söndag 3 april 2016

Drivkraften för Centern är sänkta löner. Centerns bruna förflutna. Den nya politiska adeln


Sign. Pensionär
Sänkta löner är Centerns drivkraft
 Invandringen har skapat en stor debatt i Sverige och EU. Jag vill först nämna att jag inte har något emot invandringen eller att vi ska hjälpa människor i nöd. Det jag reagerar mot är hur våra folkvalda och regeringar inom EU handhar frågan.
…Nu har de gamla högerkrafterna i svensk politik med Centern i spetsen föreslagit sänkta löner för att invandrarna och andra ska komma in på arbetsmarknaden. Detta har i dessa kretsar varit den drivande kraften bakom hela invandringen och EU-samarbetet, att sänka lönerna fast man inte vill säga det rakt ut. Svenska folket är för blåögt och tror allt gott om våra folkvalda.
Jag förstår, framför allt Centern, att man vill föra en politik som för oss tillbaka till den tid då grevar, baroner och storbönder kunde utnyttja statare och torpare som billig arbetskraft. De var i stort sett livegna.

Svenska folk, vakna upp och se vad som håller på att hända. I ett välfärdssamhälle måste alla få del av kakan och kunna leva och försörja sig på sin lön. ÖC Ordet fritt

Centerns bruna förflutna sid- 4-7 (Tidigare Bondeförbundet)Rapport från en skurhink

"'Förlåt, vad var det du sa, Maja Ekelöf?'
 'Man förstår ... att i den historiska processsen är det av stor betydelse hur den vanliga människan reagerar.'
'Ja, det skrev du ju. Tack, Maja'"" Nordiclitteratur


”Det står i brinnande lågor nu”
Om  författaren
Maja Ekelöf (1918-1989) var städerska, författare och ensamstående fembarnsmor, bosatt i Karlskoga. Med debuten Rapport från en skurhink (1970) vann hon en romantävling på förlaget Rabén & Sjögren och för samma roman tilldelades hon även Ivar Lo-priset 1987. Förutom den framgångsrika debuten gav Ekelöf ut en brevväxling, Brev (1972), tillsammans med Tony Rosendal.

Maja städar trappor och kontor. Hon börjar jobba klockan tre på natten. Hela semestern har hon inte råd att ta ut. Hon måste ju ändå gå till Socialen ibland, när inte pengarna räcker till de fem barnens grundläggande behov. Hon är ”låglönare.
Ändå orkar hon på något sätt engagera sig i vad som händer i världen. Hon går på kvällskurser – hennes andningshål och ”männskovärde” – hon läser vad hon kommer över och hon följer med blödande hjärta med i nyhetsrapporteringen. Ibland om natten smyger hon sig till att använda skrivmaskiner på kontoren där hon städar och skriver ned vad hon tycker och tänker om sitt och världens tillstånd.

Kan du se henne för dig? Tänk dig sen att denna medelålders städerska från Karlskoga skickar in de där i smyg nedplitade funderingarna till ett förlag och får dem utgivna.
…Städning är förstås också i grunden detsamma, om det nu heter städare eller lokalvårdare eller sanitetskonsulter. Bokmarknaden är något annorlunda. Det är svårt att tänka sig att en städares dagbok skulle ges ut om den blev inskickad till ett förlag idag. Och det är förbaskat synd. Vi behöver höra hur olika människor har det. Dagens bok

All makt utgår från folket eller…?
 …Vi har under en hel massa år haft den felaktiga föreställningen att vi ska rösta för att få tillgång till makten men det är istället helt tvärtom. Genom att rösta förstärker vi parlamentarikernas villfarelser om att det är de som är folket och att de representerar folket. Men de representerar bara sig själva och sina partiorganisationer. Vad folket vill är totalt överflödigt.
Parlamentarikerna gör allt för att få sitta vid köttgrytorna och få fortsätta sitt liv i sus och dus. De som har lyssnat till en riksdagsdebatt märker att det bara är tomt käbbel i riksdagen och de kommer ingen vart, men annat var det på 70-talet. Då tvingade de förenade FNL-grupperna de politiska partierna att tävla om vilka som kände mest solidaritet med vietnameserna, trots att de inte hade något politiskt parti representerat i riksdagen.
…Det gäller att ena folket i en viss riktning, att kasta sina köttbitar åt ett visst bestämt håll så kommer parlamentarikerna att följa efter. De kommer att tävla om vem som är mest invandringsrestriktiv, precis som de gör nu, för det är där köttbitarna kommer.

Men parlamentarikerna har ingen kontakt med folket så de tror att det endast är temporärt som vi ska vara restriktiva, sedan ska vi följa EU, för svenska folket har ju folkomröstat för att vi ska följa EU, så det är den riktlinje parlamentarikerna går efter.

Det gäller med andra ord att tydligt visa parlamentarikerna att det är Bevara Sverige Svenskt som gäller, och då måste vi utveckla alla möjliga utomparlamentariska metoder att skapa en stark folklig attityd som ingen kan knäcka, ett folk som inser att parlamentsval är totalt värdelösa så länge som inte pirayastimmet simmar så hårt de kan för att hålla sig vid den sidan av sjön där köttet alltid kommer
…Vi kan göra allt från att bära en svensk flagga på kläderna till att blogga, visa attityd i diskussioner, hålla ihop med varandra och utesluta dumskallar som bara vill käfta, ringa till politiker och journalister och påtala uppenbara lögner, gå med i demonstrationer och på annat sätt visa att man tillhör inga andra än de som vill Sverige väl. De andra kan fara åt helvete! Demokratbloggen

Under rubriken Tacka Gustav IV Adolf för JAS-Gripen skriver Christian Dahlgren om en kung som behandlades illa men som vi har en del att tacka för.

Kungens avsky mot Stockholm gagnade Östergötland, inte minst genom bygget av Göta kanal som banade väg för flera viktiga industrier och företag.

I ett torftigt rum på det schweiziska värdshuset Vita hästen dog han. Under närmare tre decennier hade den alltmer förtvivlade, ensamme mannen rastlöst irrat Europa runt. ”Jag har intet mål, ingen sysselsättning; mitt huvud förvirras stundom, mina tankar bliva oklara, då jag tänker på mig själv”, sa han som kallade sig överste Gustafsson. Men alla visste vem han var. Barn kastade snöboll på honom, hånfullt ropades ”Schwedenkönig”.

…Nationalistiska historieskrivare skulle villigt tjäna segrarnas intressen och utmåla honom som en galenpanna, ett sätt att rättfärdiga statskuppen och legitimera den nya kungaätten Bernadotte.

Gustav IV Adolf hade avskytt Stockholm. Ett förgiftat näste av politiskt besatta ränksmidare, makthungriga medelmåttor utan heder, svindlare med lömska avsikter. Kungens misstro var så stark att han inte ens lät kröna sig där. Den äran fick istället Norrköping, ceremonin skedde i St Olai kyrka. Under sin regenttid vistades han gärna och länge på behörigt avstånd från Stockholm i det mer idylliska Skåne.

…Hans far, Gustav III, hade trots allt mördats på operan i Stockholm 1792, en livslång traumatisk händelse för den vid tillfället blott 13-årige kronprinsen. Mordet var resultatet av en konspiration inom dåtidens politiska klass, adeln.

…Bland annat hade bägge monarker fått den kätterska idén att meriter före börd borde gälla inom aristokratins traditionellt skyddade karriärdomän: ämbetsmannakåren och militären. Det institutionella motståndet briserade i samband med Rysslands erövring av Finland 1808-09. Kriget blev en katastrof, en tredjedel av svenskt territorium förlorades, Gustav IV Adolf kunde lastas som syndabock och skickas i exil.Läs hela artikeln i ÖC

Nu har svenska folket en ny adel, nämligen den politiska adeln som kämpar med näbbar och klor för att få sitta kvar. De är samma medelmåttor som de var på Gustaf IV:s tid. ÖC
1 kommentar:

  1. Bra skrivet på länken om den politiska adeln. Just detta får vi idag se händer i Amerika och alla lögnaktiga turer kring Donald Trump!

    SvaraRadera