onsdag 27 april 2016

De tre musketörerna - Ljungbeck, Herold och Sandberg.Beundransvärda som orkar.


Inläggen idag är långa men läs dem och begrunda.

Olle Ljungbeck:
Har  Allians- och de Rödgröna partierna verkligen Sveriges och svenska folkets väl som främsta ledstjärna!

Den turbulens som ett av regeringspartierna - Miljöpartiet - nu befinner sig i är inte en olyckshändelse utan ett bevis på att partiet inte är regeringsdugligt och de ledande personerna inte är mogna nog att vara vare sig ledare för partiet eller fungera som ministrar.

Tyvärr befinner sig Sverige i en politisk kris där samtliga de sju partier, som säger sig vara överlägsna  det åttonde - vad gäller såväl ledarskap som sättet att leda Sverige - i stort sett inte de heller är mogna att inneha regeringsmakten.

När Löfven i dag fick frågan om "miljöpartisterna"kunde vara kvar i regeringen gav han självklart det väntade svaret. Visst har han fortfarande uppfattningen att de kan göra ett bra regeringsarbete. Men vem hade kunnat vänta sig ett sanningsenligt svar av den statsminister som med råge slår alla tidigare när det gäller att ljuga för medborgarna. Självklart är makten liksom för allianspartierna viktigare än om det går bra för Sverige. Och demokrati skall vi inte tala om den dog vid 2002 års grundlagsbrott.

Inte är ansvarskänslan större hos Allianspartierna.
För ett halvår sedan upphävde man "Decemberöverenskommelsen". En uppgörelse som innebar dödsstöten för en av demokratins hörnpelare - Parlamentarismen. Trots att man påstod att den dödförklarats lever den med högönsklig välmåga i dag. Och det är kanske inte så konstigt för Anna Kinberg-Batra ville ju grundlagsfästa den någon vecka efter att hon påstått att den upphävts.

Trots att samtliga allianspartier så gott som dagligen riktar hård kritik mot regeringen låter de den föra en politik som de själva anser är förödande för Sverige. Är detta att ta ansvar?
Trots att det finns rejäl majoritet  i riksdagen för att fälla Löfven gör inte alliansen detta!
Det innebär ju bland annat att deras tal om att "Decemberöverenskommelsen" gått i graven var en lögn.

Skall vi ta deras kritik av regeringen Löfven på allvar så innebär detta att de är beredda att se Sverige gå under utan att göra något. Varför skall vi då rösta på dem 2018?

Deras agerande är därför ett enormt förakt och narrspel för medborgarna och borde stämma varje rösträttsberättigad sådan till eftertanke om dessa partier verkligen har Sveriges bästa för ögonen.

Vid en blick tillbaka på de senaste årens politik och ledarskap går det inte att undgå misstanken att Sverige sedan minst ett årtionde befinner sig  i en politisk kris orsakad av bristen på kompetenta politiker. Innebärande otillräckligt intellekt, brist på ansvarstagande, mognad och mod. I stället för det senare har de gjort lögnen till sitt främsta politiska redskap vilket är en del av orsaken till dagens läge. Lögnen straffar sig alltid och sanningen kommer alltid fram.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle


From: Sandor ...

Malmö 26-4-2016

En naiv svensk socialdemokrat från Lund under namnet Per Almén har skrivit en insändare om nedbrunna asylboenden med överskriften "Ett avskyvärt skådespel som vi måste stå upp emot":

Här under besvarar jag hans insändare med rubriken "Ett underbart skådespel vi måste värna om":

- Naturligtvis så kommer min insändare, och inte någon annan heller som har en annan åsikt i frågan än Per Almens, att publiceras i Sydsvenskan. Detta eftersom insändarsidans redaktör Teresa Lindstedt är en rabiat PK-kärring ut i fingerspetsarna som många gånger tidigare har visat upp sitt svenskhat genom att invandrarkritiska insändare är lika sällsynta i tidningen som en snödriva i Kalahariöknen mitt på dagen då solen står i zenit. Detta är hon förstås långt ifrån ensam om på Sydsvenskan.

 För att återgå till insändaren så tycker jag att Per Almen i stället skall rikta sitt hat och avståndstagande mot alla de mord, rån, överfall, våldtäkter, skjutningar på öppen gata, bedrägerier och icke minst anlagda bränder, som så gott som dagligdags begås av nyanlända i olika åldrar riktat mot svenskar. Majoriteten av bränderna i anläggningarna är det de boende själva som anlagt eftersom dessa bränder har startat inifrån byggnaderna. Som om dessa bränder inte vore nog så har ett stort antal asylboenden vandaliserats och slagits sönder av samma klientel också när man inte varit nöjd med något och förväntningarna på ett bekymmerslöst liv i lyx i det förlovade landet inte förverkligats. Varför skriver du inte något om dessa skådespel?

Jag är stolt varje gång jag läser om att ett planerat asylboende har satts i brand. Nu senast brann ett sådant ner i Viksjö utanför Härnösand; En nerlagd skola som  skulle bli ett gökungeboende, d v s boende för s k “ensamkommande flyktingbarn”. Troligtvis så var anledningen den att någon eller några satt fyr på byggnaden med motivet att har man inte råd med skola för svenska barn så skall man inte heller ha råd med boende för parasiterande gökungar. En helt förståelig inställning.

Jag beklagar de värden som går till spillo när byggnader planerade för asylboenden brinner ner, men så länge ingen får sätta livet till så anser jag att detta bara är en naturlig följd och en sund reaktion från ett folk som fått nog av att behandlas inte som andra klassens medborgare och inte heller tredje utan kanske fjärde klassens medborgare i eget land. Det svenska folket börjar få nog av t ex gökungar som skickats hit av sina anhöriga för att dessa nu har uppdagat att våra landsförrädare till politiker och journalister har möjliggjort för dem att på ett bekvämt sätt slippa alla problem och kostnader med uppfostringen av sina egna barn och ungdomar. Likt göken som lägger sina ägg i andra fåglars bo och låter dessa föda dem tills de är flygfärdiga och vuxna så skickas de hit till oss och hela ansvaret vilar på en främmande nation och ett främmande folk.

I sin nästa insändare kunde kanske Per Almen förklara vad jag och andra svenskar har för skyldighet att bekosta boende, utbildning, sjukvård, tandvård och annat för dessa gökungar. Jag anser att de enda barn som jag har försörjningsplikt gentemot är mina egna vilket jag också har uppfyllt till långt efter att de har blivit myndiga. Än mindre är jag villig att försörja dessa parasiterande gökungar när man betänker att en stor del av dem har bluffat sig in i landet genom att uppge falsk ålder. Och ännu mindre är jag intresserad av att försörja dom när en stor del av de begår allt från mord till våldtäkter och rån.

Per Almen, låt ännu fler planerade gökungeboenden brinna ner till grunden ända tills våra makthavare och PK- journalister som Teresa Lindstedt har fattat att nu räcker det.
En tankeställare till både dig Per Almen och Teresa Lindstedt är den omröstning som finns som läsarna kan göra angående denna och andra insändare i tidningen där man kan rösta om man håller med insändarskribenten eller ej. Ställningen när jag röstade var 30% för insändaren och 61% mot. Gissa vad jag röstade på?

Det hade varit intressant att se hur resultatet hade blivit för min insändare från läsarnas sida. Nu kommer vi aldrig att få reda på detta för ovanstående rader kommer aldrig att publiceras i
                                                                   
SYDSVENSKAN - NÄR DU INTE BRYR DIG OM SANNINGEN

From: Kenneth Sandberg
Sent: Tuesday, April 26, 2016 4:46 PM

Subject: IS-barnkanal..?

 Så långt har det gått..!
 //Kenneth Sandberg
.........
Läs hela artikeln på Sydsvenskan först:
Unga flickor i slöja visar att SVT inte tar alla barns rättigheter på allvar

Didine Bedraoui
- Mina barn har frågat mig varför vissa (unga) flickor som är med i olika program på Barnkanalen bär slöja. Jag har inte kunnat svara dem. Jag vill helst inte svara att det är föräldrarna som "tvingar" flickorna att bära slöja. Andra skulle helt enkelt svara att det är "på grund av deras religion". Inte jag. Barn kan inte begripa sig på något så abstrakt som gud och religion. Föräldrarna kan vara religiösa. Barnen gör som föräldrarna säger.
… SVT kommer aldrig att anklagas för att särbehandla barn, trots att kön och föräldrarnas religion spelar roll. SVT väljer att vara politiskt korrekt till varje pris, även om unga flickor lider i tysthet av att inte kunna vara unga svenska flickor i Sverige. Svenska journalister kan fortsätta kalla andra länders ideologier kring slöjan för överlägsna (som i Frankrike, där man har ett förbud mot bärande av religiösa symboler i offentliga skolor). Under tiden klarar vi i Sverige inte ens att skydda våra barn från ideologier som inte får ersätta våra lagar och regler.

Jag ställde följande fråga via mejl till SVT: "Ni som är medvetna om att visa mångfald i Barnkanalen (det är positivt, tycker jag), kan ni förklara för mig på ett pedagogiskt sätt varför vissa unga flickor som medverkar i olika program bär slöja?" Två dagar senare svarade Safa Safiyari (kanalchef för Barn & Unga på SVT):

SVAR DIREKT:
- Alla barn är välkomna att vara med i Barnkanalen. Slöjan är ett klädesplagg som kan bäras av många olika anledningar. Hur föräldern ska förklara detta är upp till föräldern. Barnkanalen visar barn i Sverige som de ser ut och som de är klädda. Safa Safiyari
kanalchef Barnkanalen, SVT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar