tisdag 28 april 2015

Ljungbeck: Lider Sjuklöverns ledamöter av schizofreni? Skyttedal varnar för radikal islamMed en långsiktig skolpolitik som har fokus på dessa reformer kan vi vända utvecklingen i skolan.
Foto: Rickard Kilström

Aida Hadzialic mfl , gymnasie- och kunskapslyftsminister (S)  -De skolsystem i världen som är mest jämlika har också högst kunskapsresultat. En jämlik skola som ger alla elever samma livschanser är därför inte bara rätt, det är också smart.  

 Regeringsformen

All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare.
Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati.  Regeringsformen beskriver hur landet ska styras, vilka demokratiska rättigheter vi ska ha och hur den offentliga makten ska fördelas.

Den första regeringsformen utfärdades 1634. Men ända sedan mitten av 1300-talet har det funnits skrivna regler för hur Sverige ska styras. Då tillkom Magnus Erikssons landslag Kungabalken. Läs mer här

Ljungbeck:
Har 7-klöverpartiernas riksdagsledamöter och ministrar drabbats av schizofreni?

 Har 7-klöverpartiernas ministrar och riksdagsledmöter drabbats av schizofreni? Denna sjukdom är komplex på många sätt. Den kan leda till bland annat vanföreställningar, tankestörningar, förändrat beteende och moralisk upplösning etc.

Det började eller åtminstone tydliggjordes vid uppgörelsen om Decemberöverenskommelsen".

I korthet går den ut på att de 7 partierna kommit överens om att det block som kan samla flest mandat av möjliga regeringskoalitioner utan att för den skull ha en majoritet bakom sig i riksdagen skall få bilda regering. Annan möjlig koalition i det här fallet - Alliansen skall låta den numerärt större koalitionen i det här fallet - de Röd-Gröna - föra sin politik utan ingrepp från den andra.

Detta innebär att man bryter mot en av de viktigaste demokratiska grundprinciperna – Parlamentarismen.

Enligt denna måste regeringen ha riksdagens majoritet bakom sig för att kunna regera. I praktiken innebär det att Alliansen abdikerar som opposition trots att den tillsammans med Sverigedemokraterna (SD) kan diktera villkoren för politiken under innevarande mandatperiod.
 Bildresultat för Alliansen ledare
I stället låter den en minoritet bestämma politiken. En politik som större delen av  deras väljarkår motsätter sig! Vad är detta om inte en form av moralisk upplösning och förakt för väljare och medlemmar.

Har sådana partier något som helst existensberättigande i en demokrati?

Den koalition som nu fått regeringsmakten - inte av folket - utan till skänks av Alliansen har å sin sida brutit så många löften att det inte räcker med ord som moralupplösning. Snarare påminner det om Orwells "1984" där lögn gjorts till sanning och sanning till lögn.

Bildresultat för George Orwell 1984

Den samlade bedömningen av 7- klöverpartiernas handlande kan bara bli en. Nämligen att oavsett sjukdom eller ej kan de vare sig för väljarna eller sig själva förklara vad regeringsinnehavet går ut på.

När nu Allianspartierna - trots att de befinner sig i en majoritetsposition med SD - bestämt sig att gå fram med separata budgetar försöker de än en gång förföra sina väljare.

Genom att välja detta alternativ vill de för sina väljare och medlemmar ge sken av att de inte har någon möjlighet att stoppa de Röd-Grönas budget. Det är ju lögn. En gemensam budget hade sannolikt stötts av SD och därmed hade Alliansens väljare fått igenom den budget de gick till val på.

När Alliansen trots detta narrspel förklarar att deras målsättning är att ta över regeringsmakten 2018 har de helt bortsett från alla de väljare som hellre än att välja en Allians som varken vill regera och därtill medvetet lurar sina väljare - självklart väljer SD.

Chansen att fler väljare än idag går över till Alliansen är mindre 2018 än den var tidigare. Så sannolikheten att Alliansen 2018 är mindre än i dag är högst trolig. Trolig segrare är i stället SD som kommer att vara betydligt starkare 2018 än i dag.

Med andra ord. Den sjukdomsbild som karakteriserar såväl Alliansen som de Röd-Gröna är inte lättbotad varför en stor del av medborgarna på grund av smittorisk kommer att lämna dem för alltid./Olle Ljungbeck, , 80591 Gävle

På sin blogg Mörkläggning och invandring skriver Karl-Olof Arnstberg inlägget Dialog med makten som visar att de moderata kommunpolitiker som tillskrivits om invandringen absolut inte är vid sina sinnens fulla bruk. De svar som Håkan Karlberg fått är häpnadsväckande. Rekommenderar att ni läser hela inlägget. De verkar dumma eller så okunniga så att de borde skämmas. Rekommderas att hela inlägget läses.

”Jag har flera gångar tagit upp Håkan Karlbergs envisa försök att övertyga i synnerhet moderaterna om att de måste ändra sin invandringspolitik. Han formulerar sig alltid informativt och respektfullt, men det går inte att ta miste på att han är förtvivlad. Vid ett tillfälle gjorde han ett massutskick till 1600 moderata kommunpolitiker i 129 kommuner. Några exempel på de fåtaliga svar han fick ges nedan. Hela inlägget


 Här kan du ladda ner och läsa boken gratis. Du kan också köpa första delen här.

Läs:
 
Vi bör stå upp mot radikal islam
Sara Skyttedal skriver bland annat:
 Jag har föreslagit att vi ska förbjuda organisationer och opinionsbildning som är fientlig mot första paragrafen i regeringsformen som säger att ”all offentlig makt utgår ifrån folket”, men mycket kan göras innan en sådan lag kommer på plats.
…..Islam är den enda ”religion” som bygger på att alla ska rätta sig efter vad Allah har sagt. Det finns inget undantag. Folket ska enligt islam inte ha någonting alls att säga till om.

Därigenom är det klappat och klart för att kasta ut muhammedanpatrasket ur Sverige. Eftersom grundlagen säger att all makt utgår ifrån folket så utgår noll makt ifrån Allah!
…Om demokrati är ett honnörsord så är nazism raka motsatsen, ett demoniserat ord. Därför kan man ställa upp en motsättning mellan DEMOKRATI och anti-demokrati och vinna den kampen.
All makt utgår ifrån folket – Heja Sara! Hela inlägget här

2 kommentarer:

 1. Det spelar tydligen ingen som helst roll vilket parti som sitter vid makten. Invandringen skall fortsätta av kriminella bidragstagare.

  Finns det något hemligt avtal som Sverige skrivit på någon gång i tiden där vi förbundit oss att ha denna galna invandring
  .
  Andra europeiska länder kan ju säga ifrån, men inte Sverige. Vi tar ju emot flest invandrare i förhållande till vår folkmängd.
  NÅGON SOM VET???

  SvaraRadera
 2. Namnet på sjukdomen som merparten av 7Klöverns företrädare och alla övriga PKnissar som stämmer in i invandringshyllningarna vet jag inte och förmodligen ingen läkare heller men en sak är klar den är otroligt smittsam så de redan drabbade måste sättas i karantän pålivstid. Jag är idag SD:are men skulle lätt som en plätt kunna byta till KD enbart för Sara Skyttedal. Vilken kvinna!

  SvaraRadera