tisdag 17 mars 2015

De sittandes, återvändare, de ensamkommande och de nyanlända ska gå före svenskar i bostadskön 

Liten ordlista:

De sittandes = tiggarna som även kallas EU-migranter
Återvändare = de som stridit i Syrien och kommer tillbaka till Sverige
De ensamkommande = barn över och under 18 år!
De Nyanlända


”Invandrare ska gå före i bostadskön


Boverkets nya regelförslag:


Krav på "kommunalt förturssystem" för invandrare i alla kommuner

Statliga fastigheter och kyrkor ska byggas om till lägenheter åt invandrare

Inga satsningar på svenska ungdomar nämns i rapporten.


Invandrare som nyligen kommit till Sverige ska få gå före alla svenskar i bostadskön – det kräver nu Boverket i en ny rapport. Och de kommuner som vägrar dela upp sina bostadsletande invånare i ett  A- och B-lag utifrån deras härkomst ska tvingas till det med ny lagstiftning, anser myndigheten.

Redan idag har invandrare förtur till så kallade sociala hyresbostäder då det anses viktigare att invandrare får bostad än att fattiga svenskar får det. Detta är ett system som gör att "andra svaga sociala grupper som i många fall stått åratal i kö för att få en social hyresbostad kan känna sig förbisedda", konstaterar Boverket i sin rapport. 


…"Statliga byggnader, skogs- och jordbruksbyggnader, kyrkor och andra religiösa lokaler samt kommunala byggnader" vill Boverket ska byggas om till invandrarbostäder eftersom de ändå mest står tomma, tycker man.”


Det nya förturssystemet för invandrare totalsågas av statsvetaren och opinionschefen på Demoskop Peter Santesson.
I en hånfullt formulerad debattartikel riktad mot politikerna i regeringen kallar han deras "mentala beredningsprocesser" något som "tar allt mellan tio sekunder och tio minuter från beställning till färdig tweet", syftandes på att politikernas idéer sällan är särskilt genomtänkta.


I en kommentar till Santessons debattartikel skriver en läsare såhär: 

10 år till av sånt här tänkande så kommer folk  frivilligt kallas sig rasister som markering mot vansinnet..."Fria Tider, Exponerat, Cornucopia

"Blir Europa ett nytt Mellanöstern?

I mötet med först nazism och kommunism och nu, inför den islamiska ideologin och terrorn,  förlorar vi oss själva - igen - och samarbetar.
På annat sätt kan jag inte beskriva hur media och den politiska klassen lämnar scenen till imamer, klaner, invandringslobbyister  och vänsterakademiker och apostlar, vars ingrodda hat mot väst och de europeiska nationalstaternas lindrigt sagt  deras obegripliga förståelse av sharias små praktiska detaljer och frammarsch i europeiska städer från södra Spanien till norra Sverige.


Det är tack vare dessa gemensamma ansträngningar som vi alltmer beter oss som om islam är okränkbar.

De kränkta vinner mark, ständigt  och ihärdigt, ”och till dem skall allt gott varda givet”, ursäkter, särskild status, kolumnutrymme och oändlig tolerans.


Det är därför vi i nästan 20 år, har anklagat Gud och alla människor för islamofobi och med varierande medel, med fördömande och desperation har försökt att tysta dissidenter som med satir och kritik häcklar Muhammeds ärorika arv.” 
Läs mer här 

Läs:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar