söndag 18 januari 2015

Ljungbeck om återvändare från Syrien. Nytt jobb för Reinfeldt och Ullenhag. Julia Caesar om terrordådet i ParisLiten ordlista:
De sittandes = tiggarna som även kallas EU-migranter
Återvändare = de som stridit i Syrien och kommer tillbaka till Sverige
De ensamkommande = barn över och under 18 år!
De Nyanlända

Fr. Snaphanen:
Svensk entusiasm:
Lyssna på SVT: Ja, alltså jag menar det sätt SVT rapporterar denna historia. Det finns ingen tragedi i Sverige, som inte ger löften om en bländande ny framtid. Det är Sveriges egenskaper: I morgon är alltid bättre än idag. Mord cirka ett om dagen, våldtäkt - 60.000 per år, våld - 80.000 anmälda - det är j-vligt bra (från danska).Snaphanen och  Kramfors – laglöst land

Till: Justitieministern, "Demokratiministern", Riksåklagaren (RÅ), Justitiekanslern (JK), Justitieombudsmannen (JO).
Från: Olle Ljungbeck, Gävle

Angående skyldighet och förutsättningar för att polisanmäla återvändande personer, som stridit för IS, Al Qaida och andra terrororganisationer.

Enligt Säpo har sannolikt minst så många som 300 personer lämnat Sverige och anslutit sig till terrorgrupper enligt ovanstående. Av dessa skall ett femtiotal ha återvänt. I bland annat Örebro kommun planerar man att erbjuda dessa återvändare (som mycket väl kan ha gjort sig skyldiga till grova brott) samtalsterapi och arbete! Skälet härtill uppges vara dels deras traumatiska upplevelser men också ett påstått utanförskap!

För mig är det en självklarhet att gärningar som faller under straffansvar skall beivras av samhället. Därför är jag synnerligen förvånad över att en myndighet planerar ovanstående åtgärder för personer som kan ha gjort sig skyldiga till grova brott, innan utredning om brott genomförts.  Det kan ej heller gagna det allmänna rättsmedvetandet att agera så mot dessa personer (vård och arbete) innan brottsutredning genomförts  och det klarlagts om brottsligt förfarande föreligger. 

Jag vill därför veta vilka förutsättningar som skall föreligga - om vetskap hos enskilda, myndigheter, rättsväsendet finns - att dessa personer stridit för terrororganisationer för att skyldighet skall föreligga för de nämnda att polisanmäla dem.

Jag menar att här måste om minsta misstanke om att brott föreligger innebära ovillkorlig skyldighet att anmäla individen i fråga till polismyndigheten. Andra åtgärder skall givetvis anstå tills frågan om vederbörande gjort sig skyldig till brottslig handling utretts.

Enligt vad som framkommit i pressen har regeringen tillsatt en samordnare som dels skall arbeta förebyggande för att hindra anslutning till nämnda terrororganisationer men också "rehabilitera" sådan som varit enrollerade i terrorgrupper. Samma skall givetvis gälla i detta fall. Först utredning om brott därefter ställningstagande till andra åtgärder.

I annat fall har rättssamhället abdikerat och det därför inte råder likhet inför lagen. Merparten av Sveriges medborgare skulle starkt ifrågasätta vårt rättsväsende om inte utredning av eventuella brott prioriteras.

Svar önskas från samtliga och gärna även till medborgarna direkt i massmedia. 

Enligt grundlagen har myndigheter skyldighet att ge medborgarna råd men också att upplysa om vad som faller under straffansvar./Olle Ljungbeck, Gävle

Läs också vad Olle Ljungbeck skriver om kvinnlig könsstympning.
 
Högt till tak
Får man ifrågasätta heltäckande slöja utan att betraktas som islamofob, undrar skribenten. Hela artikeln


Från: Sandor Herold

Nu när du behöver ett nytt jobb Fredrik så finns här under ett som passar dig.
Du är som klippt och skuren för detta, så skynda dig att anmäla dig för jag har hört att det finns andra som har anmält sig.
Det går rykten om att Erik Ullenhag också skulle vilja ha det och han är ju minst lika meriterad som du.
Lycka till Fredrik./Sandor Herold, Malmö

”Överklassen vill ha hjälp med att torka piss och skit efter sig


VÄNERSBORG. 600 personer ur den nya adeln vill ha hjälp med att ta vara på skiten efter sig.
Fastighetsarbetare sökes: Beskrivning av arbetsuppgifter:
Fastighetsarbetare sökes till asylboendet på Restad Gård som har 600 asylboende. Arbetet består främst av städning av asylboendets allmänna utrymmen så som toaletter, wc, duchar etc. men även arbeten som att bära tunga saker, samt andra fastighetsskötaruppgifter.
Du ansvarar för städning av 20.000 kvm och ser till att våra 600 hyresgäster inte har några klagomål på städningen. Viktigt att du inte är känslig för urin och avföring då det förekommer väldigt ofta. Petterssons
Gruppmarkörer
Alla människor har lika värde och invandringen är lönsam – det är två gruppmarkörer som tycks vara omöjliga att ta död på. Vilka är de tio vanligaste gruppmarkörerna, de som tas för givna och hela tiden återkommer, hur välfärdsinkompatibla, felaktiga eller orimliga de än är? 

Nedan min lista, utan inbördes ordning. Om du inte bara tycker så här utan också högt och tydligt talar om det, när det finns anledning att ta ställning, så riskerar du varken att förlora dina vänner eller ditt jobb. Vem vet, kanske också makten klappar dig på axeln (minns då att en klapp på axeln bara är några decimeter från en spark i röven).

1.Alla människor har lika värde.
2.Den som kritiserar islam är islamofob.
3.Invandringen är lönsam, antingen på sikt eller på något annat sätt men lönsam är den.
4.Sverige ska ha en generös invandringspolitik.
5.Accelererande kostnader och sjunkande kvalitet inom vård, skola och omsorg har inte med invandringen att göra.
6.Det är inte volymerna som måste begränsas utan integrationen som måste lösas.
7.Kritik mot invandringspolitiken är rasism.
8.Den mycket höga kriminaliteten i vissa invandrargrupper har sociostrukturella förklaringar.
9.När unga män i utsatta områden tuttar eld på bilar så har de av svenskarna tvingats till utanförskap.
10.Alla invandrare vill försörja sig själva. När de inte gör det så beror det på svenskarnas diskriminering.”Mörkläggning och invandring

Har ni läst Julia Caesar: Islams rätta ansikte? Om inte gör det och läs artikeln många gånger.
Enligt uppgifter på nyheterna denna morgon så fann man redan för något år sedan uppgifter i den ene broderns dator om att de planerade en terrorattack. Men man lät det bero!!!


2 kommentarer:

  1. Apropå Ljungbecks krav på att polisanmäla återvändande personer som krigat för IS, så borde man också polisanmäla alla kolonisatörer som över huvud tar sig hit utan pass och kallar sig för flyktingar. Det är urkundsförfalskning.

    Men då är det lättare att sätta dit folk som har gjort teckningar som retar dessa kolonisatörer utan pass:

    http://demokratbloggen.blogspot.se/2015/01/arrogant-dan-park-aklagare-hanskrattar.html

    SvaraRadera
  2. Det borde inte vara svårt att tillsätta denna tjänst. Enligt Sominstitutets undersökning tycker 72% av Svenska folket att det är helt OK med invandringen till landet: Inom dessa 72% finns det utan tvekan personer som är arbetslösa. Så det är bara att ta drömjobbet att städa och torka skit efter de som ni så hett önskar till landet.

    SvaraRadera