måndag 11 januari 2016

Ljungbeck:"Flyktingarna" är inte som vi. Herold: Geniet Alireza Ahmadi. Sandberg om feminismen - vad tycker feministerna 
 Läs först Olle Ljungbeck
Dom är inte som vi
Denna artikel som måste anses saklig skrev jag tidigare. Det som hänt i Köln, Finland
etc visar att värdegrunden är viktig. Om skillnaderna blir för stora sker det som hände
på nämnda platser. Konflikterna riskerar att bli ännu större om invandrarna inte från början får klart för sig att de måste rätta sig efter vår värdegrund. 

”Nej detta är ingen provokation. Den som har öppna ögon och sinnen och vågar erkänna verkligheten ser att en stor del av ”invandrarna” inte är som vi. Det har dock inte med biologi att göra utan med samhällsbildning, kultur och religion.

Avgörande för om olika samhällen/individer skiljer sig från varandra är utvecklingen på bl a följande områden:

Demokrati/diktatur, normer, existerande samhällsinstitutioner, fungerande rättsordning, gemensamma grundvärderingar, som skapar sammanhållning, fredliga förhållanden inom landet men också med grannstaterna, förhållandet mellan könen (jämställdhet), religion ( frihet att utöva och frihet från), accepterande att religionen inte får påverka det offentliga samhället och dess institutioner, bildningsnivå (utrotad analfabetism och vidskepelse), individens grad av frihet att själv forma sitt liv utan tvång och påverkan från religion och traditionella sedvänjor, agaförbud samt lika rättigheter för män/kvinnor, flickor/pojkar, förbud mot tvångs/barngifte, rätten för individen att avvika från ”normala” normer när de inte skadar andra etc.”Hela artikeln på Exponerat

Till:

Från: Sandor Herold


JOURNALISTIK a la SYDSVENSKAN OM GENIET FRÅN IRAN
 Alireza Ahmadi
 
I början av artikeln kan man läsa att geniet Alireza Ahmadi "flydde" från Afghanistan och att "flykten" tog sju månader innan han nådde Sverige.
"Flykten" gick via Turkiet, Grekland, Italien, Österrike och Tyskland. Med andra ord den vanliga "flyktvägen".
En bit in i artikeln kan man sedan läsa att Alireza föddes i Afghanistan och att familjen "flydde" till Iran när han var ett par år gammal.
Han gick i skola där och efter gymnasiet så jobbade han som butikssäljare men tvingades att "fly" efter att han oskyldigt blev anklagad för en stöld.
Hans föräldrar och två yngre bröder bor kvar i Teheran. Än så länge skall man kanske tillägga för det är väl bara en tidsfråga innan de också "flyr" hit.

Räknar man bort tiden han bodde i Afghanistan och de tre år han vistats i Sverige så har alltså Alireza Ahmadi bott i Iran i minst 14 år.
Alireza Ahmadi har liksom majoriteten av de s k ensamkommande afghanska  barnen inte flytt från Afghanistan utan rest från Iran.
Man kan fråga sig vad journalisten Maria Loven försöker att uppnå med denna artikel där hon i början försöker att inbilla läsaren att Alireza Ahmadi har "flytt" från Afghanistan?
Vidare kan man fråga sig varför Reza Ahmadi inte sökt asyl i något av de EU-länder han har passerat på väg hit?
Reza Ahmadi är inget annat än en asylmissbrukare precis som alla andra som har rest genom ett otal länder där de skulle ha sökt asyl först.

En annan sak i artikeln som är upprörande är när man läser Reza Ahmadis uttalande om att vi som har kommit hit släpps inte in på bostadsmarknaden.
Jag kan upplysa det fräcka geniet att detta gäller i ännu högre grad svenska ungdomar och en av dom stora anledningarna till detta är just asylmissbrukare som geniet själv som har bluffat sig in i landet och bor i lägenheter där svenska ungdomar hade kunnat bo men som nu tvingas bo kvar hemma hos sina föräldrar upp i vuxen ålder.

Visserligen är det inte förvånande att en sådan här lögn presenteras i Sydsvenskan men denna artikel är väl ändå lite för mycket även för en tidning som Sydsvenskan som i åratal har försökt att mörka alla obekväma fakta när det gäller invandring.

Eller anser journalisten Maria Loven och chefredaktör Pia Rehnquist att detta är ett seriöst sätt att skriva en artikel på?

Troligtvis så kommer ingen av dem i vanlig ordning att besvara frågan!
Undanber mig hursomhelst fler sådan här bluffartiklar i framtiden. Detta är till och med för lågt för en tidning som Sydsvenskan.
 
Sandor Herold, Malmö

Till: Hela Sveriges politiska elit, d.v.s. våra folkvalda riksdagsmän och deras medhjälpare, svenska journalister, ingen nämnd men ingen glömd
Från: Kenneth Sandberg

Feministiska Sverige anno 2016
Gott Nytt år Sverige...

//Kenneth Sandberg
Islam våldtar Europa
Tack vare den ohämmade massinvandringen fick Sverige nyligen ett överskott på män, vilket är första gången sedan mätningarna började 1749. Effekterna av en flera decennier lång naiv politik börjar nu synas ute i Europa.
Arga "flyktingar
De många attackerna mot kvinnor runtom i Europa på och kring nyårsafton väcker många frågor och upprör. Medan vissa försökt påtala riskerna för just en sådan här utveckling, har andra valt att naivt blunda och trott att så fort horder av unga män från bakåtsträvande kulturer korsar en nationsgräns blir de fullfjädrade feminister.. Avpixlat


Har ni hört någon av de svenska feministerna yttra sig om övergreppen på kvinnor i Köln?

Läs:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar