fredag 4 mars 2016

Polis: Dan Eliasson är det största hotet mot säkerheten i SverigeDen svenska poliskåren är i fritt fall och varken regeringen eller rikspolischef Dan Eliasson gör något för att stoppa utvecklingen. Man kan fråga sig om svenska folkets säkerhet är värd någonting alls, skriver Lisa Reventberg, polisinspektör i Stockholm.
Rikspolischef Dan Eliasson satt i programmet “Veckans brott” 10 november 2015 och bad svensk polis gång på gång: “Ge mig chansen!”. Fyra månader senare har han försakat alla tänkbara chanser genom att försämra läget ytterligare. Dan, du är en ansvarslös och usel polischef, dina arbetstagare flyr och alla blir lidande.

Dan Eliasson och våra svenska politiker är det största hotet mot svensk säkerhet. De både hör och ser hur den svenska poliskåren med rasande fart slås i spillror. Hur svenska poliser flyr sitt yrke och söker sig till arbetsplatser som tar till vara på polisers kompetens och driv. Är svenska folkets säkerhet inte värd någonting? 

I höstas drog jag igång en brevkampanj där enskilda poliser fick skriva av sig. I breven beskrev enskilda poliser öppenhjärtigt hur de upplever svenska polisen och dess ledarskap, och hur den påverkar både samhället i stort och den enskilde polisen. Det resulterade i över 22 000 brev till våra politiker i Rosenbad. Politikerna svarade med total tystnad. Strax därefter sjösattes en julkortskampanj på Facebook under namnet "Stöd svensk polis - skicka ett julkort", där allmänheten uppmanades att skicka ett julkort till våra politiska makthavare. Budskapet var tydligt: “Vi stödjer polisen. Nu räcker det!” Responsen var obefintlig.

Varför ska vi återigen påminna våra politiska makthavare och rikspolischef Dan Eliasson när de ändå verkar strunta fullständigt i vårt budskap? Jo, för att polisledningen och våra politiker är det störta hotet mot svensk säkerhet. När inte de kan tänka klart får vi tänka åt dem, upplysa dem och likt barn tjata oss till en förändring. De står och tittar på när poliskåren förfaller och oersättliga poliser flyr fältet. Utåt håller de en stenhård mask, förfinar siffror och ljuger alla rakt upp i ansiktet. 

För svensk polis är i kris – allt annat är ren och skär lögn.

Gå in på Facebookgruppen “Stöd svensk polis - skicka ett påskkort!”, läs gruppinformationen och sprid årets viktigaste budskap: Nu räcker det!
Lisa Reventberg
Polisinspektör i Stockholm

Sent: Friday, March 04, 2016 4:31 PM
Subject: Så sant, så sant!

Lisa Reventberg, Polisinspektör i Stockholm:
.......
 En stor eloge till Lisa Reventberg, för den klokhet och det civilkurage hon ger uttryck för!!! Bättre kan situationen knappast beskrivas i korta ordalag. Det tillägg som kunde göras vore i så fall att:
- Behjälpliga till ovannämndas ödeläggelse av Sverige är PK-media. Ett media som kritiskt granskade makthavarna och stod på folkets sida kunde avvärjt den katastrof som nu står för dörren. Istället fungerar journalister och redaktörer som en “tredje statsmakt” i dess värsta betydelse..!

//Kenneth Sandberg

Läs mer om Dan Eliasson här och här.Bildresultat för Dan Eliasson knulla i Bangkok

3 kommentarer:

 1. Apropå invandringen:


  Grundorsaken till flyktingkrisen är krig - och krig kan stoppas.

  ALLA PÅGÅENDE KRIG I VÄRLDEN KAN STOPPAS FÖR GOTT INOM MAX TRE MÅNADER

  De globala oligarkerna = finansfamiljerna - som styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt - sedan mer än 100 år tillbaka - har överst på sin agenda att i all oändlighet torgföra att det finns brist på pengar. Det har dom ju lyckats bra med – därför att brist på pengar kan nog sägas vara den allt överskuggande och världsomspännande ”religionen” i världen i dags dato. Såväl på individnivå som på nationsnivå osv.

  Men alla principer har undantag – och undantaget från brist på pengar är pengar till krig. Historiskt så har det aldrig varit något bekymmer med det – och än mindre är det så i dags dato.


  Varför ?

  Tja… – följer hen pengarnas väg så upptäcker hen att det är samma oligarker som sponsrar krig – som tillverkar vapen och ammunition till båda sidorna i alla krig - och tjänar multum med slantar på det.

  Alla pågående krig skulle avslutas inom max tre månader – ifall oligarker ej höll igång dem. T ex krigen i Mellanöstern – som kontinuerligt har pågått sedan 1940-talet.

  Kommer det att ske inom överskådlig tid ?


  Jag är om några månader halvvägs 150 år LivsErfaren – och kommer med en dåres envishet att så länge som jag fortfar att andas att torgföra att brist på pengar är en ren bluff – som bör förpassas dit där den hör hemma = soptippen. Jag har ju bl a detta blogginlägg om det som jag har namnat: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”

  Brist på pengar-tänket är helt enkelt grundorsaken till alla världens eländes eländen – som jag ser det.

  Det går ej att lösa ett problem med samma tänkesätt som skapade problemet. Det är omöjligt.

  Så dags snart för att släppa taget om den världsomspännande ”religionen” brist på pengar - eller ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad hjälper det att ha pengar om det inte finns sötvatten och odlingsbar jord så att vi kan odla de livsmedel vi behöver?

   Radera
  2. Det ena utesluter väl ej det andra - eller ?

   Radera