torsdag 15 januari 2015

Ljungbeck: Sverige bör stå utanför Nato. Vänsterextrema Expo. Världsregering på gångOlle Ljungbeck:
Viktigt i dag att Sverige står utanför försvars- och militärallianser.

Det har aldrig tidigare det varit så viktigt att Sverige står utanför försvars- och militärallianser som i dag.

De som i dag driver på om att Sverige skall gå med i Nato gör det av helt andra bevekelsegrunder än att de verkligen känner ett hot från Ryssland. För ett sådant hot finns inte. (De många obevisade ubåtsincidenterna till trots).

Den som har någon kunskap om Sveriges historia de senaste tusen åren kan inte någonstans finna att Ryssland varit initiativtagare till krig mot Sverige. Från vikingatiden och framåt har initiativen alltid utgått från svensk sida. (Alltså även innan Sverige var en statsbildning). Den av många i dag hyllade s k "hjältekonungen" var ju inget annat än en förhärligare av krig. Han inte bara förde oprovocerade krig. Han höll också på att föröda Sverige på individer av manligt  vuxet kön.

Nej vi har ingen anledning att vara rädda för Ryssland. När Margot Wallström  - en katastrof på utrikesministerposten och en person helt utan integritet - varnar för Ryssland gör hon det som en papegoja. Nämligen upprepar Rysslandshatarnas hets och propaganda.

Bevekelsegrunderna som styr natoivrare inom Alliansen - varav folkpartisterna Jan Björklund och Allan Vidman är bland de mest oseriösa och osanna, är att de framförallt vill överföra den  ekonomiska samhällssynen från USA. Men de inte bara delar denna, de vill framförallt föra in Sverige i den USA dominerade delen av världen oavsett hot eller inte.

Även de ivrigaste Natoförespråkarna och därmed också USA-sympatisörerna borde ha lärt sig lite av de två senaste decenniernas deltagande från svensk sida i internationella konflikter. Ingen stat där USA efter andra världskriget tagit initiativ till att med vapenmakt gå in och lösa konflikter har varit lyckosam. I så gått som samtliga fall har bara eländet blivit större och konflikterna har eskalerat. Nämnas kan, Afghanistan, Irak, Libyen etc. Problemen har bara blivit värre. Och i samtliga dessa fall har Sverige deltagit med militär. Det har endast resulterat i fler döda på båda sidor och Sverige har bundits upp av fler oförsvarliga åtaganden.

Trots att Europa drabbades av två krig under nittonhundratalet och Sverige befann sig omgiven av stridande länder klarade vi oss utan att bli indragna i krig. Efter andra världskriget har Östersjöområdet varit ett av de lugnaste områden i världen trots det "kalla kriget" och att Ryssland var kommunistiskt.

Det som däremot kunde göra det  "lugnaste hörnet" i världen till en konflikthärd är om vi ansluter oss till Nato. En Natobas på t ex Gotland med kärnmissiler skulle göra Östersjön till en ständig oroshärd.  Ja kanske till starten av ett nytt krig.

Det maktspel som EU, Nato och USA nu bedriver mot Ryssland är helt oförsvarligt och gynnar inte en fortsatt fredlig utveckling i Östersjöområdet. Jag är helt övertygad om att Ryssland skulle se fram mot ett utvidgat samarbete på alla områden med inte minst de nordiska länderna, men givetvis också mot EU. Förverkligandet av ett sådant samarbete skulle bli ett lyft där alla parter blir vinnare.

Den hets som nu bedrivs mot Ryssland är primitiv ock saknar helt saklig grund.
Självklart vill inte Ryssland lika lite som USA ha kärnkraftsmissiler baserade alldeles utanför knuten. Och på vilket sätt överträffar Rysslands agerande mot andra stater det som närmast varit regel för USA efter andra världskriget för att behålla sin maktställning i världen? Det är ingen hemlighet att störtandet av Allende i Chile helt organiserats från USA. Bara ett enda litet exempel.

Vill vi i Sverige i framtiden leva under trygga förhållanden som hittills, skall vi absolut inte gå med i Nato. Vad vi däremot kan göra är att öka samarbetet med våra nordiska grannländer och det är jag övertygad om att åtminstone Finland ser som bästa alternativet.

Lägger vi sedan till detta, ett utökat samarbete med Ryssland på alla områden, tror jag att vi nått om inte optimal trygghet så ganska nära./Olle Ljungbeck, Gävle

”Halv miljon till den vänsterextrema tidskriften Expo - 
Expos styrelse

Kulturnyheter. Expo får i år 475.000 skattekronor i bidrag som är öronmärkt till kulturtidskrifter – trots att den vänsterextrema publikationen inte ens är någon kulturtidskrift.
…Alliansen ville i sin budget, som röstades igenom tack vare Sverigedemokraterna, kraftigt minska bidragen till kulturtidskrifterna. Partierna vek sig dock efter påtryckningar från journalister, Expo och andra vänsterextremister.
Listan över de, i de flesta fall vänsterradikala eller vänsterextrema så kallade kulturtidskrifter som får bidrag år 2015 går att se på Kulturrådets hemsida. Fria Tider

Här kan du läsa mer om Expos Kerstin Brunnberg bl.a.
 
 Pat Buchanan sätter tummen på hyckleriet efter demonstrationerna i Paris
 Pat Buchanan summerar det förvirrade läget efter massakern på Charlie Hebdo-redaktionen med en träffsäkerhet som jag önskar att våra opinionsbildare kunde ta till sig.


…Den ene attentatsmannen ropade ”Allah akbar” och att han och kumpanen hämnats på profeten. Och president Hollande – samt en hundratusentals politiker och journalister – säger att ”terroristerna hade ingenting med islam att göra”. Japp, jag har till och med hört mina egna arbetskollegor att säga detta.

Pat Buchanan noterar att samtidigt som Hollande säger att terroristerna inte hade något med islam att göra så står Bibi Netanyahu och uppmanar judarna i Frankrike och Europa att flytta till Israel. Japp, det är som att tigga om konspirationsteorier, och jag återkommer till saken om jag har tid och fortfarande lever efter att ha yppat denna rad.
…Pat Buchanan drar några politiskt inkorrekta oönskade slutsatser. Han konstaterar med en klarhet som är obefintlig i svenska ledarspalter och studiosoffor på TV att islam är ideologiskt stark, och utgör lag i islamska länder. Den lagen säger – och det har visats i Paris nu – att om man hädar profeten, då straffas man. Och om en nation blandar sig i ett muslimskt lands förehavanden, såsom Frankrike gjort i Libyen och nu Syrien/Irak, då gör Islamska Staten eller al-Qaida sig besväret att välja ut mål som just t.ex. redaktionen för Charlie Hebdo.

…Om man tänker blunda för att islam är en ideologi som växer sig allt starkare och är mer påträngande i vanliga muslimers liv (jämför fotografier från Alexandria eller Teheran från 1960-talet med hur det ser ut idag), då negligerar man behovet av att skydda vår egen västerländska kultur, alltså den som gett oss sekulär demokrati och mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. Att ropa ”Ja till yttrandefrihet, nej till kränkning av islam” är höjden av inkonsekvens.”Läs hela artikeln

Pat Buchanans text kan du läsa här.

”Lord Monckton om klimatförändringarna 

Vi kommer snart att tvingas på en global klimatskatt för att plundra ut västvärlden så att vi hamnar på samma nivå som tredje världen – och därmed har vi världskommunism.” Demokratbloggen
Det största bedrägeri som någonsin begåtts mot mänskligheten - Klimatbedrägeriet. King WorldNews
Läs mer här om Lord Monckton och hans farhågor. Han har länge varit kritisk till ”klimatjippot” och varnar för  den nya världsordningen med en enda regering. 3 kommentarer:

 1. Nu är du ute och cyklar. Stora Nordiska Kriget startade genom att Ryssland, Saxen och Danmark gick till angrepp mot Sverige.

  SvaraRadera
 2. Sverige skulle istället för det katostrofala medlemskapet i EU valt ett samarbete med Danmark, Norge, Findland, Island och Åland i stället. Våra länder har så mycket gemensamt så det hade varit ett verkligt lyckokast. Vi tillsammans kunde sen ha samarbete tillsammans med baltländerna och Ryssland. Detta hade i dagsläget varit en slagkraftig och fredlig region i vår annars så oroliga värld.

  SvaraRadera
 3. Olle Ljungbäck menar att vi behöver mer samarbete med Ryssland för att få fred, och jag håller med honom.

  Vad förrädarna i Sveriges riksdag rider på är att Ryssland har varit kommunistiskt och gör nu stor sak av att SD är mindre aggressivt mot Ryssland än VPK. Men Ryssland har absolut inget gemensamt ked kommunismen idag, det är en demokrati.

  Däremot har kommunismen och den globala kapitalismen gått samman och har idag samma mål, och dess geografiska hemmabas heter idag USA. Det är därifrån aggressionerna kommer.

  Alla länder behöver vänskapliga förbindelser. Då är det ju säkrast att ha dessa förbindelser med länder som vi ser störst likheter med, och det var USA under Sovjet-eran, men nu är det Ryssland, medan USA idag står för Den Nya Världsordningen och diktatur.

  Vill vi ha demokrati ska vi ha nära samarbete med demokratier istället för diktaturer, sedan kan vi hoppas att USA ändrar sin politik. Men idag ser det ut som om USA blir allt mer aggressivt istället!

  SvaraRadera