onsdag 15 april 2015

EU - ett totalitärt projekt eller ett projekt i demokratisk anda!Skratta bör man, annars dör man.

 Svensk humor anno 1986

 Bildresultat för Cederhök och Brömssen

Cederhök sade till von Brömsen:

” – Ta den om negern som kom till Sverige och badade så han blev vit. Först badade han i Ångermanälven och sen Ljusnan”.

Tyvärr kan den inte berättas med ett nutida politiskt korrekt språk. Vitsen skulle inte ens kunna berättas om man absolut försökte prata PK-ianska:

Sten-Åke: ” – Berätta en historia. Berätta om den afrikanske migranten som kom till Sverige och badade så att han blev vit. Först i Ångermanälven och sen Ljusnan”.
Thomas: ” – Hur vet du att han migrerat från Afrika?”
Sten-Åke: ” – Därför att han var en neger…”

Stopp, stopp, stopp, Sten-Åke! Försök en gång till!

Sten-Åke: ” – Därför att han var mörkhyad…”
Thomas: ” – Det finns många som bor i Sverige som är mörkhyade. Han behöver inte nödvändigtvis ha kommit från Afrika för det. Det finns mörkhyade i andra länder, som t.ex. Brasilien, Kuba… ja, till och med i Amerika finns det massor av mörkhyade”.
Sten-Åke: ” – Ja, det har du nog rätt i, Hebbe lille. Till och med deras president är en neger…!”

Ni ser, det går bara inte…! Canuteo

Tony Blair: EU-frågan för viktig för att avgöras av folket


Frågan om EU är alldeles för viktig för att folket ska få bestämma. Det fick britterna höra av Tony Blair som igår (7 april) valtalade för Labour. Uttalandet har lett till att kritiken nu haglar över den tidigare premiärministern.
Genom att damma av Tony Blair och låta honom ge sig in i valkampanjen, var det många i Labour som hoppades på att hans dragningskraft skulle vara lika stark nu som då han i tre val på rad förde den brittiska vänstern till seger. Men frågan är om inte de förhoppningarna kom rejält på skam när den tidigare röstmagneten i går, tisdag, framträdde i sin gamla valkrets i Durham. Tanken var att han skulle hjälpa Ed Miliband med att knuffa David Cameron av premiärministertaburetten i valet den 7 maj, men i stället har han gett Tories ett drömläge inför öppet mål, skriver Daily Mail

Blairs påstående att frågan om huruvida Storbritannien ska stanna kvar i EU eller inte är alldeles för viktig för att de brittiska väljarna ska få avgöra den i en folkomröstning, har lett till massiv kritik från alla håll.

Premiärminister David Cameron är fullständigt rasande och menar att Tony Blair väl är den siste person på jorden som ska undervisa folket om EU.

− Att säga att britterna inte kan få förtroendet att själva göra ett val är enormt nedlåtande. Min uppfattning är att de både kan och ska anförtros den uppgiften, säger han till tidningen och fortsätter med att konstatera att Blair är inte är rätt man att undervisa folket om EU:


− Det här är mannen som genom Amsterdamfördraget och Nicefördraget lämnade över makt till Bryssel, som förhandlade om EU:s grundlag, som lovade en folkomröstning och som inte lät britterna folkomrösta om Lissabonfördraget. Han är den siste person som ska ge lektioner som denna.”Läs mer Samtiden


Inför påsken skrev Sievert Öholm i Världen idag:

”Cameron: Detta är ett kristet land

Bildresultat för David Cameron

Tanken svindlar lite. Jag går tillbaka, inte en, utan två gånger, och en gång till ... för att lyssna ännu noggrannare på vad Stor­britanniens premiärminister, David Cameron, sa i sin påskhälsning till nationen. Lugnt och avspänt konstaterar han att, "runt om i landet inte bara pratar kristna om att älska sina grannar, de lever ut sin tro.....".

Cameron beskriver sedan några områden där han ser ett kristet engagemang, som varit viktigt för honom själv personligen, men också för nationen. Så fortsätter han, "för alla de här skälen kan vi känna oss stolta och säga att det här är ett kristet land". Vi välkomnar och accepterar alla trosriktningar liksom icke troende, men vi är "fortfarande ett kristet land".

Det är just här min tanke svindlar. Är det något fel på Sverige? Lever våra politiker i ett annat Europa med annan kultur och med en annan historia? Har våra politiker drabbats så svårt av andlig afasi (stumhet) att inte ens påsken får antydas som kristen­hetens största och viktigaste högtid, ja hela dess existens och ursprung. Cameron vågar inse sitt lands historia. 

Samtidigt som han värnar religionsfriheten. Cameron vågar ställa upp för förföljda kristna. Cameron vågar försvara kristen bön i politiska sammanhang. Cameron vågar restaurera kyrkor, inte riva dem som Expressen ville härom­dagen. Cameron deklarerar att han "står med" de kristna. Rein­feldt ville inte ens träffa Sveriges kristna råd.


Det är självklart att det har betydelse om landets ledande politiker, dess premiärminister och dess statsbärande parti vågar erkänna sitt eget lands kristna historia för landets utveckling och landets framtid. I Sverige förefaller målet vara att skapa vattentäta skott mellan tro och politik. Men då skapar man också en avgrund mellan nuet och historien, mellan idealitet och verklig politik. Politik är människor, inte mekaniska byråkrater med exellark som enda verktyg.”Hela artikeln och David Camerons tal i Världen idag

Här kan du läsa mer om Tony Blair och Elitens planer


Fr. Snaphanen (i övers) - Hans Janssen:


”EU kommer att gå under

EU: s nuvarande struktur är inte hållbar. EU kommer att gå under när de första tre eller fyra medlemsstaterna lämnar EU. Det kommer att hända om 10 månader eller 10 år, tiden får utvisa, men det är oundvikligt av många skäl. Det monetära systemet är mer än osäkert,  demografin är ohälsosam, de generösa försörjningssystemen kan inte upprätthållas, 
EU-direktiven är irrelevanta eller idiotiska och så vidare. Det vi ska göra är att lämna euron, stänga gränserna till dess vi har återfått kontrollen över migration och erkänt riskerna genom att ge professionella muslimska aktivister utrymme i hjärtat av Europa - och helt enkelt komma till sans igen. 


EU har en framtid, som den typ av organisation den var tänkt att vara. En mycket liten organisation under strikt kontroll av de nationella regeringarna - inte tvärtom - som kan göra det möjligt för olika former av internationellt samarbete inom Europa "Arabisten i Bryssel: EU är inte hållbart, intervju. 


(Foto Hans Janssen-TV. Ingrid Carlqvist och Lars Hedegaard, EU-parlamentet.)”Snaphanen


Läs:

Ladda ner och läs Tio anledningar att gå ur EU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar