måndag 3 augusti 2015

Sverige på väg mot kollaps - det finns dock hopp? Marika Formgren i GPVaddå Kurder...?, vi är ju alla Svenskar...vissa har dock inte anlänt än

Sverige:

Kommunalrådet Andreas Schönström (S):
Jag upplever att Malmö är en trygg stad.
– Min åsikt är att polisen behöver vara mer synlig och röra sig mer bland människor även när det inte har begåtts brott. Bygga relationer, visa att man kan lita på polisen.
........

Hur många poliser tror Andreas Schönström att Malmö/Sverige förfogar över, egentligen? Att enligt hans “recept” inte bara ingripa när brott begås utan därtill “röra sig bland” stadens hundratusentals “nysvenskar” för att bygga relationer, framstår för den som har åtminstone en normalbegåvad hönas intellekt som “mission impossible”..!

//Kenneth Sandberg

Fr. Snaphanen:
“Stormakt byggd på självhat”
Det är en märklig metamorfos Göteborg-Posten har genomgått. Det verkar sannolikt att samhället kollapsar , fler och fler räknar det som oundvikligt och vill rädda sig själva över till den rätta sidan, innan det brister. Jag tror också, om man fortfarande är i färd med att skriva, kan man lika gärna skriva om verkligheten. Marika Formgren är gästkrönikör. Hon lämnade en karriär inom den svenska pressen, just därför att den tillspetsat inte ville skriva om verkligheten.

Marika Formgren:
Respekt och förståelse för andra kan inte bygga på självförnekelse och självhat, menar journalisten Marika Formgren.
Problemet för samhällseliten är att svenska folket inte delar de humanitära stormaktsambitionerna. I enkäter bor svenskar förvisso gärna granne med invandrare. Sverigedemokraternas framgångar och pågående ”white flight” visar dock att enkätsvaren bara är läpparnas bekännelse. [..]
Därför försöker eliten fostra svenskarna till rätt värdegrund, och missar ännu grövre än när kunskap ses som ett hinder i stället för en förutsättning för kreativitet.

Värderingar kan nämligen inte frambesvärjas av genuspedagoger, normkritik eller antirasistiska skampålar. De spirar i stället i relationer, först spädbarnets relationer med familjen, senare med vänner, lärare, chefer, kollegor. Relationer formar individens värderingar. Möts hon av empati och tolerans är chansen större att hon själv blir empatisk och tolerant.

Elitens försök att fostra svenskarna går emot allt detta. Spädbarnets anknytning till föräldrarna bryts i jämställdhetens och institutionsfostrans namn. I skolan förstår nog lärare att empati och tolerans växer ur vardagsrelationerna, men tvingas att trycka normkritik och diskrimineringsgrunder i halsen på eleverna.

Medan handgranaterna smäller, white flight driver upp en bostadsbubbla och skolresultaten faller fritt försöker samhällseliten intala oss att allt löser sig, om vi bara gör skolan ännu mer ”lustfylld” och hatar oss själva litet mer. Men svenskar är inte annorlunda än andra människor, vi kan inte lösa problem utan kunskaper och vi kan inte älska resten av världen medan vi hatar oss själva. Svenskarna har samma begränsningar och förtjänar samma empati som alla andra. Snaphanen och Marika Formgren: “Stormakt byggd på självhat”

”Feminismen en del av problemet
Den feministiska vänstern motsätter sig fortfarande alla effektiva åtgärder för att bekämpa skenande sexbrott, våld och invandring. Samtidigt utvecklas det vänsterstyrda samhället snabbt mot en ordning där kvinnor gör bäst i att inte lämna hemmet utan manligt sällskap. Ännu har högern ensamrätt på att vilja göra det enda självklara – och vrida klockan tillbaka.
I helgen var en ung vänsterradikal artist sommarpratare i P1. Då läste hon bland annat upp ett tal där statsradions vanliga vänsterradikala åsikter framfördes.
– Jag är en högljudd ung feminist, proklamerade den 17-åriga artisten.
Därefter fick lyssnarna om och om igen veta att manshat inte är något dåligt och att "det är naturligt att hata sina förtryckare".
…  Machokulturen uppmuntrar till våld, slog sommarprataren fast.
… Det må låta osexigt och alldeles för omodernt för ett sommarprat i Sveriges Radio, men de enda åtgärder som fungerar om man vill få bukt med de skenande vålds- och sexbrotten är de som har fungerat i andra länder: Höjda minimistraff, obligatoriska livstidsutvisningar och minskad invandring av överrepresenterade folkgrupper från tredje världen.
Det Sverige behöver är alltså mer konservativ politik och mindre av den feministiska vänsterpolitik som har skapat problemen från första början.” Fria tider

Legalisera hivspridning
Anna Kinberg Batra vill ta bort kravet på informationsplikt och göra det lagligt att sprida hiv. Det beskedet lämnade den 45-åriga moderatledaren på RFSL:s utfrågning under Pridefestivalen i Stockholm
Den så kallade informationsplikten innebär att en hivsmittad person är skyldig att upplysa sina sexpartner om sitt sjukdomstillstånd före ett oskyddat samlag.
Tidigare gällde informationsplikten även när kondom användes, men år 2013 beslutade Socialstyrelsen att avskaffa den tvingande informationsplikten förutom vid oskyddat sex.
… Regeringspartierna är sedan tidigare överens om att slopa informationsplikten, så lagändringen ser nu ut att bli verklighet.”Fria Tider

Moderatledaren Anna Kinberg Batra försöker desperat ta igen på gungorna vad hon förlorat på karusellen. Medan gamla M-väljare strömmar till SD försöker Kinberg Batra nu finna nya inom HBTQ-rörelsen. Hon gör det genom att under Sthlm PRIDE ställa sig bakom ett av RFSL:s kanske allra mest ansvarslösa krav – ett avskaffande av informationsplikten för HIV-smittade.

Stockholms universitet – bilder på vita manliga professorer togs ner
Juridiska fakulteten vid Stockholms universitet har beslutat sig för att byta ut alla konstverk i Fakultetsrummet och Rättegångssalen. Anledningen är att tavlorna skildrar "äldre vita manliga professorer" och därför inte lever upp till fakultetens nya mångfaldskrav.
Dekanus Jonas Ebbesson medger visserligen att samtliga professorer vid fakulteten fram till 1970-talet var vita män och att "flera av dem har haft stor betydelse för den rättsvetenskapliga forskningen".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar