söndag 6 mars 2016

Mer pengar till migrantinvasionen.Slutet för Sverige som nationSvD: Migrationsverket begär 28 miljarder extra

Migrationsverket begär drygt 28,4 miljarder kronor extra för innevarande år och drygt 32 miljarder kronor extra för nästa år för att klara flyktingmottagandet.

Det är helt i linje med vad verket aviserade redan i oktober förra året. Orsaken är det stora antalet asylsökande som kommit det senaste året.

"Migrationsverket förvaltar nu ett system som hyser fler människor än det bor i Sveriges femte största kommun", konstaterar generaldirektören Anders Danielsson i budgetunderlaget till regeringen.
Det är helt i linje med vad verket aviserade redan i oktober förra året. Orsaken är det stora antalet asylsökande som kommit det senaste året.

"Migrationsverket förvaltar nu ett system som hyser fler människor än det bor i Sveriges femte största kommun", konstaterar generaldirektören Anders Danielsson i budgetunderlaget till regeringen. Hela artikeln

 Bildresultat för anders danielsson migrationsverket
Sveriges migrationsindustri
Att Sverige är en humanitär stormakt, angelägen om att föregå med gott exempel, är en myt som behöver avslöjas en gång för alla. Den senaste migrationsvågen till Sverige har gjort vissa människor fattiga och andra mycket, mycket rika.
Om liberala journalister utanför Sverige tror att våldtäkt är humanitär, då har Sverige en humanitär migrationspolitik.
Samtidigt försvinner tusentals ensamkommande flyktingbarn och ingen vet var de är.

Det finns inget "nobelt" i Sveriges invandringspolitik. Den svenska migrationsmodellen är långt ifrån ett bra exempel på hur migrationspolitik ska fungera. Den liberala migrationspolitiken i Sverige är pinsam och en katastrof, och dess slutliga resultat är kaos, konflikt och korruption.Gatestone

Fr. Snaphanen:
Sverige – en nation i fritt fall
Av Uffe G.

Allt fokus i arbetsmarknadspolitiken verkar ligga på den akuta flyktingsituatíonen och att först och främst nyanlända skall få jobb med hjälp av sänkta ingångslöner. Politikerna syns ovetande om eller vill inte se problemet med att närmare 200.000 utlandsfödda har varit i landet i åratal utan att få jobb. Av dessa har nästan hälften varit i landet i 15 år eller mer och fortfarande är beroende av försörjningsstöd. Vad skall hända med alla dessa? Det bäddar för en fortsatt tillväxt av laglösa skuggsamhällen.

Och vem i hela friden tror att någon skulle vilja anställa en nyanländ som inte kan språket och inte går att tala med och omöjligen kan förstå vilka instruktioner som gäller för ett tänkt jobb? Det tyder ju på att politikerfrälset lever i en aningslöshet och en brist på realism och arbetslivserfarenhet som saknar motstycke.

Den här stora gruppen långtidsarbetslösa fylls på med runt 75-80.000 nyanlända som kommit 2015 och sannolikt får PUT plus anhöriginvandring med kanske dubbelt så många. Hälften har ingen eller låg utbildning, en stor del är analfabeter med stora inlärningssvårigheter och kommer att kräva enorma resurser och kostsamma utbildningsåtgärder. Att tiotusentals i den kategorin någonsin skulle bli anställningsbara är en ren utopi - det handlar om personer som livslångt blir beroende av försörjningsstöd. Läs mer här och härFr. Snaphanen i övers. fr. danska något förkortat. (svår danska)
Sverige blir aldrig detsamma igen – Systemet som kollapsat
Dagbladet framställer det som om det är asylsystemet ensamt som har kollapsat. Det är det inte. Det är det rättsliga systemet, sjukhussystemet, omsorg och skolor som är överbelastade . Det är hela ekonomin och infrastrukturen, som är mycket överbelastade. Kostnaden för asyl steg 100 procent på ett år. och Sverige lånar pengarna utomlands. För några veckor sedan satt  en kvinna med tarmvred och väntade på akuten i Lund 16 timmar och dog. Hela landet har tagit oåterkalleliga skador och kan inte rättas till. De som har gjort detta, hör hemma i en rättssal, inte i en riksdag. Ett privat företag skulle ha sparkat och ställt dem inför rätta för 25 år sedan.

 ….Det är vad jag verkligen fruktar för Danmark: …….Att befolkningen först upptäcker det den dag, då det blir såsom i Sverige många år för sent. Avisen intervjuar  bland annat polisen Martin från Malmö.
– Sverige blir aldrig detsamma säger du?
– Nej, det vill jag påstå, säger han bestämt.

Han tror det svenska systemet "kollapsade förra året", när Migrationsverket skickade manliga flyktingar ut på gatorna då det inte fanns sängplatser till annat än kvinnor och barn. Dagbladet.no: Systemet som kollapset

Det goda samhället:
Staten, Storkapitalet och Alliansfriheten
Min farbror Gunnar var verkställande direktör på Volvo åren 1956 – 71. Han hade utmärkta kontakter med den socialdemokratiska staten. Han berättade för mig att när han ville något så ringde han till Gunnar Sträng – finansminister mellan 1955 och 1976 – och gjorde upp.

Storkapitalet och staten kom bra överens. De stora företagen var motorn i svensk ekonomi. Det som var bra för Volvo och de andra storföretagen, det var bra för Sverige. Det fattade socialdemokraterna. Detta är, enligt min uppfattning, förklaringen till en av grundbultarna i svensk politik genom decennier, nämligen den militära alliansfriheten. Hela artikeln

Det goda samhället
Thomas Gür:
Heidenstams ”Sverige” – en analys
Denna dikt av Verner von Heidenstam är en av de mest kända, inte minst genom Stenhammars tonsättning. Den publicerades första gången 1899 i Svenska Dagbladet, därefter i samlingen ”Ett folk” 1902 och slutligen i ”Nya dikter 1915.

Sverige, Sverige, fosterland,
vår längtans bygd, vårt hem på jorden.
Nu spela källorna, där härar lysts av brand,
och dåd blev saga, men med hand vid hand
svär än ditt folk som förr de gamla trohetsorden.

Fall, julesnö, och susa, djupa mo!
Brinn, österstjärna genom junikvällen!
Sverige, moder! Bliv vår strid, vår ro,
du land, där våra barn än gång få bo
och våra fäder sova under kyrkohällen.

…Dikten avslutas åter med de tre teman som har präglat den – Sverige som fosterland, som är vårt i såväl nöd som i lust – ett land som är värt att strida för och som därför också är vår ro. Sedan kommer åter en bild av nutid, framtid och historia. Våra (nutid), barn en gång ska bo (framtid – det är samma idé som att vi har skyldighet att ta hand om vårt land för våra barns framtid) och dåtid (där våra fäder sover).

Sverige, moder! Bliv vår strid, vår ro,
du land, där våra barn en gång få bo
och våra fäder sova under kyrkohällen.

Vad kan då Heidenstams dikt säga oss idag?
Några punkter:
a) Den är inkluderande – den talar om landet och kärleken till bygden och om landets folk.
b) Den säger att landet är vårt såväl i fred som i ofall.


Jussi Björling, en av de stora tenorerna i vår tid, av många ansedd som den bästa, sjunger här Sverige, Sverige, Sverige


 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar