fredag 31 juli 2015

Finns det en gräns för välfärd? Svenska kyrkan i Luleå stift delar ut kondomer inför Prideveckan.

Per Gudmundson:
”Var går välfärdens gräns
… Välfärden sätter uppenbarligen ingen gräns vid medborgarskapet. Den sträcker sig även till de högst tillfälliga besökare som av fri vilja kommer hit för att tigga ihop sitt uppehälle. Inte heller finns det längre någon gräns vid uppehållstillståndet, om man får tro förvaltningsrätten i Umeå. Frågan är om det ens finns någon geografisk gräns för åtagandet; regeringen har tecknat samarbetsavtal med Rumänien för att bistå i rumänernas välfärdsutveckling. Och inte ens de som med vapen i hand vill införa ett globalt teokratiskt terrorvälde slinker genom skyddsnätets maskor.

Konflikten mellan välfärdsstat och fri rörlighet är känd sedan länge. Ändå tycks Sverige svara med att ständigt utöka välfärdsåtagandet. Men i längden kommer något – antingen rörligheten eller välfärden, kanske rentav bägge – att få stryka på foten.”Hela artikeln på SvD

”Reinfeldts misslyckade strategi
”Detta handlar delvis om de fyra moderata kuppmakarnas (under Reinfeldts ledning) strategi att ruinera välfärdsstaten. Det var tänkt att en gång för alla få sossarna att tappa sin bas som statsbärande parti. Denna ställning har ju hela tiden vilat på att det funnits beskattningsbra tillgångar att fördela till valboskapen så att de skulle rösta på S. Om man börjar fördela välfärden till hela världen, så skulle den inte räcka till att köpa den väljarbas som S behöver för att behålla sin maktposition, var kuppmakarnas plan. Sossarna som även vill ha monopol på godhet var ett lättfångat byte, de skulle inte kunna protestera mot den här fördelningspolitiken. 

…Det Per Gudmundsson skriver om är några faktorer som kommer att påskynda det oundvikliga maktskiftet i svensk politik.
 Jag har i flera år nu försökt påpeka att alliansens politiska strategi är totalt kontraproduktiv, den kommer bara att påskynda maktskiftet. Inte förrän de börjar föra en effektiv politik för att försvara välfärdsstaten och begränsa välfärden till dem som betalar för den, kommer man att kunna bromsa detta skifte. Jag tror dock att detta redan är för sent.”Antropocene

Vad ska man kalla alla fruntimmer som nu får vara med och förstöra Sverige? Haggor, batikkärringar, ruggugglor?
”Kritik mot kyrkans utdelning av kondomer.
…..En annan del av kritiken rör den slogan som Svenska kyrkan i Luleå stift har valt att använda under festivalen och som även står på förpackningarna som kondomerna ligger i. Det är bibelordet ”Störst av allt är kärleken” som är hämtat från 1 Korintierbrevet.
.. Att Svenska kyrkan delar ut kondomer är något som en del har ställt sig frågande till. Bland annat har Torbjörn Lindahl, präst i nämnda stift, uttryckt ett starkt missnöje på sin blogg och gör det även när Dagen ringer.
– Det enda skäl som jag kan se varför man har kondomer i tältet är att man vill visa att man hänger med i den trend som råder i samhället. Man vill vara ofarlig och bli omtyckt, säger Torbjörn Lindahl.

…– Det är ett missbruk av bibelordet, det måste jag säga, säger Torbjörn Lindahl.– I sitt rätta sammanhang handlar det om en totalt självutgivande och uppoffrande kärlek som ytterst är bilden av Kristus själv. Att då flytta det till att kalla egentligen all slags sexualitet utan gräns eller normer för samma sak, det är minst sagt diskutabelt.

Annika Nordekvist har inte uppfattat att det skulle finnas kritik mot sloganen. Den kommer även att synas på ballonger och affischer i samband med Prid­e och Annika Nordekvist tycker att den lämpar sig väl för ändamålet.
– Kärleken är ju det största och det viktigaste. Gud är i kärleken och vill dela, både det som är djupast, och det som finns på ytan.””Dagen 

Läs vad en egendomlig man som kallar sig Mio Evanne skriver om prästen Torbjörn Lindahl.

Kärleken är störst av allt
13 Om jag talar alla språk, både i himlen och på jorden, men inte har kärlek till andra människor, så är jag med mina tomma ord bara en pratmakare som för oväsen.
13 När allt annat går under finns tre saker ändå kvar - tron, hoppet och kärleken - men störst av dem är kärleken.

”Sannfinländaren Olli Immonen, som också leder den nationalistiska organisationen Suomen Sisu, skrev följande i sitt inlägg:

Jag drömmer om ett starkt och modigt folk som förmår bekämpa mardrömmen vid namnet multikulturalism. Denna hemska illusion, i vilken våra fiender lever, kommer snart att krossas i en miljon småbitar.

 Vi lever igenom hårda tider, som för gott lämnar ett djupt spår på vår nations framtid. Jag tror på mina meningsfränder. Vi kommer att kämpa för vårt fosterland och vår finska nation till det yttersta. Segern är vår. Läs mer här och här

”Skandinaverna är de tidigaste européerna
Forskare har sekvenserat DNA från en människa som levde för 37.000 år sedan. Resultaten visar att dagens skandinaver är de närmast levande släktingarna till de första människorna i Europa. Skandinaver är närmare släkt med Kostenki-mannen än någon annan nu levande befolkning.

En kommentar på EKP: Är Reinfeldt informerad? ” EKP

Om ett halvår kanske även svenskarna reser sig
Nu är det fullt slagsmål mellan folket och kravallpolisen i Italien. Äntligen, får man väl säga. Om det inte räcker med att rösta på politikerpatrasket som ger bort sitt land till barbarer så gäller det att handgripligen kräva sin rätt!

Kolla videon i sin helhet och tänk på att det här snart kommer att upprepas i Sverige. Om det inte räcker att slå polisen så kommer folk snart att slå dem som verkligen förtjänar det. Det var ju faktiskt italienarna som hängde politiker i lyktstolparna för några decennier sedan. Hela artikeln

Fr. Snaphanen:

Mogherini vill förändra Europa till ett islamskt helvete
"Man blir nästan nyfiken på innehållet i denna avhandling. Men även utan denna kunskap nog har tiden tydliggjort Mogherini: en framstormande islamophile, som vi inte kan vara säkra på huruvida hon är dummare än skadlig, men som befinner sig i ett läge som gör henne dödligt farlig för Europa och Israel och västvärlden . "

Mogherini, till skillnad från vad som föreslås i titeln på detta inlägg, kommer naturligtvis inte få islamiseringen av Europa gjord ensam, eftersom hon kommer att få hjälp från det vänstermonopol-konglomerat som kontrollerar EU: s kultur. Via vänstermonopolet har hon också uppnått den unika ställning i det anti-demokratiska EU där hon kan hjälpa till att råda det Onda Islam i Europa.


 Federica Mogherini är den "högsta representanten för Utrikes frågor och Säkerhetspolitik" i EU. En tidigare artikel som jag skrivit om henne hade lydelsen::
"Federica Mogherini är ”Chef för Säkerhet i Europeiska unionen och sympatiserar med jihadister. Vad sa du? Ja, det är vad jag sa. "
 MOGHERINI möter Abbas. På bilderna tagna av Mogherini luktar jag mig till en smak av spänning.
När hon poserar för en bild med mäktiga män, särskilt om de är muslimer, har hon ofta ett rodnande (förläget) leende. Det är hennes "idealism" och jag är rädd för att hos Mogherini finns en flickaktig-drömlik erotisk dimension till det. Snaphanen och Marien Pennings

Läs:

Läs:
Ivar Arpi på Svd avslöjar att en av Migrationsverkets handläggare anser jihadistpropaganda vara vackert. Samiyah M Warsame Elmi, Läs mer
Samiyah M Warsame Elmi

 

3 kommentarer:

 1. Svenskens rätt sitter i spjutstångs ände.

  SvaraRadera
 2. Svensk skattefinansierad välfärd tycks vara som rymden dvs gränslös för ALLA utan för oss Svenskar som arbetar ihop till den. Det kommer att bli en lisa för den Svenska folksjälen när allt har gått så långt att även VI Svenskar hänger våra kräk till poliker och PKmediafolk i lyktstolparna. Det kommer att gå åt helvetes massa lyktstolpar landet över för att Vi skall bli av med allt jävla pack som är till absolut ingen nytta för varesig det Svenska folket eller Sverige. Startskottet för upphängning får för mig gå precis när som helst.

  SvaraRadera
 3. Väl skrivet!
  Svenskar knyter bara näven i byxfickan och går till Systemet.
  Heima

  SvaraRadera