tisdag 8 december 2015

Karlstad kommun: De godaste politikerna bland de godaInformationen har även skickats till journalister på Nya Wermlands Tidning, ingen nämnd men ingen glömd

Från: Kenneth Sandberg
Subject: Soliga o välkomnande Karlstad


 Journalisten Thomas Gür uppmärksammar idag en kampanj Karlstad kommun just nu bedriver, där man skickar ett brev till kommunens invånare med en röd klisterlapp med “Öppenhet – Ja, tack!” på för att klistra upp på sin dörr eller brevlåda.
Klisterlappen ska likt att “gilla” eller “dela” ett Facebookinlägg manifestera den godhet man påstår sig besitta inför omvärlden. För jippot har kommunen även skapat hemsidan Varmt välkomme nin

Tillsammans kan vi hjälpa till att hälsa alla nya Karlstadsbor varmt välkomna. Sätt upp dekalen på din dörr eller brevlåda och visa att du vill bidra till ett öppet Karlstad. Det går lika bra att sätta upp den hemma som på jobbet eller föreningen. Vi är världsmedborgare och det finns ingen bättre tidpunkt än nu att visa det.

Den politiska majoriteten i Karlstads kommunfullmäktige består av Moderaterna, Miljöpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet.

Dekretet från kommunen är undertecknat Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.
Per-Samuel Nisser
 ..............

Så här ser det ut i ett tåg som haft asylsökande som passagerare på sin väg norrut i Europa.

Välkomna till Sverige och Karlstad.?!


migrants-in-sweden-by-train10 
migrants-in-sweden-by-train8
 migrants-in-sweden-by-train16


 Thomas Gür

Detta är oerhört. Karlstad kommun skickar en dekal till samtliga hushåll att sättas upp på dörren eller brevlådan:
"Alla hushåll i Karlstads kommun har fått en dekal hemskickad, med texten ”Öppenhet – Ja tack!”. Sätt upp dekalen på din dörr eller brevlåda för att visa att du vill bidra till ett öppet Karlstad. Vår förhoppning är att dörrar och brevlådor ska lysa röda och signalera ”varmt välkommen till Karlstad”.
---
Det här med att kräva av människor, att som administrativ och politisk auktoritet uppmana människor till att de ska märka sina dörrar med viss slag av hemmahörighet... och vad med de som inte vill följa kommunens "förhoppning"?
 

Det är så här svensk auktoritarianism ser ut, också t ex i Stig Strömholms Den hösten (1978)... med ett leende ansikte och vänligt pockande förmaningar om "solidaritet" - Alva Myrdal ungefär.
 

Men finns det ingen som har läst historia i kommunledning eller bland tjänstemän.? Eller åtminstone någon hotellbibel någon gång:


"Ty HERREN skall gå fram för att hemsöka Egypten; men när han ser blodet på det övre dörrträet och på de två dörrposterna, skall HERREN gå förbi dörren och icke tillstädja Fördärvaren att komma i i edra hus och hemsöka eder."
(2 Mos 12:23)

Professor Göran Svensson:

Om du vill släppa in alla – öppna ditt eget hem först


Göran Svensson: Samhällets ekonomiska och sociala kapacitet är inte oändlig. Samhällets tillgängliga kapacitet förbrukas av dagens politiker i snabb takt, utan ansvarstagande för dess uthållighet inför framtiden.
Lova dem som du tagit hand om att de får stanna så länge de vill, och att du ger fickpengar, skaffar grejor och annat som de kan behöva. Framförallt: ställ inga krav på dem att hjälpa dig med att städa ditt hem, laga mat och fixa saker som gått sönder.


Du kan kanske fråga dina grannar om hjälp, trots att de sagt att det är ditt problem, då du valde självmant att hjälpa dem. Alternativt kan du fråga dina föräldrar, syskon, släktingar, kompisar eller arbetskamrater om hjälp och avlastning.


Tänk efter före!


Hur länge klarar du av att hjälpa dessa människor? Det finns andra som kommer att komma hit och kan behöva samma hjälp, men du kan inte hjälpa fler på grund av att du varken har tid, pengar, utrymme eller ork. De som kommer i framtiden tvingas du istället lämna åt sitt öde. 


Din ekonomiska förmåga och sociala uthållighet kan ses som ett Sverige i miniatyr. Om det inte fungerar för dig, varför skulle det fungera för Sverige?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar