tisdag 22 september 2015

Vilken är USA:s agenda? "Halva USA":
- Regeringen är ett Omedelbart Hot
Mot Våra Fri- och Rättigheter

Princeton, NJ - Nästan hälften av amerikanerna, 49%, anser att den federala regeringen utgör "ett omedelbart hot mot vanliga medborgares rättigheter och friheter," och liknar det som finns i tidigare undersökningar som genomförts under de senaste fem åren. När denna fråga först ställdes 2003, var det mindre än en tredjedel av amerikanerna höll denna attityd.

Hur George W. Bush förstörde templet i Baal
Först bombade han skoningslöst, hela tiden grymt flinande. Uppklädd  i en flyguniform proklamerade han ”Uppdraget slutfört”" efter att han hade, med vad de kallar "tvåparti stöd" (som om detta ger någon form av legitimitet), förstört det moderna landet Irak.

George W. Bush förstörde Iraks infrastruktur, dess institutioner, dess styrande parti och dess armé. Sedan förstörde han dess sociala struktur, som hade tillåtit utbrett sunni-shiitiska blandäktenskap och religiöst integrerade stadsdelar.

Bush förstörde den lag och ordning som låtit flickor gå till skolan i modern västerländsk klädsel utan huvudslöjor. Han förstörde friheten för läkare och andra yrkesgrupper att gå till sitt arbete och orsakade att mängder av dem fick lämna sitt land. Han förstörde stadsdelar vars invånare tvingades fly för sina liv. Han förstörde den kristna gemenskapen, som sjönk från 1,5 miljoner 2001 till kanske 200.000 ett decennium senare. Han förstörde den förhärskande ideologin sekularism och inledde en era av bittert omtvistad sekteristisk norm. Han förstörde rätten att sända rock 'n roll musik, sälja sprit och DVD-skivor.

Han förstörde stabiliteten i Anbar-provinsen genom att skapa det kaos som tillät Abu Musab al-Zarqawi att etablera -för första gången -en al-Qaidagren i Irak.
 Han förstörde stabiliteten i Syrien när "Al-Qaida i Mesopotamien" (numera ISIL) retirerade in i grannlandet under "surge" (spänningsökning, svallvåg) 2007. Genom att skapa maktvakuum och generera nya kapitel och nya al-Qaidagrupper, förstörde han Yazidi-samhällen och deras frihet från folkmord och slaveri. Genom skapande av föregångaren till ISIL, förstörde han utsikterna för en fredlig "arabisk vår" i Syrien tre år efter hans presidentskap avslutades.

Genom sina handlingar förstörde han gränsen mellan Syrien och Irak. Han förstörde Jonas grav i Mosul. 
 
Han förstörde det 3.300 år gamla monumentet, assyrierna fantastiska  konst, i Nimrud. Den 23 augusti samtidigt som han sitter i sitt hem i konstnärsateljén i Crawford, Texas, förstörde han det 2000-åriga templet Baalshamin i Palmyra, Syrien.

 (Har ni lagt märke till hur denna hjärtskärande förlust av en världs kulturskatt -utsedd av FN som en världsarvsplats -har fullständigt ignorerats av mainstream media, som vägleds av det amerikanska utrikesdepartementet? Det är som om denna speciella följd av detta kriminella krigs- baserat -på -lögner, är så pinsamt att de inte ens kan prata om det. Så (Pratmakarna?) Talking Heads fördubblar sin uppmärksamhet vad gäller Kentucky-kontoristen Kimberly Davis, spektaklet runt den republikanska primärkampanjen, New England Patriots 'Deflategate skandal (skandal om för lite luft i fotbollen), och den rutinmässiga transporten av ryska vapen till Syrien, i stället för att uppriktigt fråga: Vad fan har vi gjort i Mellanöstern ? Varför har "vår" regering tillfogat en sådan kalkylerad, pågående, oförlåtlig terror mot så många oskyldiga människor och på hela mänsklighetens kulturarv?)
Status quo i regionen var tillräckligt dystert 2001, då Bush började planera sitt allomfattande anfall. Status quo är nu långt, långt värre. Det är mord, korsfästelser, halshuggningar, ruin, och demolering av gamla ovärderliga kulturminnesmärken, utan något slut i sikte.
George W. Bush är direkt ansvarig för hundratusentals döda irakiska civila, plus tiotusentals irakiska soldater som gör vad soldater förväntas göra när deras land invaderas. Uppskattningar av den totala dödssiffran mellan 2003 och 2011 varierar från omkring 150,00 till över 600.000. Den amerikanska militären tillhandahåller inga siffror, de uttrycker förakt för sådan verksamhet ("Vi räknar inte kroppar"). Men säkert är att antalet människor som dödats av amerikanska styrkor i Irak och på andra håll i Mellanöstern sedan 2011 vida överstiger de som dödats av den Islamiska Staten.

Överste Lawrence Wilkerson, tidigare utrikesminister Colin Powell´s stabschef, sade i en intervju på RT television den 3 september att Cheney “borde sitta i fängelse för krigsförbrytelser" och "Dick Cheney med ett ord sagt, är en idiot." Själv skulle jag säga att  Powell själv bär tillräckligt ansvar för krigsförbrytelser för att ställas inför rätta, och att han var en" nyttig idiot "som presenterade en samling lögner inför FN: s säkerhetsråd den 5 feb 2003 - även när han privat hyste allvarliga tvivel om anklagelsernas "giltighet.
..
ISIL och andra islamistiska krafter (vissa stöds av USA: s allierade i Turkiet, Saudiarabien och Qatar), liksom USA-stödda beväpnade "moderata", har framtvingat flykten av tiotals, till och med hundratusentals till Europa.

…Washington vill skylla på Bashar al-Assads regering, som de hävdar “avskedade sitt eget folk" under de fredliga protesterna under den Arabiska Våren. Men dessa fredliga krafter har inte i stort anslutit sig till islamistiska galningar utan föreslagit förhandlingar med den syriska regimen. Sådana samtal stöds av Ryssland och Iran, men motarbetas av USA  som envist beordrar Assad att lämna platsen.
Den Ursprungliga Synden var kriget mot Irak och förstörelsen i detta på lögner- baserade-krig. Oförmågan hos den imperialistiska staten att erkänna det, och straffa de ansvariga, eller frambringa presidentkandidater som kan tala ärligt om denna historia (eller åtminstone sammanhängande hantera frågor om dagens världspolitik) och som bekräftar att synden inte kan tvättas bort med eller inom systemet . Allt vi hör är samtal om  "Gör Amerika stort igen" - som om förstörelsen av Mellanöstern är något annat än en uppvisning av USA: s storhet i all sin onda grymhet.
Wall Street fastställde en gång att en svart presidentkandidat med ett (falskt) rykte som en krigsmotståndare var precis vad som behövdes för att återuppliva tron på den falska "demokratiska” processen. Obama fick jobbet. Ingenting förändrades förutom att det var en "surge" i Afghanistan och ett rekordstort antal mördardrönar-angrepp som upprörde människor i Afghanistan, Pakistan, Jemen och på andra håll. Och ett rekordstort antal åtal mot uppgiftslämnare och journalister som avslöjar obekväma sanningar om USA-imperialismen.
Men nu står vi- genom detta fantastiska demokratiska system - inför valet av Hillary Clinton ("Vi kom, vi såg, han dog"), idioten Donald Trump ("Jag är den mest militaristiska personen här"), skitstöveln Jeb Bush ("vem som helst skulle ha invaderat Irak") eller "stötta våra soldater" Bernie Sanders som de enda möjliga alternativen för att ändra kurs.
Hela deras föråldrade system, baserat på dyrkan av kapitalet och krig, måste gå samma väg som Temple of Baalshamin. Enbart den förstörelsen skulle mötas av global lättnad och fest.”Counterpunch

Från Nya Tider Vecka 38 2015

Fakta: krisen i Syrien
Krisen startade 2011 som en följd av ”arabiska våren”.  Ambassadörer från USA och andra västländer åkte runt och underblåste demonstrationer mot president Bashar Assad. Assad genomförde demokratiska reformer, men inbördeskriget var redan ett faktum. USA med allierade började träna och beväpna ”demokratiska frihetskämpar”, som till stor del visade sig bestå av jihadister som ville skära huvudet av otrogna. USA:s underrättelsetjänst varnade  för att något som Islamiska staten skulle ta form på grund av USA:s agerande, men Washington lät detta hända – medvetet, enligt tidigare chefen för USA:s underrättelseorgan DIA (se NYT v. 33-34/2015). I dag har FN registrerat över fyra miljoner syriska flyktingar, men det finns ett stort mörkertal. Cirka hälften befinner sig i Turkiet medan den andra hälften är i Egypten, Jordanien, Libanon och Irak.

Under Bashar Assads far Hafez Assad byggde Syrien på 1980-talet upp en modern infrastruktur och blev ett relativt välmående land. Det är bland annat därför många syrier, även de i utlandet som utvandrade under det fattiga 1970-talet, hyllar Assad.

Ryssland har försökt samla en koalition mot den islamistiska terrorn. USA har dock vägrat att samarbeta med Syriska armén, som bär den största krigsbördan. Ryssland har föreslagit en fredslösning där Assad skulle förbli presiden under en övergångsperiod och att fria val skulle hållas, men USA och dess allierade kräver att Assad avgår, även om han verkar ha en majoritet av folket bakom sig.

USA har gått med på att ta emot 10.000 syriska flyktingar under nästa budgetår, som börjar i oktober. Detta efter att EU kritiserat landet för att inte göra tillräckligt. Hittills har cirka 1.500 syrier fått uppehållstillstånd i USA.
Syrien var det land som var mest europeiserat i Mellanöstern, efter att Libanon förlorat den rollen efter inbördeskriget där. Det finns en stor kristen befolkning i Syrien och många syrier, liksom Assad själv, har blåa ögon.

Wesley Clark

Vi kommer att ta sju länder inom fem år och börjar med Irak och sedan Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och avsluta med Iran. (- We’re going to take out seven countries in 5 years, starting with Iraq, and then Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and, finishing off, Iran.)
Läs:


1 kommentar:

  1. Jag tror inte det spelar så stor roll vem som sitter i vita huset. Jag tror inte att presidenten påverkar särskilt mycket. Möjligen om Trump blir vald eftersom han inte har finansierats av någon annan än han själv. Men de övriga presidenterna är fullständigt uppbundna innan de blir valda. Och dessutom är ju presidenten konstitutionellt svag på grund av maktdelning redan från början.

    SvaraRadera