lördag 28 maj 2016

EU som demokratiprojekt. Vilka är "utsatta" i Sverige?.Flumtänkandet och bristen på bildning. Svenska skolan är en katastrofDemokratiprojektet EU
Tror Jean-Claude Juncker att väljarna finner sig i att stämplas som potentiella nazister?
EU-kom­missio­nens pres­i­dent Jean-Claude Juncker är en kuslig typ. Han tänker blockera varje parti från den nya högern att komma till makten, även Nor­bert Hofer om denne vunnit presidentvalet i Österrike. (Han förlorade valet på grund av valfusk, kan man ana Junckers finger där?)

Geert Wilders i Nederländerna och Marine le Pen i Frankrike kan känna sig blåsta. Viktor Orban i Ungern och Beata Szydlo i Polen hade tur som blev valda innan EU införde sin “rule of law mech­a­nism”, en bisarr lag som upphäver demokratin och förvandlar EU till en diktatur. Läs mer på EKP
Läs mer här och här


Vilka är det som är utsatta?
Merit Wager -   Undrar varför man i Sverige alltid kastar in ordet "utsatta" så snart det handlar om invandrartäta områden? Vilka är det man (journalister, politiker etc) menar är "utsatta"? Vi har väl inte"utsatt" dem för våld och bränt bilar och skolor i områdena? Det är väl snarare "vi" (poliser, tv-team, "svennar") som blir "utsatta". Utsatta för våld och hot och trakasserier. Eller?

Varför säger man inte bara rakt av som det är: "I de värsta bostadsområdena i Sverige..."? Och varför ställs inte samma krav på invandrare - nyligen hitkomna liksom länge härvarande och födda här - att bete sig som folk när alla vi andra förutsätts göra det?

Jag förstår inte att det å ena sidan hela tiden talas om att "det ska vara lika för alla" och "alla människors lika värde" (jag är trött på de tomma fraserna, men det är vad som ständigt upprepas), men så gäller det ändå inte?! Soldatmamma

Varifrån kommer flummet?
Med flum menar jag hela det i vårt samhälle dominerande paket av idéer som står i motsats till den skötsamma medelklassens världsuppfattning, till exempel:
  • den postmodernistiska föreställningen att det inte finns någon sanning, bara åsikter och partsinlagor,
  • att man inte kan ställa krav på svaga människor (eller krav över huvud taget),
  • att föreställningen om att man inte ska ligga andra till last är gammaldags och dum,
  • att dagens svenskar ska skämmas för att det fanns svenska slavhandlare på 1600-talet och att vi har någon sorts skuld gentemot slavarnas ättlingar,
  • att det finns en könsmaktsordning som utsätter alla kvinnor för ett strukturellt förtryck,
  • att det är onödigt med kunskaper eftersom all information finns på internet.
Frågan är varifrån flummet kommer, eller, närmare bestämt, om det, som många borgerligt sinnade människor anser, egentligen handlar om vänsteridéer.
.. Jag tror flummet till en början var lika främmande för vänstern som för högern, lika sällsamt för socialister som för borgare.
Numera är det annorlunda. Nu har flumtänkandet vunnit insteg i alla politiska partier även om det verkar mer framträdande i vänsterpartiet än hos kristdemokraterna. Å andra sidan råkar man då och då ut för vänsterpartister som tänker på samma medelklassiga sätt som gamla arbetare. Hela artikeln på Det goda samhället

Apropå flummet
Svd: Steinfeld: Tre ord som är motsatsen till bildning
En bildad människa vet vem hon är och kan tala för sig. Men det gäller att se upp för det bildningsfientliga nyspråket. Kulturjournalisten Thomas Steinfeld har identifierat tre ord som står i vägen för en genuin förståelse av världen.

1       Information
2      Kompetens
3      Värderingar

…En människa som saknar bildning får finna sig i att hennes levnadsvillkor förändras med kort varsel, om och om igen. En människa med bildning vet kanske mer om vem hon är och kräver en plats för sig själv, hon kan åtminstone säga vad hon vill. I dagens snabbt föränderliga verklighet får skolan en betydelse som den aldrig haft förr: Ju snabbare världen förändras, desto mer stabila och mer konservativa måste bildningens institutioner vara.Hela artikeln


Den som vill bli ett nervvrak kan prya en vecka i det inferno, som kallas för skola.
Ingen med ett uns av självbevarelsedrift kommer i framtiden att välja en så hälsovådlig, deprimerande och tröstlös arbetsplats som skolan.
Tyvärr är den absoluta botten ännu inte nådd.
Någon läkeprocess existerar inte. Förstörelsen har gått för långt.
Klockan är slagen och tåget gick för mer än tjugo år sedan.

I mardrömsskolan är lärarprofessionen utplånad, lektorer och adjunkter utrotade och kunskaper bannlysta.

I dag är det bara det absoluta bottenskrapet av "studenterna", som väljer läraryrket.

Den svenska skolan är tveklöst landets mest oroliga, bullriga, hälsovådliga och deprimerande arbetsplats.
En mardrömsmiljö utan hopp, som ingen frivilligt väljer att vistas i.
Ett ställe med löner på dyngnivå och cementerad som arbetsplats för en ny underklass med status som stinker.
Att bibringa dagens elever kunskaper är lika lätt som att lära en skock babianer fint bordsskick.
Stöket och kaoset i skolan har passerat den nivå bortom vilken ingen hjälp finns att få.

Det svenska skolsystemet fungerar inte alls.
Alla internationella undersökningar visar, att det är ett absolut fiasko.
Aldrig har det släppts ut grupper av så obildade elever och aldrig har medelgoda och duktiga elever fått så lite stimulans.
Den svaga tredjedelen, som inte bara stör all undervisning får dessutom praktiskt taget alla resurser.

Den svenska skolan likviderades sannerligen inte på en eftermiddag.
Decennier av vänsterns illdåd malde ner den till en grushög.
Dryge Persson jämnade resterna med marken 1991.
Arvet efter 68-marodörerna och det uttalade bildnings- och kunskapsföraktet, sänkte den svenska skolan till europeisk bottennivå.
Med det ignoranta Mp-röret vid styret, kan man låta hoppet fara.Avpixlat och Louise Roman

Låt inte barnen ta smällen . Julia Caesar
Svenska barn tvingas gå i första ledet och ta smällarna av den invasion av så kallade “ensamkommande barn” som kom till Sverige förra året.

Barn och tonårsflickor våldtas och ofredas sexuellt på allmänna platser som simhallar och bibliotek, barn tvingas dela skollokaler med asylsökande män i 20-årsåldern som förföljer och trakasserar dem sexuellt, barn misshandlas, rånas och kallas dagligen fitta och svennehora. Det är vidrigt och oförsvarligt. 

Övergreppen på barn måste upphöra. Barn ska inte behöva stå i frontlinjen och drabbas av den vettlösa invandringspolitik som vuxna har röstat fram. Barn har rätt till skydd och trygghet.
35369 utlänningar som uppgav sig vara minderåriga sökte asyl i Sverige förra året. Var det någon som trodde att en invasion i samma storleksordning som antalet invånare i en mellanstor stad skulle gå spårlöst förbi? Alla de som talade sig torra i munnen om “utmaningar”, var är de nu? Framför allt: Hur har deras barn det?Hela artikelnInga kommentarer:

Skicka en kommentar