onsdag 13 maj 2015

Ljungbeck om dagens partiledare- Svaga och verklighetsfrämmande. Linslöss och SAP!Den tidigare arbetsmarknadsministern SvenOtto Littorin (M) ger sig in i flyktingbranschen.

Han har foten i dörren hos arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Åsa Romson är en orgie i freudianska felsägningar...”

 

Innan ni läser Olle Ljungbeck så läs gärna vad chefredaktören på Asylsvenskan skriver. Hon är rent ut sagt förbannad på Sandor Herold som blivit beskylld för att ha lagt ut bilder på nätet på Asylsvenskans journalister. Hon hotar med att koppla in Bonnierkoncernens advokater.  Sur och förbannad

Högt blodtryck. - Pia Rehnqvist är inte glad. 
Det stör henne att populasen har åsikter

Olle Ljungbeck om partiledardebatten.

På grund av min ålder har jag minnen från många ministrar alltsedan 30-talet. 

Så långt tillbaka som till Per Albin, Socialdemokraterna och Axel Pehrsson - Bramstorp, Bondeförbundet kan jag minnas deras framträdande. De var inte bara ett par verkligt gedigna personer de var dessutom trots företrädare för olika partier närmast som två bröder.

När jag i går (10/5) lyssnade på partiledardebatten var det som slog mig främst i förhållande till dessa båda med vilken realism och verklighetsanknytning debatten fördes på den tiden. Jag tror aldrig jag lyssnat till svagare partiledare än de som framträdde i går.

Endast en - Jimmy Åkesson - befann sig i verkligheten. Därför var de åsikter han gav uttryck för helt överlägsna de övriga sjus. Genom att så konkret beskriva verkligheten och inte väja för denna hade han självklart en lättare uppgift  än de övriga. Eftersom dessa inte ville erkänna verkligheten tvingades de att manipulera den, vilket gjorde att de under hela debatten snärjde in sig på ett sätt som skapade löje och alls ingen trovärdighet.

Eftersom massinvandringen påverkar flertalet områden i samhället och sjuklöverpartierna inte vill beskriva verkligheten snärjer de hela tiden in sig i lögner och bortförklaringar.

"Debatten" kring byggandet blev närmast farsartad genom att man för att undvika att tala om invandringens konsekvenser för bostadsmarknaden endast berörde detaljer och bagateller, som inte lade de hinder i vägen för bostadsbyggande som man påstod. Åkesson däremot var rak och tydlig. Hans påpekande att mottagandet av ca 90.000 invandrare årligen, självklart blir en alltför stor belastning för ekonomin inom flertalet områden.

Samtliga sjuklöverpartiernas deltagare kom till korta mot hans sakliga och sanna beskrivning. Värst hade emellertid Anna Kinberg Batra  att formulera något så när vettiga svar. Förutom att hon slingrade sig mer än de övriga har hon en erbarmlig svårighet att formulera sig tydligt.

Såväl Romson som Sjöstedt agerar som tonåringar. Inga sakliga argument utan enbart naivitet och känslor. Aldrig en fundering över vilka kostnaderna deras högtflygande omdömeslöshet resulterar i.

Ersättaren för KD-ledaren gjorde ett slätstruket intryck.

Björklund kan nästan ingen människa reta upp sig på. Trots att han gör den ena fadäsen efter den andra kommer han tillbaka som en guttaperka-gubbe med obruten entusiasm.

Den självklara ledaren i alliansgänget är Annie Lööf. Anna Kinberg Batra är som en skuggfigur jämte Lööf. Om inte Lööf haft Margit Thathers person och politik som förebild utan befunnit sig närmare mitten hade hon varit en självskriven ledare för alliansen. Hon är stark, begåvad med förmåga att tala. Men med hennes alltför högervridna politiska ideal når hon inte den plats hon kanske borde ha inom alliansen.

Om Stefan Löfven finns inte mycket mer att säga än att han mycket liknar Kinberg Batra i sin oförmåga att redovisa och erkänna verkligheten. Dessutom har han under sin korta period som statsminister visat en så enorm brist på moral att de övriga borde göra gemensam sak och avsätta honom. Ingen kan ju undgå att se att denne mans främsta redskap är lögnen. Ett land som accepterar en sådan ledare är i djupt förfall vad gäller kravet på den absolut lägsta nivån för politisk moral.

Men debatten visade också att Tage Erlanders och Palmes farhågor om att den intellektuella nivån hos våra företrädare i regering och riksdag är ständigt sjunkande. Så låg som nu har den med all säkerhet aldrig varit.

"Decemberöverenskommelsen" visar ju också tydligt deras förakt för demokratin och medborgarna./Olle Ljungbeck, Gävle

”Röd och Död
 ….Det finns ingen större hycklare och bedragare i svensk politisk historia än SAP, och om det är någon som fött och gött de välbeställda på bekostnad av "verklighetens folk" så är det just SAP. Och det fortsätter partiet med, då det är de premisserna SAP grundades på en gång i tiden.

….I diagrammet här nedan ser du OECD:s jämförelse av antalet sängar per 1000 invånare, mellan 40 länder. Undersökningen utfördes 2014, och den statistik som då var tillgänglig härrörde från 2011. 
 År 2011 hade alltså Sverige 2,71 sängplatser per 1 000 invånare, vilket renderade i en trettiotredjeplats (33) på 40-listan. År 2012 fanns 2,62 sängar per 1 000 invånare att tillgå i Sverige, och av de 29 OECD-länder som rapporterat in resultat 2012 hamnar Sverige på en tjugosjundeplats (27). Chile och Mexiko hamnar på 28 respektive 29 plats.

Jag skall bjuda på en dikt ur Ankdammen av Ian Wachtmeister, som jag har haft hängande på anslagstavlan sedan 1988 (bredvid karikatyren av de två välbeställda farbröderna, varav den ene säger: - Jaha, käre bror, vi röstar väl på socialdemokraterna igen så vi får behålla vårt välstånd. Se: Du, bror och Expo )Läs Röd och död samt Julia Caesar God natt SAP
Om jag vill ha hjälp att dö
så går det bra i sjukvårdskö,
och är jag mycket sjuk och röd,
kan jag bli solidariskt död.

”Linslöss och andra kryp
Detta är en uppdatering av min gamla lista från 2010: Linslöss och mediala kräkmedel. Vissa finns kvar, de prenumererar på sina förväntade sidor i historieböckerna: Leif G W, Göran Greider, Gudrun Schyman, Jan Guillou och i viss mån gubbarna i låddan; Christer Sturmark och Ulf Lundell. Ja, alla är gubbar, förutom då gamla hmm... politrukkan Gudrun Schyman.

….Jag tror också att de alla är jägare, med ett frågetecken för Schyman. Ingen hjort eller älg skulle ens närma sig en centimeter till en sådan fågelskrämma. 


Förresten är jag osäker på om Greider jagar. Han är liksom för mycket...jag.


En vän till mig tror stenhårt på att härkomst hänger ihop med egenskaper och hur framgångsrik man blir. Ja, vad säger man: Guillou (fransk), Greider (holländsk/fransk/belgisk), Schyman (tysk?), Lundell (vallonättling) och så då Sturmark? Persson måste då i alla fall vara svensk, d v s det som inte finns.

…Oavsett, så har nu listan blivit inaktuell och måste kompletteras. Inget att förvånas över så är det - var är brudarna? - kvinnorna som stormar in. Eftersom Schymans allt stramare nuna behöver lyftas så gör man det med några verkliga aktuella linslöss:

Jessica Gedin - En perfekt linslus. Så där definitivt medelmåttig som bara en svensk medelmåtta kan vara. Men det är synd att kalla henne för nolla. Jag hörde faktiskt henne göra en intervju på riktigt snygg franska på Nobelfesten.
 

Åsa Romson - Gammal mobbare som nu är på väg att bli en satkärring Big Time... och det syns.  Härligt!

 B. Gustav Fridolin - Hitlerjugend, bräkande brigaden. Debuterade dock i TV 4 och Farmen där han ställde till med storbråk när man skulle slakta en gris för att få MAT. En sådan lycklig gris har då aldrig slaktats.

Och så då en hyperskarp och helrolig typ vid namn
David Batra. "Han ser snäll ut. Det är han inte", står det på hans presentations- och turnésida.
Bildresultat för David Batra
 
 
Det kanske man ska fråga hans fru Small-Face* Anna Karin ("stockholmare är smartare än lantisar") Kindberg. Hon tycks i alla fall ha ständig ilius och gastrit, men vänta bara... Som stockholmare vet hon hur man ska tass med alla lantisar i Regeringen.Osagt
Julia Caesar:
Piska min gamla mamma hårdare, Löfven!” skriver Dag Öhrlund på sin blogg. 

“Skit i att hon sitter i rullstol, är halvblind och inte klarar sig utan daglig hjälp. Skit också i att hon har jobbat och betalat skatt från det att hon var 17 tills hon vid över 90 års ålder lade ner sin lilla firma på grund av synfel. Hon har alltså jobbat långt mer än du har gjort och någonsin kommer att göra.”

“Skit i att det är hon som betalar din lön”
Dag Öhrlunds vrede gäller att s-mp-regeringen vill ge kommunerna rätt att kräva högre avgifter för hemtjänst. Enligt socialdepartementet kommer mer än var fjärde pensionär – Sveriges allra fattigaste  – att drabbas.

Kommunerna får ta ut en avgift på mellan 1 780 och 1 854 kronor i månaden av pensionärer som har hemtjänst. Men Stefan Löfvens socialistregering vill skinna pensionärerna hårdare och höja taket med 220 kronor per månad. Det handlar om att kamma in 148 miljoner till kommunernas kassor, för att de ska ha råd med vi-vet-vad.
” Toppen, Löfvén – piska upp min 93-åriga mamma mera, bara! Skit i att hon är en av dem som byggde det du kallar välfärd. 

Skit i att det var hon som betalade din skolgång, dina bussresor och dina eventuella sjukbesök.

Skit i att det är hon som faktiskt betalar din lön i dag. Piska henne hårdare, Stefan! Gamla idioter kan inte få nog av uppfostran” skriver Dag Öhrlund.
”Julia Caesar - Det dånar ute rättens krater

Ett samhälle som lägger 68.850:- på en enrumslägenhet åt fullt friska MENA-män,

 men inte bryr sig om 225 000 fattigpensionärer förtjänar att gå under...

”Antropocene
Romson en frukt av medias förfall
Så lyckades Miljöpartiets ledare Åsa Romson åter trampa i klaveret i gårdagens partiledardebatt. När man går igenom alla hennes osannolika klavertramp framtonar bilden av en person som hamnat i en roll som hon på intet sätt är vuxen. Hon saknar ens minimum av det omdöme som man måste kräva av en vice statsminister och ledare för ett regeringsparti.

Den fråga jag ställer mig är, hur kunde det bli såhär? Hur kunde en så uppenbart olämplig människa bli vald till partiledare? Hur kunde Stefan Löfven släppa fram henne till posten som sin egen ställföreträdare?

Den mest näraliggande förklaringen är givetvis att hela Miljöpartiet lever i en utopisk fantasivärld som inte har med verkligheten att göra och där därför alla åsikter, hur tokiga de än är, kan få fotfäste. Då måste man fråga sig vad det är som gör det möjligt för ett så utopiskt och verklighetsfrånvänt parti att locka så många väljare? Finns det ingen granskningsprocess som synar partiets ståndpunkter och i tid slår larm om att partiet totalt spårat ur? Läs hela artikeln och kommentarerna varav en lyder som följer: 

Åsa Romsons doktorsavhandling studerar vilket legalt utrymme som internationell investeringsrätt ger stater att skydda miljön och reglera en hållbar användning av naturresurser samt hur mellanstatliga investeringsavtal påverkar genomdrivandet av miljöpolitiska reformer och miljörättsliga regler.

Det är direkt motsatt det internationella frihandelsavtalet TTIP:s investeringsskydd ISDS, som ger enskilda företag och intressenter rätt att föra talan mot regeringar och stater för diskriminerande inskränkningar i rätt att förfoga över resultatet av gjorda investeringar.

Många doktorstitlar bygger i dag på belöning av i förväg önskat resultat på politiska och andra intressegrunder.” Läs hela inlägget


1 kommentar:

  1. Jag fick en kallelse till tandläkarn med en bild på en zebra som visade hela garnityret och det var precis på pricken likt garnityret på Jessica Gedin.

    SvaraRadera