fredag 5 juni 2015

Svenska journalister genomfalska och vänder kappan efter vindenFr. Snaphanen:

Anna Dahlberg 2010 och nu 2015

September 2010 Röstanej till hatet och maj 2015: I Sverige är vi rädda för sanningssägare.  Det finns betydande och intressanta rörelser i svensk journalistik och politik. I politiken  är det mest i undervegetationen och inlandet, men i journalistiken är håller något på att hända långsamt.

Expressens krönikör Anna Dahlberg har skrivit intressanta ledare i ett par år, nästan sammanfallande med Sverigedemokraternas höjningar i opinionsmätningarna. Hon, Ann-Charlotte Marteus och flera andra är inte att känna igen. Även betongsossen Lena Mellin uppför en politisk tåspetstango som innehåller stunder av insikt, vare sig det är avsiktligt eller inte. Under 2010 skrev Dahlberg dessa ur-svenska klichéer, som nästan gör henne till åtlöje nu bara fem år senare:

Den som lägger sin röst på Sverigedemokraterna röstar därför på en människosyn som gör skillnad på människor och människor. Han eller hon röstar också på ett parti utan lösningar på de problem man pekar ut.

Livet blir också tuffare för Sveriges äldre, som SD säger sig måna om. Utan invandrare skulle stora delar av vården och äldreomsorgen stanna. Och värre blir det i framtiden. Sveriges demografi innebär nämligen att allt färre yrkesaktiva ska försörja alltfler pensionärer. Utan ett inflöde av arbetskraft utifrån kommer inte det gapet att kunna slutas.

Sverige skulle bli fattigare – en avkrok i norra Europa som skrumpnar både intellektuellt och fysiskt. Tyvärr har det perspektivet helt kommit bort i debatten om SD. De etablerade partierna har hamnat på defensiven och börjat acceptera bilden av invandringen som ett problem när den i själva verket är en livlina.

Jag skall inte fingranska motiv, men jag skulle nog säga att Anna Dahlberg är så informerad och begåvad att hon kunde ha skrivit lika intressanta ledare år 2000 när hon var 31 år gammal. Något har hindrat henne som inte har hindrat den lysande, nästan jämnåriga Marika Formgren. Oavsett vad orsaken är, så är det bättre att förstå verkligheten  sent än inte att inte komma fram till verkligheten överhuvudtaget. Vad Dahlberg skriver idag, skrev jag om år 2000, men jag är "främlingsfientlig", det är skillnaden, och jag gör det för det mesta gratis. Det är finare när man har 700.000 om året  för att skriva uppenbart nonsens, jag inser det. …..

”Dahlberg-syndromets” vänner kommer att få Riddarkorset av kungen och komma i den blå boken, om det finns en sådan i Sverige, men alla som var för tidigt ute, kommer att vara misstänkligjorda tills de dör. …"Science advances one funeral at a time,” , sade Max Planck. Det kan också sägas om politiska doktriner, och den sista följsamme idioten är dessvärre inte död ännu.Snaphanen
Ann-Charlotte Marteus


 Bildresultat för Anna-Charlotte Marteus

 Lena Mellin

Vart tar alla vackra flickor vägen och var kommer alla fula, lea käringar ifrån??


Text: Karl Gerhard
Musik: Kai Gullmar
 
Ungdom, skönhet och charm
gör en människa varm.
Vackra flickor finns det gott om i vår huvudstad.
Detta framgår titt och tätt
av en massa porträtt
utav nyförlovade som finns i alla blad.
Ja, det är kanske djärvt,
men jag vill våga
att ge offentlighet åt denna fråga:
Vart tar alla vackra flickor vägen,
och var kommer alla fula, lea käringar ifrån?

Det är rentav så man blir förlägen,
när man möter flamman sin,
som gift sig med ett fån.
Av midjan så smal,
så att Royal
sig vände och tittade på gazellen,
har blivit en madam
med skunk bak och fram,
och köttkuponger har hon på ett par tre ställen.
Vart tar alla vackra former vägen,
och var kommer alla hakorna på makorna ifrån?

1 kommentar:

  1. Det enklaste sättet för gemene man och kvinna är att helt sluta köpa deras skitblaskor. Dessa jävla missfoster till PK journalister kommer precis som sina kolleger gjorde när det uppdagades vad Hitler och hans anhängare höll på med att ursäkta sig med att man inget visste. Finns det någon rättvisa kvar värd namnet skall hela bunten antingen avrättas eller så skall de i arbetsläger resten av deras liv.. Jag personligen agerar med glädje antingen som baneman eller som lägervakt.

    SvaraRadera