fredag 4 mars 2016

Ljungbeck om etablissemangets infantilitet. Herold om Sydsvenskan och sanningenVår kung har haft den dåliga smaken att förläna Fredrik Reinfeldt,  den värsta landsförrädaren i svensk modern historia, en medalj för förtjänstfulla insatser som statsminister!

Kungens valspråk är:
För Sverige - i tiden.
Med det menar Kungen att han vill arbeta
för Sverige på ett sätt som passar just vår tid.  


Så här skriver Olle Ljungbeck:
Infantiliteten i sin prydno! 
När det inom monarkin sker sådant som bröllop, barnafödelse, barndop etc visar etablissemanget infantiliteten i sin prydno.
Detta etablissemang, som oftast består av politiker på ledande poster i samhället men också av journalister, röjer vid sådana händelser, en personlighet som saknar såväl bildning som mognad. Tidningarnas redaktörer som låtsas tillhöra en bildad del av samhället överträffar i snaskighet och ytlighet det mest primitiva som står att läsa i  boulevardtidningar.

Det sjuka i det här sammanhanget är att dessa politiker också är de som styr vårt samhälle idag. Liksom att det är dessa obildade journalister som sätter agendan för vad vi får tycka och inte tycka.

En som njuter av att frottera sig i denna krets är landets statsminister som tyvärr i praktiken inte ens behärskar svenska språket. Sannolikt är det många i denna skara som skrattar i mjugg åt denne narr, när han ovetande om det löjets skimmer som sprids kring hans person deltar i dessa överklassens jippon.

Ännu allvarligare är att vi valt dessa omogna, obildade och intellektuellt svaga personer att styra vårt land men också att vi köper de tidningar som innehållsmässigt till och med övertrumfar boulevardtidningarna i dyngspridning.

Så länge de nämnda får styra såväl landet Sverige som ange tonen för vad som är opportunt att tycka och ha åsikter om, kommer vi att få se ett accelererande förfall. Därför måste Du Svensson börja tro på dig själv och inte längre acceptera att detta degenererade patrask styr din vardag.

Du måste genom verbalt uppror tvinga bort dessa från makt och inflytande till förmån för friska och sunda kvinnor och män. Då menar jag givetvis inte de som pläderar för tillåtande av månggifte, incest, nekrofili liksom att inte tolerera de sjuka och primitiva värderingar Islam har fört med sig till vårt land. De som står för dessa värderingar och inte för de vi grundlagsfäst skall givetvis inte få inneha några samhällsuppdrag och kommer de utifrån skall de givetvis utvisas. En av dessa är till och med minister i Sveriges regering.

Olle Ljungbeck, Gävle

Till:

Från: Sandor Herold
 Malmö 3-2-2016

HEIDI ÄR SUR

Bildresultat för Heidi Avellan 
Politiske chefredaktören på Sydsvenskan , Heidi Avellan, är sur på läsare som kräver något så elementärt av en tidning som att den förhåller sig till sanningen och inte heller censurerar nyheter även om dessa inte överensstämmer med tidningens policy och åsikter.

Detta gäller i första hand sådant som har med invandringspolitik att göra.
Det senaste flagranta exemplet på att tidningen döljer obekväma fakta var när man i huvudledaren den 27-2 skrev om det utbredda och ökande fusket inom assistansbranschen. 

Det är ingen hemlighet att de som ligger bakom en mycket stor del av fusket och troligtvis den största delen är invandrare. I så gott som alla de kända fallen som visats upp i massmedia har huvudpersonen, som spelat gravt handikappad och sedan t ex ertappats med att hoppa omkring i kanindräkt på Liseberg eller klättrat på pyramider i Egypten, varit av utländsk härkomst. I dom efter dom som publicerats på nätet, men givetvis inte i Sydsvenskan, så har huvuddelen av de dömda helt andra namn än Svensson eller Andersson. Detta är alltså offentliga  domar och inte påhittade bluffakta.
Men naturligtvis så nämner  tidningen inte ett ord om detta faktum i sin ledare om assistansfusk. Vad är detta om inte censur och döljande av relevanta fakta , Heidi?

Istället så skjuter Heidi sig själv i foten genom att i sin artikels överskrift skriva "Varken lögn eller censur. Nog tramsat".
Vidare så skriver hon att det är inte bara tröttsamt och tramsigt. Det är djupt oroande också.
Tydligen så blir tidningens politiske chefredaktör trött och oroad samt tycker att det är tramsigt när vissa läsare inte gillar tidningens sätt att censurera samt undanhålla fakta i sin nyhetsförmedling.

Jag är en av de läsare som åsamkar Heidi hennes trötthet och oro eftersom jag ett otal gånger har skrivit till redaktionen angående deras censurjournalistik men tydligen så är jag långt ifrån ensam om detta, vilket är glädjande. Och kanske en anledning för tidningen att omvärdera sin journalistik på den punkten.

Eller också så håller tidningen kvar vid sin inställning att tidningen alltid har sista ordet och därmed alltid har rätt. En inställning som troligtvis inte håller i längden.

Som det nu är så är Sydsvenskans slogan "Sydsvenskan - för att du bryr dig" inte mycket värd och bör bytas ut med den jag hittat på, nämligen följande:  
SYDSVENSKAN - NÄR DU INTE BRYR DIG OM SANNINGEN
                                                                                            

Sandor Herold, Malmö


  "I en tid av universellt bedrägeri är yppandet av sanningen en revolutionär handling."
 Orden är George Orwells och yttrades redan för 60 år sedan.

Han sade också:
 "Om du vill ha en vision av framtiden, föreställ dig en stövel som stampar på en människas ansikte - för alltid."

1 kommentar:

  1. Som tur är så är Bonnierblaskorna Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad till salu efter knappt två år i Bonnier-sfären. Många har blivit tillfrågade men ingen köpare i sikte. Så förhoppningsvis får Heidi Avellan och Per Svensson snart gå och stämpla.

    SvaraRadera