lördag 13 december 2014

Reinfeldt en märklig man. Svenska politikerelitens förakt för demokrati
 Reinfeldt flyger 

 

Reinfeldt: Fler flyktingar får plats 

 

De nordiska länderna har plats att ta emot betydligt fler flyktingar än i dag. Det säger Fredrik Reinfeldt (M) i en intervju med danska Politiken. Han säger även att han utesluter tanken på ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna – och får skarp kritik.

Han säger att de nordiska länderna har plats att ta emot betydligt fler flyktingar än i dag.
- Vad betyder ordet ”nog”? Är Sverige fullt? Är Norden fullt? Är vi för många människor? Vi är 25 miljoner människor som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt, säger Fredrik Reinfeldt till Politiken.

Han håller inte med danska regeringens lagförslag om att göra uppehållstillstånden för krigsflyktingar tillfälliga om de inte är individuellt förföljda, och säger även att han utesluter tanken på ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna.

- Det finns ingen svensk borgerlighet som innefattar Sverigedemokraterna.
Och det tycks mig lite naivt att tro att den svenska befolkningen är helt annorlunda än i övriga Europa. Men naturligtvis kommer verkligheten ikapp de svenska politikerna.

Intervjun har väckt uppmärksamhet i Danmark. Danmarks före detta finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), menar att det är nödvändigt att Sverige ändrar både kurs i invandringsfrågan och inställning till SD.

Han har följt den svenska debatten under många år och tror inte att det är hållbart i längden att ignorera ett parti med så stor del av väljarkåren.

– Genom att vägra samarbeta med SD fnyser man åt oron för ökad invandring. Det ger väljarna intrycket att de inte lyssnar på människor. Att de inte har förstått att vi är bekymrade. Det är ett misslyckande, säger han och fortsätter:

– Och det tycks mig lite naivt att tro att den svenska befolkningen är helt annorlunda än i övriga Europa. Men naturligtvis kommer verkligheten ikapp de svenska politikerna, fortsätter han.” Berlingske och SvD


Berlingske i övers. från danska

En revolt mot eliten är på gång i Sverige
Av Karen Jespersen, MF (V)
11. december 2014, 17:00

Invandring
Sverige upplever just nu en massinvandring, som bryter ned  den svenska välfärdsstaten. Hittills har eliten kunnat hålla befolkningen i ett järngrepp av politisk korrekthet. Men nu finns börjar det hända något efter ett val efter bara två månader, med en röd regering.

Sverige är i politisk kris. Anledningen är att den svenska socialdemokratiska statsministern Stefan Löfven kom i minoritet efter bara 62 dagar vid makten och var tvungen att utlysa nyval.

Men denna kris går långt djupare. Det återspeglar de allvarliga problem den svenska välfärdsstaten har i grunden av en aldrig tidigare skådad stor massinvandring. Men krisen visar också ett begynnande uppror mot den politiskt korrekta eliten och den ökande tillströmningen från icke-västliga länder, eftersom eliten har riktat arbetet på detta.

Till skillnad från Danmark har kritiker av massinvandring i Sverige bemöts av en veritabel häxjakt. Även försiktiga påpekanden av de problem som den icke-västerländska invandringen uppvisar, har stämplats som främlingsfientlighet och rasism. När det kommer till Sverigedemokraterna, har hetsen varit extremt våldsam, och har i vissa fall varit förknippade med direkt förföljelse av människor med anknytning till detta parti.

Men elitens stämpling av alla invandringskritiker som onda människor löste inte det svenska samhällets stora problem med följderna av en massiv invandring: Stora ekonomiska bördor, bristande integration på arbetsmarknaden och utbildningssystemet, parallella samhällen, våldsbrott och gäng, förtryck av kvinnor, däribland tvångsäktenskap, och islamisk radikalisering.

Bara i år, har över 100.000 asylsökande fått uppehållstillstånd i landet och deras familjer kommer snart att följa efter. Det är dyrt, och det offentliga underskottet är redan 40 miljarder svenska kronor större än väntat. Många kommuners bördor kommer nu att vara oöverstigliga för att få placerade de många nya som kommer till.

Och eftersom nästan inget annat parti tog dessa problem och deras orsakerallvar började Sverigedemokraterna att växa.
Vid valet i september i år hade Sverigedemokraterna stor framgång och ökade till  närmare 13 procent. I den senaste mätningen får partiet 17,7 procent av rösterna om valet hölls nu. Men tydligen vill de svenska toppolitikerna fortfarande inte inse att det speglar växande folkliga protester - och att dessa protester har sina rötter i ett mycket verkligt övergrepp på det svenska samhället.

Det mest slående uttrycket för detta förnekande av verkligheten hos den politiska eliten var kommentaren från den socialdemokratiska statsministern Stefan Löfven att Sverigedemokraterna är "nyfacistiska". Anmärkningen föll direkt efter att Löfven hade utlyst nyval till den 22 mars 2015. Finansminister Magdalena Andersson, också socialdemokrat, kallades också Sverigedemokraterna för ett "liten nyfascistiskt parti."

Fredrik Reinfeldt har inte heller ändrat attityd. I en intervju med Politiken i söndags, menade han att det finns gott om utrymme för de nordiska länderna att ta emot fler flyktingar och invandrare.

I detta sammanhang kom han med en märklig förklaring, som säkerligen kommer att citeras många gånger som lysande exempel på den svenska elitens blindhet:

- Vad betyder ordet ”nog”? Är Sverige fullt? Är Norden fullt? Är vi för många människor? Vi är 25 miljoner människor som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt, säger Fredrik Reinfeldt.

På fullt allvar menade Reinfeldt  alltså  att frågan om invandringens omfång helt enkelt är en fråga om hur mycket öppna ytor det finns i landskapet. Det är en orimlig tanke. Reinfeldt talar om sina erfarenheter när han flyger, och hans åsikter vittnar om en stor brist i förhållande till verkligheten.

Fler och fler svenskar anser att det är tillräckligt nu.

Forskare har konsekvent fördömt Stefan Löfvens karakteristiska för Sverigedemokraterna som ett "nyfacistiskt" parti. En ledarskribent i Göteborgsposten har mycket direkt skrivit om de ekonomiska problem som massinvandring orsakar.
Men det är främst i det stora borgerliga partiet, De nya Moderaterna som det råder oro. En studie visar att det finns ett utbrett missnöje med Fredrik Reinfeldts attityd under valkampanjen. I synnerhet bör hans uttalanden om att  svenskarna skall "öppna sina hjärtan" som kritiseras av partiföreträdare från hela landet. Yttrandet innebar att vi förlorade valet, säger en representant för partiets förening i Olofström till SVT.

SVENSK TV har frågat ledande lokalpolitiker från partiet. 52 procent av dem säger att det bör vara mindre invandring till Sverige. De vill att partiet ändrar sin invandringspolitik. De säger också att man inte kan hålla en öppen debatt i partiet om invandringspolitiken.

Men långt ifrån alla håller med. I Olofström ställde sig flera medlemmar bakom Reinfeldt. Och Anna Kinberg Batra, som ersätter Reinfeldt som ordförande i januari, kommer inte att ändra partiets politik.
Under de kommande tre månaderna kommer stora delar av den svenska eliten återigen berätta för svenskarna att det är främlingsfientligt att hålla av sitt fosterland, dess kultur och dess värderingar. De kommer att tala för fortsatt massinvandring.

Men det finns tecken på att anden är ur flaskan. Fler och fler människor verkar få mod att säga nej. Berlingske

 

Den 22 mars bestämmer du! 

4 kommentarer:

 1. Detta uttalande är så DUMT så jag kan inte ens tro att han verkligen kan ha sagt dem. Tror verkligen en fd statsminister att eftersom det finns obebyggda trakter i Sverige kan vi lasta flygplan efter flygplan med flyktingar och dumpa dem över fält och skogar och så sköter de sig själva??
  Stefan A.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Sibirien finns det ännu mera plats!

   Radera
 2. Dessa trakter är inte ens obebyggda, de är till för att generera mat och pengar till Sverige - som vid det här laget redan är överbefolkat.

  SvaraRadera
 3. Logiken säger att Japan och Kina är de värsta fascisterna. De tar inte in invandrare. - MP & Sossarna bör medans de har makten införa sanktioner mot dessa stater.

  Norge, Finland och Danmark är också fascister, värre än SD och måste således också mobbas.

  SvaraRadera