måndag 13 april 2015

Nationellt kunskapscentrum om rasism. Ljungbeck om religiösa friskolorGenom kunskap kan vi bekämpa fördomar och rasism

Genom kunskap kan vi bekämpa fördomar och rasism och här spelar högskolor och universitet en avgörande roll. Därför satsar vi bland annat på att sprida och utveckla det framgångsrika Toleransprojektet vidare samt skapa ett sammanhållet forskningsprogram om rasism för att motverka rekryteringen av människor till rasistiska organisationer, skriver Helene Hellmark Knutsson och Alice Bah Kuhnke på GP Debatt. Läs mer

Regeringen lanserar nationellt kunskapscentrum om rasism 
- Rasistiska föreställningar är i grunden ett hot mot hela den värdegrund som bär upp vår demokrati. En viktig del i kampen mot rasism handlar om att bekämpa fördomar. Det gör vi bäst genom ökad kunskap. I det arbetet spelar universitet och högskolor en avgörande roll och därför stärker vi nu den tvärvetenskapliga forskningen, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning. 
 Bildresultat för helene hellmark knutsson
-   Rasismen har en lång och mörk historia i både Sverige och i övriga världen. Genom den här satsningen bygger vi upp samhällets gemensamma skydd mot de värderingar som delar upp människor i grupper och ställer oss mot varandra, säger Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister.

Det är viktigt att folk blir medvetna om att 7-klövern har förvandlats till ett och samma nazistparti, och de partier som för tillfället bildar regeringsunderlag tar då nästa steg i det nazistiska folkmordet på de som de ser som vita arier, som de nu har bytt ut mot svartarier istället.” Läs mer
Indoktrineringen och hjärntvätten av barn får fortsätta obehindrat i "religiösa" friskolor.

Den svenska skolan skall vara sekulär. Sålunda icke konfessionell. Detta respekteras inte av flertalet friskolor där religiösa samfund eller religioner driver dem. Såväl kommuner som skolinspektionen sköter inte sitt uppdrag att religionsundervisning inte får förekomma i svenska skolor. Skolorna skall enbart ge information om religioner. I övrigt skall religion vara den enskildes sak.

Senast aktuellt fall där man frångått kravet på konfessionslös utbildning är förskolan med muslimsk inriktning, Bilaal i Gävle. Det handlar inte bara om att man bryter mot lagen. Den intellektuella och bildningsmässiga nivån på ledare som personal är oftast helt undermålig. I muslimska friskolor liksom i Livets ord och Jehovas Vittnen är koran- och bibelkunskapen det centrala vilket knappast kan kallas bildning.

Det är sålunda inte bara en bedrövlig bildningsnivå i dessa "skolor" utan barnen utsätts ofta för såväl fysisk som psykisk mobbing och förtryck. Römosseskolan i Göteborg är ett känt exempel. Skolans rektor var islamisten och före detta moderate riksdagsledamoten Abdisiriak Waberi.


Under en lång följd av år med denne Waberi som rektor utsattes de kvinnliga eleverna för systematisk mobbing av lärare och manliga elever. Trots att detta pågick under ett flertal år får islamister fortsätta att driva skolan!

Sjuklöverpartierna söker på alla sätt framställa sig som goda och humanister. Trots detta låter de tusentals barn misshandlas psykiskt i de "religiösa" friskolorna. Samma hyckleri här som i samband med massinvandringen.

De som utsätts mest för detta förtryck är givetvis flickorna eftersom islam i grunden står för ett totalitärt system,  ojämlikhet mellan könen där kvinnan/flickan skall vara mannen/pojken underdånig etc. Inte minst Stefan Löfven utmålar Sverigedemokraterna som ett fascistiskt parti.

Den journalist eller person som tar på sig uppgiften att granska sjuklöverpartiernas inklusive Löfvens  partis politik vad gäller hävdande av de mänskliga rättigheterna för invandrarflickor/kvinnor men också barn gentemot Islam skulle göra en avslöjande upptäckt.

Nämligen att många av nazisternas och fascisternas värderingar tillåts av Sjuklöverpartierna under religionens, "religiösa" friskolors och vissa samfunds täckmantel.

 Oförsvarligt är t ex att politiker och myndigheter har förbjudit efterforskning av ansvariga för kvinnlig könsstympning i Sverige! Eftersom Islam är att betrakta som en blandning av politik och religion skulle en närmare granskning ge vid handen att Sjuklöverpartierna sväljer de värderingar okritiskt, som de orättfärdigt och lögnaktigt beskyller SD för. Så grundlägganden principer som demokrati hävdas inte i dessa "skolor".

Att SD däremot för fram värderingar som demokrati och jämlikhet mellan könen som grundläggande och oeftergivliga krav är entydigt.

Med hänsyn till Sjuklöverpartiernas "låt-gå mentalitet" och så gott som aldrig hävdande av invandrarkvinnors rättigheter i förhållande till islam och Koranen är det lätt att konstatera att dessa partier varken är demokratiska eller besjälade att bekämpa fascistiska värderingar i inkommande kulturers religioner och politiska värderingar. 

"Decemberöverenskommelsen" bland annat är ju ett tydligt bevis på att partierna själva också lämnat den demokratiska vägen. Med andra ord skulle en grävande granskning hur Sjuköverpartierna förhåller sig till fascistiska och odemokratiska värderingar bland inkommande religioner och kulturer bli förödande för dessa självgoda partier.

Denna falskhet är medborgarna nu på väg att själva upptäcka. I samma stund som de ser detta blir de också klart medvetna om mediernas förljugenhet och försök att manipulera oss.

Den som sympatiserar med Sverigedemokraterna har inget att skämmas för. Det är i stället Sjuklöverpartierna som för var dag som går sjunker allt djupare ner i förljugenhetens och de oacceptabla värderingarnas moras.

Därför kommer SD 2018 att vara ett betydligt större parti än dagens.

Olle Ljungbeck, 80591 Gävle 


 

2 kommentarer:

 1. Mycket bra skrivet - TACK!

  Synd bara att de flesta TRÖGA svenskar inte förstår vad som håller på att hända i VÅRT LAND.
  Jag är svensk sedan många generationer - det har jag forskat om och jag ser med fasa på vad som håller på att hända med mitt land - Sverige.
  Alla pursvenskar måste VAKNA innan vi
  svenskar är utrotade.
  Heima

  SvaraRadera
 2. Ja vi har fått många negrer på höga poster i Sverige och de är ju muslimer. Det är för att de är negrer som de fått dessa höga befattningar och det är ynkligt.
  Är själv inte kristen utan ateist men tycker kristendomen är en bra religion och blir mörkrädd över hur många muslimer det redan finns i landet och då ska INTE EN SVENSK DEMOKRATIMINISTER propagera för fler muslimer. Denna hemska religion som tillåter stening av kvinnor som varit otrogna t.ex.
  Då väljs en demokratiminister som vill utöka muslimernas antal i Sverige

  SvaraRadera