torsdag 18 februari 2016

Imponeras inte av Sjuklöverns löften om en ny invandrarpolitik. Krokodiler har stora käftar men inga öronTidigare DN:s chefredaktör Hans Bergström skriver i en artikel i DSM nr 1 2016:
 
”Det är lätt att bryta ett förtroende, betydligt svårare att återupprätta en tillit som
gått förlorad. Varför ska svenska folket nu plötsligt imponeras av en politisk elit som
nyligen i moraliskt högstämda ordalag fördömde samma politik som den nu
plötsligt anbefaller.

Varför ska svenska folket fästa tillit till
medier som medvetet blundar för obekväma verkligheter
 och i stället ägnar sig åt propaganda på nyhetsplats.”

…För Sverige är ett land av långa avstånd…

Ja så skriver Marcus Birro på sin blogg. Bildresultat för marcus birro

…Sedan finns sådana som du och jag. Vi som måste förklara en obegriplig omvärld varje dag. Vi som går upp på morgonen fast vi inte vill och sedan får använda dagen åt att mota bort alla floder som plötsligt börja skumma under ovädershimlen och hotar att svämma över oss från alla håll och kanter.

…Vi är faktiskt alls inte ensamma! Vi är många. Vi är tusenden. Vi är som ett solgult vattenfall från en gnistrande klarblå himmel.

Sverige är ett land av långa avstånd. …Vi sitter åldrade i smyg med handen mot bordsskivan och medan vi lyfter vår kopp med kaffe drömmer vi oss tillbaka en liten stund, tillbaka till en tid vi nästan glömt men i vilken vi svor att vi aldrig skulle sitta med långa avstånd inom oss och drömma oss tillbaka…

Men detta Sverige… Så vackert det är. Min stilla kväll här är miljoner andras. Som en lång ljusslinga ligger vårt land på kartan. Sverige… Med sina stumma hjältar, män och kvinnor utan ord som försöker stava till sin sorg med bara sina hjärtan…
Sverige. Med sina avstånd. Skogarna. Sjöarna också, kyrkan i byn, alla tusentals kyrkor som du ser om du kör din bil genom det här landet och som vittnar att också vi är ett varmt och kristet folk, ett solidariskt folk…

Dessa karga besvärjelser, dessa långa vintrar, denna saga vi skriver med våra liv i det här landet…
Sverige är långa avstånd, både inuti och utanför. Långa avstånd mellan stad och landsbygd, mellan folk och elit, mellan älskande.

…Sverige är ett land av stolta men tysta bröder och systrar som stirrat rakt ner till sin egen botten och som överlevde det.
Jag är en av dem.” Läs Marcus BirroSkandinavien är imperiets bästa inkörsport till Ryssland och Sverige är Skandinaviens geopolitiska “hjärtland.”
Skulle imperiet, via asylinvasionen och hur denna hanteras av makt och media (som idag gjort 180-graders sväng i hur man informerar om asylbrottsligheten) i Sverige, lyckas störta landet in i ett inbördeskrigsliknande läge där den svenska polisen bekämparmedborgargarden som i sin tur försöker göra det jobb polisen deserterat från (att hantera asylinvasionen) – skulle detta kunna öppna dörren för imperiet att på den svenska regeringens inbjudan skicka in amerikansk militär i Sverige för att hantera “krisen”. 

Det här vore en fantastisk framgång för ett USA på väg att anfalla Ryssland.
Två indikationer på att den dolda makten faktiskt arbetar för att skapa en inbördeskrigsliknande situation i Sverige är alltså.... Läs hela artikeln

SvD. Debatt/Polisen

Polis: Rättssystemet hotas av kollaps

Med 20 000 poliser tillhör Sverige de länder i Europa som har den absolut minsta polisstyrkan i förhållande till invånarantalet. Skulle vi följa EU-snittet borde Sverige i dag ha en poliskår på cirka 30000 poliser, skriver polisinspektör Lars Alvarsjö.

I en mängd förorter råder laglöshet där de kriminella gängen tagit över.

Sveriges förmåga att bekämpa brott har under de senaste åren försämrats markant. Trots att antalet poliser ökat till cirka 20 000 under den förra mandat­perioden är resultatet gällande brottsuppklarning tämligen mediokert. Kritiken mot polisen hur man hanterar de så kallade mängdbrotten har stundtals varit massiv. För att komma till rätta med styrningen av polisens resurser genomfördes den största myndighetsombildningen i polisens historia. 21 självständiga läns­myndigheter slogs samman till en myndighet – Polis­myndigheten. Denna omorganisation har presenterats under samma hallelujarop som närpolisreformen på 90-talet. Nu kommer poliserna att arbeta närmare medborgarna och dialogen kommer att bli bättre lokalt genom medborgar­dialoger och medborgarlöften.  Hela artikeln på Svenska Dagbladet

Det goda samhället – Styrelseproffsens bedömning
Jag hamnade i samspråk med två erfarna styrelseproffs, Lisa och Pelle kan vi kalla dem, och frågade hur de skulle bedöma Sveriges regering. Vi låtsas, föreslog jag, att regeringen kan jämställas med ett företags styrelse.

– Regeringen påminner rätt mycket om ett illa skött företags styrelse, sa Lisa. Det känns liksom på lukten. Jag är van att hamna i sådana styrelser och tecknen är alltid desamma.

– Vad är det för tecken du ser? frågade jag.
– Det kan jag svara på, sa Pelle. Jag håller med Lisa. Det är två attityder som alltid går att känna igen i dysfunktionella styrelser. Den första är att man inte vill erkänna att det finns problem och om problemen blir uppenbara så vill man förringa dem. Det andra är att man egentligen inte vill vidta några åtgärder för att lösa problemen.

En kommentar
Invandringspolitiken är bara ett politikområde som den dysfunktionella styrelsen har ansvar för. Andra är
1. Skola: Fallande resultat, OECD larmar, ”fixa på 100 dagar”
2. Försvar: brister överallt, dyrt, ständigt orealistiska anslag och ambitioner
3. Polis och domstolar: organisationskaos, vardagsbrott negligeras, Danielsson
4. Sjukvård: underbemanning, få platser, Karolinska
5. Bostäder: bristsituation över hela landet, svart marknad, rusande bostadspriser, allmännyttan renoveringsbehov 300 mdr, ”bygga 700.000 bostäder”
6. Energi: nedläggning av kärnkraft som ska ersättas med…
7. (Fyll i valfritt politikområde)


Vi talar om statens kärnfunktioner! Tyvärr ser jag ingen rekryteringspotential till en ny styrelse hos våra politiska partier (ja, SD inräknat). Här och var finns det duktiga personer men den nödvändiga bredden för att bygga en bred och kompetent regering finns inte någonstans. Jag börjar luta mot att vi bör göra som Italien under eurokrisen: tillsätta en teknokratadministration. Ledda av Eliasson och Odelberg för att kunna få en bred förankring? Jag vet att det inte är ett bra förslag men jag har inte kunnat komma på något bättre.

En kommentar:….Med tanke på att nuvarande ledning delar ut pengar i stor omfattning till andra än delägarna i ”AB” Sverige, krävs en extra bolagsstämma omgående, där ny styrelse väljs, och nuvarande VD och ledning sparkas. Läs hela artikeln
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar