torsdag 10 december 2015

Nobelfesten är bara för V.I.P. d.v.s. de viktiga personerna i samhället - kulturmarxisterna
Alfred Nobel lär ha kallat journalisterna  ”samhällets värsta ohyra” enligt den alltid pålästa ISMAlla människors lika värde gäller inte på Nobeldagen.

 Då det gäller Nobelfesten och vilka som skall bli inbjudna gäller inte principen om allas människors lika värde. Snarare är det skillnad på folk och folk.” Alla människors lika värde

Jimmie Åkesson har noll värde! Nobelstiftelsen prisar massmördare! Läs helaartikeln
Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson kommer inte att bjudas till Nobelfesten i år heller. Och Nobelkommittén låter bli att bjuda in någon av de vice talmännen, så SD:s Björn Söder är inte heller välkommen.

"Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. Partiets bakgrund i högerextremism och företrädarnas agerande i nuet visar på en bristande respekt för den grundläggande demokratiska principen om alla människors lika värde – oavsett hudfärg, härkomst eller religion. Nobelstiftelsen väljer därför att inte bjuda in Sverigedemokraterna till årets Nobelfestligheter", skriver Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten i en kommentar till TT.

När det gäller Björn Söder som är riksdagsledamot för SD och vice talman, skriver Lars Heikensten:
"Nobelstiftelsen ser kontinuerligt över många olika aspekter av evenemangen den 10 december. Gästlistan förändras över tid och i år kommer vi endast att bjuda in talmannen, inte vice talmännen." Aftonbladet i oktober 2014

Från Det goda samhället
Astrid och havregrynsgröten
Man kan ha vilka åsikter man vill om samhällets utsatta, och de flesta vill säkert hjälpa efter bästa förmåga. Samtidigt finns det människor som faktiskt inte kan, hur gärna de än vill. Idag pratade jag med just en sådan kvinna. Vi kan kalla henne Astrid.

Astrid tillhör den kanske mest utsatta – och tillika minst omhuldade – gruppen av alla utsatta, nämligen fattigpensionärerna. Efter ett långt, yrkesverksamt liv har hon råd med sin hyra samt de absolut nödvändigaste räkningarna. Mat då? Ja, åtminstone ett par veckor. Men gröt, det går också att äta, säger hon och påpekar att havregryn fortfarande är billigt och att en rulle lingonsylt räcker länge om man snålar.

…Vi byggde ett folkhem. Så hette det i alla fall. Tanken var att vi skulle få det bättre på vår ålders höst än våra egna föräldrar. Det var det vi jobbade för. Men efter ett helt liv av arbete har jag knappt mat för dagen, och att unna sig något extra är helt uteslutet, säger hon.

…När jag träffade Astrid i Högdalens centrum fick hon sig just en rejäl utskällning av en ung man för att hon inte gav några mynt till tiggaren som satt utanför matbutiken. Astrid, som betalat skatt och värnat samhällets bästa i hela sitt liv, försökte tårögd förklara att hon själv måste vända och vrida på varenda slant om hon ska ha något att äta under den sista veckan innan ny pensionsutbetalning. Hon kan faktiskt inte ge bort ens en krona utan att det känns i plånboken. Men den förorättade unge mannen fnyste.

– Det finns inga fattiga människor i Sverige. Vi har allt vi behöver och lite till, men han som sitter där har inte ens tak över huvudet! Om du inte kan ge bort några tior så är du bara snål! Det är fan vidrigt! fräste han självrättfärdigt. Sedan stormade han iväg genom t-banespärren för att slippa möta vreden hos mig, eller någon annan som inte var gammal, fattig och sårbar.

…Jag gav honom i hennes ställe. För hennes skull, för att hon skulle slippa känna sig som en skurk för att en hipster med skägg och surdegsdoftande ylletröja bestämt sig för att blunda för fattigpensionärernas situation. Sedan bjöd jag Astrid på lussebulle och kaffe på kondiset. Och när vi skildes åt var hon glad.
Själv var jag rasande. Och det är jag fortfarande. Rasande över att leva i ett land där gamla och utsatta behandlas värre än boskap. Rasande över att en snorunge med för glest skägg överhuvudtaget får för sig att kritisera en gammal kvinna för att hon inte skänker bort sina sista slantar. Rasande över den respektlöshet med vilken vi behandlar dem som byggt upp välfärdssamhället.

Kommentarer

JAN BENGTSSON
Det är helt AVSIKTLIGT GJORT av Palmegenerationen! För att bygga det socialistiska SAMHÄLLET…
De äldre FÖRVARAS isolerade! Barnen INDOKTRINERAS från späd ålder!
Kärnfamiljen är inget önskvärt tillstånd! VI HAR det samhälle vi förtjänar, ja snarare VALT…
PostMarxistiskt!


Sverige
Hade någon skrivit en fiction-bok vari främlingar bjudits på mat för över 500 kr per dag samtidigt som landets pensionärer hånats av de unga och tvingats leva på gröt för någon krona så hade den fått usla betyg för att den varit så orealistisk …Peter
Hipstern skulle fångas in och ställas inför domstol för ofredande. Jag hade gjort ett envarsingripande mot personen ifråga. Hade varit rätt skönt att pressa ner honom i stenplattorna i väntan på farbror blå.

Lennart Bengtsson
En skakande berättelse om ett Sverige som håller på att moraliskt lösas upp och som glömt det viktiga ledorden ”Charity begins at home”. För de flesta människor på jorden är det självklart att man första hand skall bistå de närmaste och sedan sin egen nation.
Med andra värderingar kan man lika gärna ge upp nationen och dess värden samt sluta betala avgifter och skatter. Detta om något skulle kanske få dagens radikala politiker och mediaaktivister att börja reagera när bidragen plötsligt upphör!


Läs hela artikeln på + alla kommentarer på Det goda samhället
 Mordet på det fria ordet
Snart kommer – som I alla veten –
den nya censurmyndigheten.
Kritisk litteratur,
ska bort från vår kultur;
böckerna ska brinna,
idéerna försvinna –
för att fullborda mordet,
på det fria ordet.

Snart kommer – som I alla veten –
värdegrundspolisenheten.
Spioner ska hyras,
tankarna ska styras,
samveten ska lättas
och hjärnorna ska tvättas –
för att fullborda mordet,
på det fria ordet.

 Snart kommer – som I alla veten –
den stora polispiketen
Censuren ska bejakas,
korridoren ska bevakas,
konsten kontrolleras
och dissidenter interneras –
för att fullborda mordet,
på det fria ordet.

Pressombudsmannen – som I alla veten –
är både korkad och sketen.
Läget är akut,
lögner kablas ut;
sanningen skall slaktas
och tryckfrihet föraktas.
Den nya pressetiken –
skall utformas i Äppelviken.

Snart kommer – som I alla veten –
den råa medeltidsprofeten;
på hans frukt du honom känna,
när han städer börjar bränna,
när kulturarv demoleras
och människor torteras –
för att fullborda mordet,
på anhängare
av det fria ordet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar