söndag 7 december 2014

Sverigedemokraterna framträder som ljus i mörkretSD – nyfascister!! Vad var då Tage Erlander? Parnassen
 


 Trendbrott i svensk politik!

SD´s fällande av regeringens budgetförslag inger förhoppningar om framtiden för Sverige. Att partiet med Mattias Karlsson i ledningen dessutom med osedvanligt klarspråk deklarerade sin avsikt att fälla varje regering som ignorerar svenska folkets vilja att bromsa invandringen, är definitivt ett trendbrott!
I relief mot den förvirrade samling som 7-klövern utgör har under senare tid gruppledare Mattias Karlsson (MK) framträtt som ett ljus i mörkret. Till och med en del av de PK-angripna mediearbetare som haft uppgiften att ”sänka” SD vid bevakningen av de dramatiska turerna i budgetriksdagen, har haft synbart svårt att upprätthålla sin på förhand pådragna killermask vid de olika intervjuerna.

Det intressanta – för Sverigedemokraternas och Sveriges del viktiga – är att detta inte uppstått genom en ansträngning från MK´s sida att till varje pris uppfattas som ”Satis polito”. Tvärtom har han uppträtt med den oförfalskade naturlighet och säkerhet som endast infinner sig om man menar det man säger och har kuraget att tala från sitt sanna hjärta och sunda huvud utan att med flackande blick vrida, vända och väga varje ord på guldvåg.

Tveklöst kommer SD med samma ledning och linje att kraftigt öka sitt väljarstöd i kommande val. För den stora majoriteten av väljare är det helt avgörande att de av en partiföreträdare får höra och bekräftat det som de måhända inte i hela sin komplexitet kan greppa, men som de ”intuitivt” uppfattar som ärligt och sanningsenligt beskrivet – och som ju i många avseenden dagligen bekräftas av det som utspelas runt om dem. För denna förlösning av svenska folkets tillbakahållna protest behövs ingalunda någon partiledare som försöker matcha politikerbroilers som Erik Ullenhag & Co eller med ambitionen att via ”nolltolerans” tillerkännas rumsrenhet från Expressen et Consortes.

Klockan är definitivt fem över 12 för Sveriges del, eftersom massinvandringen i grunden skadat nationen. Och utöver en akut inbromsning av den pågående invandringen krävs ett begränsande av denna till ett absolut minimum. Samt en radikal återvandrings- och repatrieringspolitik.

Med upprätthållande av det civilkurage som Mattias Karlsson nu manifesterar från SD´s sida är det trots allt inte utsiktslöst att Sverige fortfarande går att rädda. Min tro är att i princip hela den existerande motståndsrörelsen runt SD är mogen att göra gemensam sak för vårt land och för våra barn och barnbarns skull.//Kenneth Sandberg

”M:s jätteblunder gav SD öppet mål: "Inte så lyckat"

PJ Anders Linder, chefredaktör för Axess magasin, skriver på DI Debatt om det fatala misstaget som banade väg för Sverigedemokraterna. "Hur lyckat är det? Inte så värst."
Moderaterna borde inte ha gjort upp med Miljöpartiet i invandringsfrågan, skriver PJ Anders Linder. 
Det gjordes 2011 av taktiska skäl men ledde sedermera till att M förlorade tiotusentals väljare till SD i valet, något som enligt artikelförfattaren lett till att "balansen i politiken har förskjutits rejält".

"Både invandringsfrågan och partipolitiken skulle må väl av att M drev sin egen i stället för Miljöpartiets politik", skriver PJ Anders Linder.

I moderaternas valanalys  kallas integrationen för ett "samhällsproblem" där partiet delvis har "saknat relevanta svar".  Väljarna har endast två alternativ i migrationspolitiken: dels uppgörelsen mellan M och MP, dels det som SD står för.
"Antingen ska Sverige ha Europas porösaste gränser eller så ska invandringen begränsas dramatiskt och integrationspolitiken läggas ned", konstaterar PJ Anders Linder.

Det visar sig nu, enligt honom, att detta inte var så smart.

"Dels finns det, som bland annat Dagens industri, Svenska Dagbladet och Expressen har nyligen påpekat, starka sakpolitiska skäl att minska migrationstrycket mot Sverige, dels är antingen-eller-strategin en huvudförklaring till SD:s framgång i höstens val", skriver PJ Anders Linder i DI.


Ӏndra inte riksdagens beslutsregler

DI Efter krismötet på Rosenbad sent i tisdags kväll sa både regeringens och alliansens partiledare att de är beredda att diskutera hur reglerna ska kunna ändras för att underlätta för en minoritetsregering att styra.

Men ska paragrafer hjälpa politiker som inte vill samarbeta? Den som föreslår detta måste ha missförstått parlamentarismens innebörd. Och varför vi har ett proportionellt valsystem som bygger på att mandaten fördelas i proportion till väljarnas röster.” Dagens Industri

Läs:
Ett besök i lögnfabriken

3 kommentarer:

 1. När jag läste nedan tänkte jag "hur kan en människa vara så korkad - dessutom en fd statsmin.

  115 SVT Text Söndag 07 dec 2014
  INRIKES PUBLICERAD 7 DECEMBER

  Reinfeldt: Finns plats för flyktingar

  Moderaternas avgående partiledare
  Fredrik Reinfeldt säger i en intervju
  med danska Politiken att Sverige har
  plats för fler flyktingar än i dag.

  -Jag flyger ofta över den svenska
  landsbygden och det skulle jag vilja
  råda fler att göra. Där finns oändliga
  fält och skogar. Där finns mer plats
  än man kan föreställa sig. De som
  hävdar att landet är fullt, de bör
  visa var det är fullt, säger han.

  Reinfeldt har lyst med sin frånvaro
  under hösten. Men nu säger han till
  Politiken att "det finns ingen svensk
  borgerlighet som innefattar SD".
  -------------------------------------

  Om det bara gäller obebodda trakter så finns det sådana i Sverige men de finns framförallt i Ryssland och i Asien.
  Heima

  SvaraRadera
 2. Trendbrottet i svensk politik märks idag när Åkesson är borta. Han har fått en onödig popularitet och han har hållit partiet tillbaka istället för de framgångar som hade kunnat skördas.

  Jag trodde att Åkesson och Karlsson var ett radarpar, men jag uppfattar Karlsson som tydligare än Åkesson och dessutom har han lättare att hitta argument än vad Åkesson hade.

  Det vore lämpligt att Åkesson avgår som partiledare nu när han är på topp och alla älskar honom, för om han kommer tillbaka kommer han att sjunka som en sten eftersom han inte kan leva upp till den bild många har gjort sig av honom.

  Dessutom tycker jag rent principiellt att en partiledare inte får vara för långvarig, för efter en tid kommer ändå kraven på att partiet ska förnyas, och det är svårt för enskilda personer att förnya sig.

  Den mycket tuffare hållning SD har idag har redan gett stora framgångar för partiet, det ser man tydligt, så för Åkessons egen skull, för partiets skull, och inte minst för folkets skull vore det bästa att Åkesson träder tillbaka... medan han fortfarande är populär, för den populariteten kan han komma att tappa fortare än han anar!

  SvaraRadera
 3. Håller med. Åkesson är bra men Mattias Karlsson är bättre och snabbare i repliken. De kan vara ett radarpar.

  Stackars Löfvén kommer säkert ångra sig att han utlyste nyval.
  Heima

  SvaraRadera