torsdag 17 mars 2016

Statsmakt i fritt fall. Frihandelsavtalet TTIP fara för demokratin. Svenska samhället i total upplösning 

Antropocene - En statsmakt i fritt fall
Jag och min hustru hade en ytterst skrämmande upplevelse igår när vi åkte taxi hem från en mottagning. Taxichauffören hade just blivit utsatt för ett rånförsök men kommit undan med en hårsmån och med en spottloska från den tilltänkte rånaren på sin sidoruta. Det var inte första gången han råkat ut för något sådant, han menade att detta var en verklighet som taxichaufförer lever med dagligen numer. Det som rann ur honom till oss, helt främmande, var ytterst skrämmande. Han gav uttryck för ett fullständigt ursinnigt hat mot det samhälle och de politiker som han ansåg ha svikit sitt folk. Det han såg i förlängningen av den här utvecklingen vill ni inte höra, men läs gärna denna artikel av Lasse Wikman som givetvis refuserades av etablissemangets propagandaorgan DN.

”Svenska regeringen regerar mot sina landsmän
Missnöjet växer i Sverige. Fler och fler känner sig otrygga, känner sig distanserade och man känner inte igen sitt land längre. Sverige har alltid varit ett humant land. Vi har värnat och tagit hand om de som behöver vår hjälp. Vi har skyddat människor som är i behov av en fristad och vi har ställt upp för de fria idealen – idéerna och tankarna som gör människan till den rättrådige samhällsmedborgaren vi hyllat.

Genom USAs vidriga krig och skapande av terrorgrupper runt om i världen, har stora delar av vårt jordklot fått kännas vid, den amerikanska girigheten. Världens supermakt tar sig friheter, som överstiger det mesta i råhet, förnedring, skövling, våld och terror. Människor blir lemlästade och dödade för att USA ska kunna få roffa åt sig av naturresurser och strategiska områden. Ingen pardon ges. Afghanistan, Irak, Libyen, Sudan och Syrien är bara några av de länder som har fått och f n får känna av den amerikanska grymheten. I dess spår skapas enorma flyktingströmmar som nu Europa får kännas vid. För att kunna utöva terrorn, har USA hållhakar på snart alla länder.

…..Sverige har levt i fred i över 200 år. Nu ska vi ingå i en allians med Nato, för USAs vilja. Ett fullständigt ologiskt beslut, som förklaras med att vi ska känna oss säkra mot eventuella angrepp av vårt land. Det är Nato som skapar osäkerheten, inte tvärtom. Det är Nato som skapar det osäkra läge gentemot vår store granne i öster. Ryssland som inget hellre vill, än att vi ska leva som goda grannar.

Sverige och EU ska dessutom godkänna de förhatliga avtalen TTIP, CETA & TISA. Handels- och serviceavtal, som kommer att förstöra vårt land och stora delar av Europa för all framtid. Amerikanska företag vill roffa åt sig av Europas rikedomar, för girigheten i USA har inga gränser.

Vår svenska regering visar med all önskvärd tydlighet, att man går USA till viljes på alla punkter. Man hjälper hellre USA än att värna landets befolkning. Därför har nu justitiedepartementet utarbetat en förändring av en av våra grundlagar, offentlighetsprincipen. Går den igenom, så kommer Sverige att kastas in i kylan och tar ett jättekliv från demokratin. En statsmakt i fritt fall och LasseWikman: Svenska regeringen regerar mot sina landsmän

På Antropocene skriver Lars Bern bl.a. om frihandelsavtalet mellan USA och EU och maktkampen mellan nationalism och globalism.

Bevisen hopar sig


Under tisdagskvällen sände det enda verkligt sevärda i SVT:s utbud – Kunskapskanalen – ett program om frihandelns pris. Där redogör man för de pågående förhandlingarna om ett omfattande s.k. frihandelsavtal kallat TTIP mellan USA och EU. Det framgår tydligt att detta avtal på intet sätt stärker frihandeln utan att det, som jag tidigare påpekat, bara handlar om att flytta över makt från nationalstater till globala storföretag genom den s.k. ISDS-mekanismen. Den ger t.ex. storföretag som Coca Cola rätt att kräva skadestånd av svenska staten om vi av folkhälsoskäl skulle införa en skatt liknande tobaksskatten på socker. Dessa skadeståndsprocesser avgörs sedan vid The International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID) inom världsbanken. Detta är en institution som står under fullständig kontroll av den angloamerikanska oligarkin, vilket framgår tydligt i programmet.

En annan konsekvens av TTIP-avtalet, om det går igenom, är att oligarkernas globala industrimatsföretag med avtalet i hand, kommer att kunna stoppa märkning av livsmedel vad gäller innehåll av GMO-produkter och andra liknande märkningar. Våra möjligheter att själva avgöra vad vi stoppar i oss med industrimaten kommer gradvis att helt försvinna. Den som sköter TTIP-förhandlingarna för EU:s räkning är unionens handelskommissionär Cecilia Malmström som sägs vara liberal. Hur någon med den politiska etiketten överhuvudtaget vill ta i detta avtal är för mig totalt obegripligt. Liberal är någon som arbetar för människors frihet och TTIP handlar om precis raka motsatsen. Jag rekommenderar er att lägga 50 minuter på att se detta program.

…Om vi inte nu försvarar vår demokrati kommer vi att förlora den inom ett decennium. Och kära vänner det stora hotet mot vår frihet kommer knappast från Ryssland. Hela artikeln och alla kommentarer bör läsas

”Kontrollerar du oljan,
kontrollerar du nationer.
Kontrollerar du livsmedlen,
kontrollerar du människorna.”


 Ett slag mot Ryssland – USA och EU utvidgar och omringar Ryssland
Tajikistan vill gå med i NATO's Partnership for Peace. Läs mer på InformationClearing house

Sverige - Flyktingkris och sjukvårdskris
…En ovanligt informativ lägesrapport för hur det se ut har Länsstyrelsen i Örebro län gjort. Det är en iskall beskrivning av ett samhälle i upplösning. Allt har kapsejsat: bostadsmarknaden, socialtjänsten, skolan och hälso-sjukvård. Man rekryter massor av ny personal som naturligtvis sväljer oerhört mycket skattepengar. Polisen får ökade resurser eftersom hot och våld har ökat explosionsartat.

…Sjukvården ligger i ekonomisk strykklass när det gäller Sveriges fördelning av resurser i den offentliga sektorn. Drygt tre ggr så mycket pengar som sjukvården kostar ligger posten "socialt skydd". Den har exploderat p g a de ökande antalet pensionärer, sjukpensionärer och flyktinginvandrare. Bland annat.

Om man har misstänkt lunginflammation, har brutit ett ben får man vänta 6-8 timmar på akuten. Det är påfallande många utlänningar på akutmottagningarna. De tar lång tid på sig och vissa aktiverar samtlig personal genom ständigt pockande på uppmärksamheten. Vi är många som har suckat djupt när vi har sett en hel släkt komma indundrande genom akutporten.

Dessa använder sig redan av en oproportionerligt stor andel av sjukvården. Men det är bara en västanfläkt jämfört med det som just nu växer fram: De nyanlända asylsökande och s k papperslösa, inklusive tiggarna, betalar ingenting för sjukvården, och med politikernas goda minne ska alla genomgå hälsoundersökningar och bjudas på tandvård. De redan långa vårdköerna fylls nu på med minst 150.000 personer. Ofta via gräddfil in. Det kommer att leda till sjukvårdens definitiva kollaps. Skaffa privat sjukförsäkring. NU! Hela artikeln på  Osagt

Söders hjältar – på biblioteket –vikten av att läsa feministisk litteratur!! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar