onsdag 28 januari 2015

Jimmie Åkesson Sveriges viktigaste opinionsbildare. Dansk o. norsk irritation på SverigeAv Julia Caesar

 Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har utsetts till Sveriges viktigaste opinionsbildare. Han får tätplatsen på den lista som varje år sedan 1974 ställs samman av tidskriften DSM. Jimmie Åkesson kom dessutom som nummer ett med mycket bred marginal. Han fick nästan dubbelt så många röster som tvåan, Lena Mellin, Aftonbladet. Jimmie Åkesson fick 1 114 röstpoäng. Lena Mellin fick 614.

“Något liknande har aldrig inträffat” skriver DSM:s chefredaktör Jan Gillberg.

Fjolårets etta, Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski, halkade ner till åttondeplatsen. De röstande är journalister med politisk inriktning – ledarskribenter, politiska reportrar och debattörer. Jan Gillberg förklarar Jimmie Åkessons tätplacering med att han har röstats fram av tre olika kategorier röstande:

1.) De som mer eller mindre starkt ogillar honom och vad han står för men ändå måste medge att han och SD har påverkat debatt/opinion. Exempelvis satte Olle Wästberg Åkesson som nummer 1. Detta med motiveringen (som återges i DSM):

2.) De som både ser och uppskattar den påverkan Jimmie Åkesson utövat på debatt/opinion.

3.) De som tycker att han behandlas skamligt och därför “humansympatiserar”.

“Lena Mellin får nöja sig med en kategori: De som gillar vad hon skriver. Och de är förvisso rätt många” skriver Jan Gillberg. Hela artikeln

Vilka hjältar på bilden. Omringad av livlösa fiskar simmar de mot strömmen i hopp om ett bättre Sverige! 

 Sverigedemokraterna Oscar Sjöstedt, Per Ramhorn, Mattias Karlsson, Linus Bylund, Martin Kinnunen

Offra intellektet för offerhierarkin
  -Nu pojkar, sätter vi oss i en ring och sjunger "We shall overcome". 
Sen när fruktstunden är slut skall jag ringa till Örebro kommun och se om vi kan ordna några jobb som förskollärare åt er.
Därefter skall ni få gå en kurs i värdegrund, hållbar utveckling, 
och klimatsmart miljötänk, å sen... blir ni goda...Polytempik

Dansk och norsk irritation på Sverige - Öresundsbrons oförutsedda konsekvenser
Källan är den mångårige socialdemokraten Johan Westerholm, vars tillförlitlighet finns det inte finns någon anledning att tvivla på. Sverige har producerat drygt 1.860.000 nya svenska medborgare sedan 1980 genom permanent uppehållstillstånd (42.200 om året i genomsnitt) och utgör nu mer än någonsin, cirka 110 .000 under 2014. Härtill kommer de som är födda i landet, så Sveriges invandrarbefolkning utgör nu 32 procent.

Sverige har genomfört en demografisk revolution utan att fråga svenskarna, som konfronteras med ett fullbordat faktum och motståndare kan inte göra annat än att lämna landet, vilket 50.000 också gör varje året. Norge har i tysthet skärpt kraven för nordiska invandrare som vill flytta till Norge. (Se också: Sverige blir ettf lyktingläger)

Det är få som vet, men inom såväl de danska som norska regeringskanslierna finns det idag en växande irritation över den svenska migrationspolitiken. Inte flyktingpolitiken, den bryr de sig mindre om då det i grunden inte påverkar deras ekonomi. Utan migrationspolitiken. Hur enkelt det är, förhållandevis, att erhålla ett svenskt medborgarskap. Ett svenskt medborgarskap är mer än ett pass som går att sälja, det är en biljett till den Nordiska passunionen.

Nordiska passunionen är en passunion mellan de nordiska staterna. Unionen innebär att de nordiska ländernas medborgare inte behöver pass eller annan legitimationshandling vid resa inom området eller uppehållstillstånd vid vistelse i en annan medlemsstat i passunionen. Även fritt arbetstillstånd för nordiska medborgare ingår i samarbetet. I såväl Danmark som Norge höjs nu röster i respektive regeringskansli för att begränsa svenska medborgares rättigheter i passunionen, något som inrikesminister Anders Ygeman, i en annan närliggande kontext – de svenska passen – har att hantera. Den förra ministären – regeringen Reinfeldt – fick motta gliringar om detta men gör inte duon Morgan och Ylva Johansson, som har det formella ansvaret för den svenska migrationspolitiken, något åt de relativt sett lägre kraven för att erhålla ett nordiskt medborgarskap i Sverige kan det inte att uteslutas att Norge, Danmark och Finland börjar föra fram förslag som begränsar svenska medborgares möjligheter att röra sig fritt i Norden. Väldigt nära örat


En intressant kommentar bland många
Med släkt i både Danmark, Finland och Norge, vet jag hur rätt du har. Länderna har tröttnat rejält på “slappa” Sverige. Man är rejält trött på alla kriminella med svenskt pass som reser mellan länderna för sina “uppdrag” – för att sen landa i Sverige i “säkerhet”. Det du beskriver är nog inte så långt borta som vi tror. Det blir väl att flytta till Norge så småningom, ett normalt land där det även finns jobb att få för svenskar. Sveriges politiker lär så småningom få “ta ansvar” för det de har ställt till – då hjälper det nog inte att höja skatterna – om inte det finns tillräckligt med “arbetare”. Snaphanen och EKP

Sverige och de nordiska nivåerna
Nuvarande prognoser och beviljandegrad pekar på runt 120 000 beviljade uppehållstillstånd knuta till asylprocessen per år. Ansvaret för de kraftigt och kontinuerligt ökade volymerna ligger hos den politiska och mediala elit som tycks vara helt påtända av den mångkulturella drogen och som vill förvandla Sverige till en humanitär stormakt. De är i sitt hypnotiska, sekteristiska tillstånd i full färd att avskaffa det skattefinansierade välfärdssamhället och förstår inte att vi åtminstone måste minska asylintaget ner till övriga nordiska genomsnittsnivåer.

…Kärnfrågan är om Sverige kommer att klara av denna massiva invandring av människor från dysfunktionella länder med inbördeskrig, förföljelse och kaos i sin vardag. Cirka 60 procent av dem som beviljas asyl har ingen eller kort skolgång. Men Sverige är ett extremt högteknologiskt land: bara drygt två procent av jobben här är till för okvalificerad arbetskraft jämfört med EU-snittet på 17 procent.

.. En person med bakgrund i Mellanöstern skriver till mig apropå att allt fler kristna i Sveriges snart 200 så kallade utanförskapsområden inte vågar visa sin tro och sina symboler, senast under julhelgen:

Man har tänkt att fanatikerna skall försvinna som en buljongtärning i kokande vatten. Det blir tvärtom i en mjäkig miljö, de tar snabbt mer och mer plats. Människor från Mellanöstern känner instinktivt ett auktoritetsvakuum, och de som har ont i sinnet kan ta för sig i det löjliga Sverige, som vill ge psykhjälp åt mördare”. Mörkläggning och Invandring

Denna debattartikel har refuserats av Dagens Samhälle, Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten


1 kommentar:

  1. Skön bild av 5 SD män och en fähund från M. Det är bra att Jimmie laddar batterierna riktigt rejält innan återinträdet i SDgänget. Det lär bli hårda tag i Riksdagen framöver.

    SvaraRadera