söndag 16 augusti 2015

Flyktinginvasionen i Europa - slutet för väst?Fr. Snaphanen i övers. fr. danska (svårt)

 ”Och de draga fram över jordens hela vidd och omringa de heligas läger”
Denna video är full med symbolik, jag var tvungen att tillbringa tio minuter att ladda upp den. Det är Jean Raspails roman "Le Camp des Saints" (1973) som jag tänker på när jag ser filmen från Kos den 30 juli. "Tänk om de kommer", tänkte Raspail medan han satt på Cote d'Azur och såg ut över havet. Så han föreställde sig en miljon. Den första 50 miljoner har kommit till Europa, de nästa många hundra miljoner väntar under de närmaste decennierna. Romanen tar sin titel från Uppenbarelseboken vers 20: 9 Jag citerar de omgivande verserna i apokalyptisk text om den sista tiden också:

Men när de tusen åren hava gått till ända, skall Satan komma lös ur sitt fängelse. V8  Han skall då gå ut för att förvilla de folk som bo vid jordens fyra hörn, Gog och Magog, och samla dem till den stundande striden; och de äro till antalet såsom sanden i havet. V9 och de draga fram över jordens hela vidd och omringa de heligas läger och »den älskade staden»; men eld faller ned från himmelen och förtär dem. 10 Och djävulen, som förvillade dem, blir kastad i sjön av eld och svavel, dit vilddjuret och den falske profeten är och skall plågas dag och natt i evigheternas evigheter. (Johannes Uppenbarelse)

Där sitter Europa mållös på stranden i bikini. EU är på semester, Lars Løkke och Inger Støjberg talar om tjänster till flyktingar på SU nivå. I Johannnes Uppenbarelseboken, griper Gud in och ger  frälsning. Han är "eld ned från himlen". Det närmaste vi har Gud nu, är förmodligen EU-kommissionen. Alla stora partier i Europa går i takt på den punkten.

Under första kvartalet kom 185.000 asylsökande till EU, det kan bli upp till en miljon i år. Bara i Sverige kommer 2000 i veckan. Det kommer att fördubblas eller mer under 2016. Det är lugnet före stormen, det är som låtsaskriget mellan september 1939 till maj 1940.

Vad gör bikinidamerna? "Vilken härlig krig, det är inte så illa." Hennes kroppsspråk avslöjar inte en enda känsla eller tanke. Det är som att höra svenska journalister annonsera mord, gruppvåldtäkter och granater. En frisk, positiv röst. Inte överdriva, så trevligt är det inte. Tänk om personen, som spelade in mobilvideon hade intervjuat saltstoddamen. En femma för hennes tankar.”Fr. Snaphanen och EKP


..Hans mest uppmärksammade bok är romanen le Camp des Saints från 1973, som skildrar hur den europeiska civilisationen går under genom omfattande invandring från tredje världen; romanen har kallats både profetisk och rasistisk och blev en storsäljare i Frankrike.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar