNA
Axel Oxenstierna var en duglig och kraftfull regent i Sverige under 1600-talet. Vid ett tillfälle skulle han skicka sin då blott 20-årige son Johan ner till Tyskland för att å Sveriges vägnar förhandla med stormännen i Europa om fredvillkor i Westfaliska freden1648.

Sonen kände sig osäker inför denna uppgift fick då följande ord av uppmuntran av sin fader: 

"Ack om du visste min son med vilken ringa vishet världen styres".

"An nescis, mi fili quantilla prudentia mundus regatur".


Per Gudmundsson:

 En fjäder i hatten, jackpot och julafton för SD
De enda som inte behöver frukta ett nyval är Sverigedemokraterna. De kommer att utnyttja tillfället till att omvandla nyvalet till en folkomröstning om invandringen. Det är en taktik som har potential. Mellan 40 och 50 procent av valmanskåren tycker att det är en bra idé att strama åt invandringen. SD-företrädarna kommer att säga att valet är enkelt. På ena sidan står en budget som inte ens klarade sig genom riksdagen. På andra sidan minskad invandring….SD har också medvind i opinionen…. Opinionsinstitutet Sentio, som bäst skattade SD i valet, uppmätte SD till 16,4 procent i november.”Gudmundsson

Sent: Wednesday, December 03, 2014 9:51 PM
Subject: Skolans tillbakagång

- 87 procent av väljarna i valundersökningen sade att det var skolfrågan som avgjorde deras val. Det var endast ett parti som stack ut, det var Sverigedemokraterna. Dom prioriterade inte skolfrågorna.

- Vi har efterlyst blocköverskridande samarbete. Och vi ser att man är hyfsat överens mellan Regeringen och Alliansen. 
 Kenneth Sandberg:
Johanna Jaara Åstrand hänvisar till “Pisa-resultatet som lamslog Sverige” som argument för appellen till politikerna att lösa den aktuella krisen så att den politiska situationen inte går ut över eleverna.
Reflektionen man gör efter att ha hört hennes beskrivning ovan, är att skolans kräftgång knappast är förvånande. När inte ens ordföranden för ett Lärarförbund har fattat att Sverigedemokraterna i högsta grad prioriterar skolan – där man mycket pedagogiskt har förklarat hur just den ansvarslösa massinvandringspolitiken är den enskilt största orsaken till problemen i skolan – hur är det då ställt med den övriga personalen ute i verksamheten och deras förmåga att begripa fundamentala sammanhang i samhälle och skola. Och därmed också förmågan att förmedla kunskap värd namnet till eleverna.!?

 Johanna Jaara Åstrand kompletterar sin okunskap med uttalandet om att det “mellan de två blocken, Regeringen och Alliansen, finns en hyfsad överensstämmelse”. Vilket hon formulerar som att Sverigedemokraterna däremot inte skulle ansluta sig till ståndpunkten om en satsning på skolan för att förbättra situationen.

 Sannolikt är det inte bara i intellektuellt hänseende som det brister hos Lärarförbundets ordförande; En inte alltför vågad gissning är att den fundamentala uppgiften att lära ut objektiva fakta till eleverna får stå tillbaka för hennes röd-gröna politiska preferenser.//Kenneth Sandberg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar