fredag 8 januari 2016

Arabiska män hatar kvinnor. Vänsterpartist beklagar de nya regler som gäller för migranternaNaser efter massövergreppen  i Köln: arabiska män hatar kvinnorAv:Jonas Sahl@jonassahl

Naser Khader kräver massivt stöd för kvinnokampen i Mellanöstern (Foto: POLFOTO)
Naser Khader får i dessa tider stor uppmärksamhet Facebook med en uppdatering om förhållandet mellan sexuella övergrepp och kvinnohat i den arabiska kulturen.
I kölvattnet av massvåldtäkter i Köln rasar han mot vad han ser som en följd av ett fruktansvärt och skrymmande problem.
- Den arabiska kulturen har en baksida, som jag inte bara har aversion mot, utan jag föraktar. Det är de traditionella arabiska männens skeva relation till kvinnor och våld, skriver han bland annat. Läs mer i Ekstrabladet

Maktlös polis fruktade dödsfall under sexövergreppen i Köln i Köln
Av Troels Heeger, trhe@berlingske.dk

Kvinnor sprang gatlopp genom berusade människomassor. Nya bevis ger upphov till allvarliga tvivel om polisen rådande förklaringar på nyårskränkningar i Köln.
Nyårskränkningarna i Köln var mycket värre än man tidigare trott. Maktlösa poliser  i underläge tvingades att titta på när grupper av hämningslösa män förgrep sig sexuellt på oskyldiga kvinnor.

En nyupptäckt intern rapport från polisen Köln målar en chockerande bild av polisens undermåliga insats nyårsafton i den tyska katedralstaden, där flera kvinnor blev rånade och sexuellt utnyttjade av ett ännu okänt  antal gärningsmän.
Rapporten, som den tyska tidningen Bild har sett, motsäger polischef Wolfgang Albers tidigare förklaring om att polisen var massivt närvarande på torget vid katedralen. Tvärtom, frågade polisen flera gånger om extra hjälp som aldrig dök upp.

I stället hade polisen, enligt den interna rapporten, bland annat varit passiva medan gärningsmännen hotade vittnen. Rapporten beskriver bland annat hur grupper av män har slagit en ring runt polisen och därmed hindrat dem att se och att flytta sig, medan övergrepp ägde rum någon annanstans.

Den nya informationen i Köln ställer polisens ledarskap i en mycket dålig dager. Rapporten motsäger nämligen polisen tidigare förklaringar om att man först blev medveten om övergreppens omfattning, då anmälningarna började komma in efter midnatt.

Rädsla för dödsfall
"Omkring. 22,45 var järnvägsstationen och stationen yterligare fylld med människor med invandrarbakgrund. Kvinnor med eller utan följeslagare sprang bokstavligen "rakt " genom berusade massor av män, på ett sätt som trotsar all beskrivning ", säger en rapport som även nämner att poliserna var rädsla för eventuella dödsfall. Läs mer på b.dk.globalt

Dagens Fria Tider  rapporterar från tyska tidningar om kvinnoöverfallen i Köln.-
- "Fru Merkel har bjudit in oss, ni måste behandla oss vänligt, säger de nyanlända våldtäktsmännen från Syrien"

 Till:
daniel.sestrajcic@riksdagen.se;aktuella@sydsvenskan.se
 Daniel Sestrajcic, vänsterpartistisk riksdagsledamot, har den 8 januari följande artikel under Aktuella frågor i Sydsvenskan.

Från: Sandor Herold, Malmö

Visionerna om en mänsklig flyktingpolitik som Liberalerna stod för har raserats.

Daniel Sestrajcic skriver att det är välkänt att många som flyr saknar id-handlingar och beskriver olika skäl varför man inte har det men han "glömmer" dock att ange det skäl som är det allra vanligaste, nämligen att man helt enkelt har gömt eller kastat eller på något annat sätt gjort sig av med sina id-handlingar för att på så sätt försvåra eller omöjliggöra en identifiering vid en asylansökan.

Ett av skälen till att göra detta är naturligtvis för att kunna uppge att man kommer från ett land där man har större chans att få asyl. Exempelvis från Syrien som ju ger automatiskt uppehållstillstånd.

Jag har under mitt 64-åriga liv aldrig lyckats med att tappa eller förlora en id-handling och jag känner inte heller någon i min vänkrets som har lyckats med detta och troligtvis så har inte heller Daniel Sestrajcic  gjort det men ändå så försöker han inbilla oss att många flyktingar, troligtvis de flesta, har drabbats av den stora oturen att förlora sina id-handlingar och att detta skulle vara anledningen till avsaknaden av dessa.

Nej Daniel Sestrajcic, det är nog inte många som köper denna förklaring. Inte ens du själv skulle jag tro om du skall vara ärlig.

Vidare så skriver Daniel Sestrajcic om murar och hinder som byggs runt Europa som kostar människoliv.

Det är anmärkningsvärt att ännu en gång notera att Daniel Sestrajcic återigen "glömmer" vissa saker och man börjar ju befara att mannen i fråga redan i ganska unga år har drabbats av både demens och senilitet.

Daniel Sestrajcic har "glömt" att det var just den ideologi som han förespråkar som byggde dom längsta murarna och hindren för folks fria rörlighet, nämligen den sk järnridån som löpta tvärs över Europa från i princip Medelhavet ända upp till Östersjön. En annan mur som Daniel Sestrajcic glömmer är den som delade Berlin i två delar.

Man kan fråga sig hur många människoliv dessa murar tog och som byggdes av regimer som bejublades och applåderades och t om besöktes av företrädare för det parti som Daniel Sestrajcic representerar idag. Låt vara att de har bytt namn, men det är ändå samma andas barn som idag står i vår riksdag och som det verkar har drabbats av en kollektiv glömska.

Daniel Sestrajcic, det är bara skrattretande när du eller någon annan i ditt parti skriver om murar och hinder som begränsar den fria rörligheten!

F. ö så var jag och mina föräldrar några av de miljoner som drabbades av din ideologis stora passion för att bygga murar och hinder.

Och vi "tappade" inte ens bort våra id-handlingar när vi flydde från din ideologis utövare i Ungern 1956.

Sandor Herold, Malmö


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar