torsdag 4 juni 2015

Sandor Herold om det svenska rättsväsendet. Finns ett sådant?Sandor Herold
ÄR DETTA ETT RÄTTSVÄSEN VÄRT NAMNET?

Jag skriver här om två exempel som visar att det svenska rättsväsendet inte är annat än ett dåligt skämt.

För inte ens tre år sedan körde en knarkpåverkad 20-årig invandrarkille med rötterna i Syrien ihjäl en 60-årig man som cyklade i centrala Malmö vid Triangeln och skadade en person till. 20-åringen hade dessförinnan varit nära att meja ner en polis vid en trafikolycka vid Malmö statsteater varför han var jagad av polis när ihjälkörningen skedde.

Jakten slutade ca en kilometer längre bort när 20-åringen körde in i en trafikrefug.
I slutet av 2012 dömdes 20-åringen i hovrätten för grovt vållande till annans död,grovt vållande till kroppsskada,grov vårdslöshet i trafik,rattfylleri och narkotikabrott till tre års fängelse.
Ja du läste rätt, tre år! Mer är alltså inte ett människoliv värt!

Jag vill inte spekulera i om en av anledningarna till det löjligt låga straffet är att gärningsmannen var av utländsk härkomst och den dödade en svensk man. Men man börjar ju att undra.

Och nu till det makabra i denna historia. Den numera 23-årige mannen greps igår,den 1-6-2015,i Malmö när han körde "lite vårdslöst" med bil och blev uppmärksammad av polis. Han är misstänkt för olovlig körning och drograttfylleri.
Inte ens tre år har alltså förflutit sedan han dömdes till tre års fängelse och fanskapet är redan ute och kör påverkad igen!

Man kan väl i varje fall begära att han sitter av sitt löjligt låga straff innan han släpps ut, eller!?

Man kan undra hur anhöriga och efterlevande känner sig när de får reda på att denna importerade "kultur och samhällsbyggare" kör omkring på gatorna igen drogpåverkad?

Vem blir hans  nästa offer och hur många tänker det svenska rättsväsendet tillåta honom att köra ihjäl innan han får ett straff värt namnet?

Och det bästa straffet, eller ska man kanske skriva det värsta, för sådant här importerat slödder hade naturligtvis varit om både han  tillsammans med sin släkt hade förpassats tillbaka till sanddynerna i Syrien.

Och nu till det andra exemplet:

Det handlar i korthet om en invandrarförening som kallar sig för Iransk-Svenska föreningen som år 2003 fick en hyresrabatt av Malmö fritidsnämnd på 10 000 kr i månaden p g a att man hade ekonomiska problem och tydligen inte kunde betala full hyra. Man kan ju redan här undra varför dom överhuvudtaget fick rabatt.

Ett av skälen är antagligen att det är frågan om en invandrarförening. Kan knappast tänka mig att t ex "Svenska pensionärers knypplarförening" hade bemötts på samma generösa sätt.
Rabatten skulle gälla i tio månader men efter tio månader så fortsatte föreningen att betal den rabatterade hyran i sex år som om inget hänt varvid en hyresskuld på 661 442 kronor helt plötsligt uppdagades. Föreningen påstår att det fanns ett muntligt avtal på att rabatten inte var tidsbegränsad och vill därmed ha skulden efterskänkt men detta finns det inga som helst bevis på och ingen på fritidsnämnden minns något om ett sådant avtal.
När detta blev känt så ville Malmö fritidsnämnd helt enkelt efterskänka skulden och en av förklaringarna till detta var att föreningen skulle gå i konkurs om summan krävdes in.

Undertecknad tillsammans med en för mig okänd person anmälde detta till Förvaltningsrätten i Malmö och deras dom var att Malmö fritidsnämnd inte hade rätt att efterskänka hyran.F örmodar att både jag och den okände knappast kan förvänta oss varken julhälsningar eller gratulationer på födelsedagen från Iransk-Svenska föreningen. Jag har i varje fall inte fått några än.

Efter en massa överklaganden både från föreningens sida och fritidsnämnden så ligger nu ärendet efter fem förvaltningsdomar, ja just det,fem, hos tingsrätten som idag den 2-6-2015 skall ha rättegång om detta och dom meddelas om fjorton dagar.

Man kan ju fråga sig hur många gånger en sådan här tvist skall få överklagas och hur mycket detta får kosta i rättegångskostnader och advokatkostnader? Har svårt att tro att föreningen i fråga kommer att betala någonting av dessa kostnader och jag betvivlar att dom kommer att betala en enda krona av sin skuld vid en eventuell dom som går dom emot i tingsrätten. De som kommer att få betala är naturligtvis återigen skattebetalarna.

För mig är det också ganska självklart att generositeten från kommunens sida enbart grundar sig på att det är frågan om en invandrarförening och att detta skulle aldrig uppstå om det inte vore en sådan. Malmö kommun är ju sedan länge bankrutt och kan bara upprätthålla sin ekonomi tack vare det s.k kommunala utjämningsstödet som uppgår till ca 4 miljarder och borde var måna om varje krona. Men när det gäller en invandrarförening så är man villig att efterskänka stora hyresskulder utan några som helst betänkligheter.

En dom i Tingsrätten som eventuellt ger kommunen rätt att efterskänka hyresskulden kommer bara att ännu en gång visa att när det gäller något som har med invandring att göra så spelar kostnader ingen roll. Detta är ett mer eller mindre heligt område där sådana trivialiteter som kostnader inte får nämnas./Sandor Herold, boende i Malmö, den generösa staden. Sydsvenskan

Läs:
Sandor skriver om Lampedusa


Fredrik Reinfeldt i Moderaternas riksdagsgrupp 2008:

”Vad tror ni att ni är? Ett remissorgan? Som får tycka vad ni vill?
 Ni är här för att genomföra regeringens politik och inget annat.” Fr. Julia Caesar En klump imagen

2 kommentarer:

  1. När det gäller politiker och invandring finns det snart inget som förvånar av galenskap och förskingring av mina och alla andras pengar som betalar in någon form av skatter. Jag skulle heller inte bli förvånad om en eller flera en dag tappar besinningen och tar lagen i egna händer. De som har fått folkets sk förtoende att ha ansvar för landet och våra gemensamma skattemedel gör detta på ett så uselt sätt att det återfinns bara i rena diktaturer.

    SvaraRadera
  2. En sak är säker detta kan inte fortsätta någon eller några måste sätta stopp snarast.

    SvaraRadera