söndag 20 december 2015

Europas Babel blir Stockholm! Reportrar på SVT får nya förhållningsregler. Oerhörda kostnader för massinvandringen de närmaste åren.
Babel är den hebreiska namnformen för staden Babylon
”God Jul och Gott Nytt År!  Eller  får man säga så….?
Mats Tunehag
För den som vill vara politisk korrekt, och undvika att julen och nyåret kopplas ihop med Jesu födelse, och därmed kristen tro, kan jag föreslå följande hälsningsfras:
Vänligen ta emot utan några som helst förpliktelser, mina bästa önskningar om ett klimatsmart och könsneutralt firande av vintersolståndets högtid, som kan praktiseras inom ramen för din egen religiösa övertygelse som du givetvis själv väljer, eller en sekulär motsvarighet, men självfallet med respekt för andras religiösa eller sekulära övertygelser och traditioner, eller andras val att inte fira några religiösa eller sekulära traditioner i denna tid. Hela inlägget ¨på Det goda samhället
Återinförandet  av husförhör är bara runt hörnetSVT ger råd om ord som ”svensk” och ”invandrare”

OPINION SVT Nyheter ska använda sig av ett mer inkluderande språk, säger Anne Lagercrantz, chef för SVT Nyheter. Nya råd har tagits fram som ska ge journalisterna "stöd i vardagen" med stöd i mångfaldsfrågor. Soldatmamma

Fr. Snaphanen:
Sverigespegling på SVT Nyheter«
Språkliga riktlinjer för SVT: s nyhetsreportrar. Signerat Big Mother, Överkommando. Det är något preussiskt över det hela. Igår kunde man se  Danmark mod Sverige: Er ligestillingen gået amok? med den ena mer militanta statsfeministen än den andra.  (Danmark mot Sverige: Har jämställdheten löpt amok ungefär i övers.)
Neurobiologen Lone Franke, en av de få, som hade relevant utbildning drunknade i politiska kommissarier, författare av feministantologier, hen-mödrar och informatörer om SCUM-manifestet. En politiserad freak-show, underhållande men ett slöseri med tid. Tack och lov gick SVT Debatt i graven igår.

Att vara svensk i dag inkluderar människor med många olika utseenden, erfarenheter och kulturer. Det ingår i SVTs uppdrag att bevaka allas vardag. Det är det viktigt att vi uttrycker oss inkluderande och inte beskriver någon på ett kränkande sätt.

Generalisera inte kring befolkningsgrupper, områden eller religioner. Undvik det vaga och många gånger fel använda begreppet invandrare och använd det inte som ett prefix, exempelvis ”invandrarfamiljer”, eftersom många som betraktas som invandrare idag, är födda i Sverige.

På SVT Nyheter utgår vi från att människor ska få definiera sig själva. I de fall där det är relevant ska berörda få frågan hur de vill bli beskrivna. Men det här innebär inte att privatpersoner kan göra sig till talespersoner för grupper de tillhör, t ex en iransk kvinna som säger att för muslimska kvinnor är slöjan förtryckande.

SVT Nyheter använder begreppet svensk om alla som har svenskt medborgarskap. Vi använder hellre svensk än svensk medborgare för att inte skilja på svenskar. Vill man precisera ytterligare, i exempelvis fall som berör terrorism, kan formuleringar liknande denna användas: ”svensk som haft samröre med våldsbejakande/militanta islamister”. I lägen där det handlar om en vidare grupp än så kan formuleringar som ”de som bor i Sverige” användas och när det är relevant kan vi nämna att en person har dubbla medborgarskap, som i fallet Dawit Isaak.

Utgångspunkten är alltid att vi ska fråga den det berör hur hen vill bli beskriven. När det inte går, använd de ord som stämmer mest överens med personens utseende: Vit, ljushyad, rödlätt, östasiatiskt utseende, mörkhyad, svart. Tänk på att beskrivningar av hudfärg är känsliga och var medveten om att begreppen svart och mörkhyad kan väcka kritik. Formuleringar vi aldrig ska använda är ”människor med etnisk bakgrund” (alla har en etnisk bakgrund). Undvik också begrepp som färgad/afrikanskt ursprung/av en annan hudfärg. Använd inte polisens språkbruk rakt av (något TT gör).

Detta är ett levande dokument som bör revideras minst en gång om året. Initiativtagare till det ska vara divisionschefen på SVT Nyheter. Snaphanen och Politiken 
Sverigespegling på SVT Nyheter, pdf

Gigantisk räkning väntar svenskarna
Av LARS FROM – 18 december 2015

Nedskärningar i service på skolområdet, till äldre, sjukvård och det sociala området.
Sveriges kostnad för att ta emot flyktingar nästa år är större än den totala försvarsbudgeten och nästan lika stor som kostnaden för att driva alla landets sjukhus. Därför kan svenskarna förvänta sig mindre välstånd under de kommande åren.

Massinvandringen till Sverige är omfattande att den planerade utgiften i år27,5 miljarder svenska kronor nu upptar 3,2 procent. av den totala statsbudgeten, medan motsvarande siffra för Danmark är 2,4 miljarder. DKR. och en andel på 0,22 procent. Av den statliga  budgeten. Nästa år väntas räkningen i Sverige uppgå till ca 60 miljarder  sv. kronor, motsvarande 6,4 procent av statsbudgeten. Det är mer än Sveriges totala försvarsbudget på drygt 48 miljarder sv. kronor och nästan lika mycket som de knappt 64 miljarder svenska kronor används för att driva svenska sjukhus.

Mindre pengar till välfärden
Flera experter pekar på att lagförslaget för att ta emot upp till 190.000 flyktingar i år först nu börjar gå upp för svenskarna - och att det oundvikligen kommer att gå ut över den svenska välfärdsstaten, där det blir mindre pengar för skolor, äldreomsorg och socialservice. Och det kommer ytterligare kostnader de kommande åren, säger docenten och experten på internationell migration Joakim Ruist på Handelshögskolen vid Göteborgs universitet.

"De ekonomiska kostnaderna kommer att fortsätta även i ett mycket långt perspektiv. Det tar lång tid innan flyktingar hittar arbete och en bostad. Och kostnaden för Sverige kommer inte att betalas tillbaka - även om de hittar arbete ". menar. Joakim Ruist.

"Det är således önsketänkande, när den svenska regeringen talar om att ta emot flyktingar som en investering i framtiden och som kommer att betala sig. För pengarna betalas inte  tillbaka, det har inte hänt historiskt, och det kommer inte att hända i framtiden, eftersom de enkla jobben inte längre existerar i Sverige. Därför kommer det att bli dyrt för det allmänna, och därför kommer det att finnas mindre pengar för andra saker som skolor, äldreomsorg och sjukhus ", förutspår Joakim Ruist.

Stängda gränser?
Den
svenske forskaren som är en av dem som har störst insikt i flykting- och migrantekonomi, förutspår, att både Sverige och Tyskland, som har varit de största mottagarna av flyktingar under de senaste månaderna, mycket snart kommer att tvingas att helt stänga gränserna eftersom länderna inte klarar av att ta emot fler flyktingar.

I Sverige visar en prognos från Migrationsverket, vilket motsvarar det danska migrationsverket i Danmark, att ta emot flyktingarna kommer att växa ännu mer under de kommande åren. Från 27,5 miljarder sv. Kronor iI år till drygt 60 miljarder kronor nästa år och till 73 miljarder sv. kronor 2017 - varefter kostnaden enligt svenska Migrationsverket kommer att finnas kvar här även 2018 och 2019. Den svenska regeringens budgetförslag för 2016 lyder totalt  933.9 miljarder sv. kronor. och ett underskott på 9,6 miljarder.

Från u-landsbistånden
För att betala den växande räkningen tar regeringen i år 8,8 miljarder. kr. från svenskt bistånd, som skulle ha varit 40,4 miljarder  sv. kr., ca 32 miljarder. Danska kr. Det har fått olika utvecklingsorganisationer och Svenska kyrkan att protestera
En mängd  hårt belastade kommuner  behöver bl.a. tiotals miljarder för att hysa 30.000 till 40.000 ensamkommande flyktingbarn, som i år väntas komma till Sverige, har också meddelat att de kommer att behöva offentlig service i skolor, äldreomsorg, sjukvård och det sociala området.

Första åtstramningen
Den svenska regeringen har just tecknat ett avtal med en majoritet i riksdagen om de första begränsningarna mot asylsökande. Experter räknar med ännu mer ingrepp. .Samtidigt har den svenska statsministern, Stefan Löfven, bett EU om ekonomisk hjälp för att hantera de många flyktingar.DK udland


3 kommentarer:

 1. God Hjul Gerda!

  Hjulet symboliserar solhjulet som vikingarna dyrkade, därav namnet jul istället för Kristmässa som det annars skulle ha hetat, om det inte var så att man kallade högtiden för jul som en kompromiss när kristendomen infördes.

  SvaraRadera
 2. Hur inkluderande är Koranens lag att muslimska kvinnor inte får gifta sig med andra än muslimska män?

  SvaraRadera
 3. Politiskt korrekt, är väl ett påhitt..Jesus föddes INTE på julen den 24 eller 25 dec. Det är kyrkans påhitt och en mycket gammal lögn. Man tjänar enorma pengar på både advent och 'jul'. Jesus föddes i vårtider. Lögnerna är många som sagt och oj vilken kommers det är, för denna falska s k högtid.Pagan.

  SvaraRadera