onsdag 29 april 2015

Charmlösa Kinberg Batra men full av floskler. Stefan Löfven mer landsfarlig än landsfaderlig. Varför stannar tågen?Fr. Snaphanen i övers. från danska:

En makalöst okarismatisk partiledare
Man kan tycka vad man vill om Frederik Reinfeldt. Han hade vad Orwell kallade "en pornografisk känsla av makt". Han njöt av att utöva makt över andra människor, och han var ganska bra på det. Han kunde åtminstone improvisera i pressade situationer, medan hans efterträdare säger rena flosklerna, är repetitiv och katatonisk när intervjuaren pressar henne lite. Och svenska journalister pressar inte politiker riktigt hårt. Hon drar samma 6-7 standardsvar så många gånger att intervjun blir rena farsen. Efter denna katastrof är det lätt att hävda att Sverigedemokraterna är större än moderaterna inom ett år. Kinberg Batra bör man se för den makabra njutningen. Om hon var kompetensreserven är det slut med partiet. 

Ytterligare perspektiv är att politikerna är så fantasilösa och inkompetenta att de är på väg att skicka in Europa i de problem vi ser, kommer de någonsin att kunna hantera dem när de blir akuta? Svaret ger sig självt.  Häromdagen höll EU ett så kallat toppmöte om problemen så uppenbara att de flesta kan inse lösningen. EU: s ledare med löner för miljoner, kunde inte föreslå någon lösning, även om det fanns ett rimligt arbetsdokument.

Idag lovar Labours Ed Miliband att han "kommer kriminalisera islamofobi" - något som ingen riktigt vet vad det  är - om han kommer till makten, något han tack och lov knappast gör, men den uppmärksamme observatören kan se  en viktig sak: När Europa sjunker  ner i mer utbrett våld och terror, kommer det att vara islam- och invandringskritiker som hamnar i en rättssal. 
Det kommer att bli en obehaglig uppgift med tre fiender: muslimer, vänsterextremister och regeringen. Man bör överväga detta noga innan man påtar sig den. Partiledaren, 31 minuter. Smaklig måltid! Väl bekomme”

Stephen Hawking:

Det mänskliga misslyckande som jag helst vilja förändra är aggression. Den kan ha haft överlevnadsfördel i grottmannens dagar, för att få mer mat, territorium eller en partner för att reproducera sig men nu hotar den att förgöra oss alla.” Smart tänkt.

Det är någonting obehagligt över Stefan Löfvén – Landsfaderlig eller komplett landsfarlig?

…Numera är det med största kärvhet jag grottar ner mig i partiledarna. Felet kan vara mitt, t.ex. att jag tappat sugen. Men jag har ändå en känsla av att det också kan vara partiledarnas fel. De känns så ointressanta i jämförelse med hur partiledarna var förr i tiden.

För 20 år sedan hade jag aldrig varit okunnig om vem som var ledare för mitt dåvarande parti, Moderata samlingspartiet. Idag är deras partiledare ”den där långa kvinnan med den komiska frisyren”. Nej, detta är inte ett försök att mobba, för folk kan inte rå för hur de ser ut. Men jag får sitta och tänka i flera sekunder innan jag kommer på vad hon heter. Pia Kindberg-Batra, eller nånting sånt. Efter DÖ är den borgerliga politiken beige.

…Jag är kanske lite elak här, men när jag hör Stefan Löfvén prata får jag intryck av att ”det här har inte han tänkt ut”. Nej, jag säger inte att han är en dumbom. Läs hela artikeln


Kopparn och samhällshaveriet
Koppar, Cu, har atomnummer 29 i det kemiska periodiska systemet. Det säger inte mycket men om man tillägger att koppar är en av de mest värdefulla metallerna bland grundämnena , så blir det genast intressantare.
…Koppar används i huvudsak för dessa egenskaper när den ingår i elektriska system, vare sig det handlar om golvvärmare eller högspänningsledningar. Men medan det är svårt att komma åt kopparn på dessa platser finns det ett användningsområde där det är förhållandevis lätt att kapa åt sig ganska stora mängder koppar. D v s stjäla. Det är i järnvägsspår och då särskilt i växelsystemen där funktionen är helt beroende av hela koppartungor och överföringar.

Kopparstölderna från järnvägen har ökat kraftigt på bara några år. Och detta trots att kopparn på många platser har bytts ut mot aluminium. Stöldernas kostnader ligger på mångmiljonbelopp, men kanske ännu allvarligare utgör de en säkerhets- och olycksrisk. När kopparledningar friläggs och/eller bryts kan det drabba såväl elförsörjning som telefoni eftersom ett okontrollerat el-flöde sprids till många system. Man kan tala om en allmän livsfara i de områden som drabbas.

…Det mest anmärkningsvärda är den absoluta dominansen av utlländska namn, det näst mest anmärkningsvärda är att de är män som kommer främst ifrån Bulgarien, Litauen, Estland, Ryssland, Rumänien samt forna Jugoslavien, med en tydlig övervikt för romer.

 …Det är symptomatiskt att den ena delen av samhället "kämpar" för de "mänskliga rättigheterna" när det gäller invandrare i allmänhet och numer romer i synnerhet, medan den andra delen kämpar mot den grova brottsligheten de skapar. När ska eftertankens kranka blekhet infinna sig? Ska X antal människor mista livet innan något ljus går upp? Hur många samhällsfunktioner ska slås ut innan man kopplar in det tunga artilleriet mot den organiserade brottslighetens verkliga kärna?
Det står skrivet i stjärnorna. Precis som den skenande organiserade brottsligheten, skenar hyckleriet till nya oanade höjder. Osagt

Vem bryr sig om hemlösa svenskar?
I debatten verkar allt fokus riktas mot hemlösa EU-migranter, framför allt romer. De syns överallt i landet och väcker känslor, både positiva och negativa. Det är ingen tvekan om att romerna är en av de mest marginaliserade folkgrupperna i Europa. Många vill hjälpa dem, vilket är positivt. Men i sammanhanget har hemlösa svenskar fört en undanskymd tillvaro, precis som tidigare.SvD

Läs:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar