söndag 22 maj 2016

Ljungbeck: Mörkret lägrar sig över Sverige. Svensk maktteori. Det mest hjärntvättade folket.


Olle Ljungbeck:

Det kulturella mörkret lägrar sig över vårt land!

I höst startas imamutbildning vid Kista "folkhögskola" utanför Stockholm. "Behovet är stort. I dag är det lekmän som leder de flesta församlingarna i landet, så det krävs att det finns människor som är "utbildade" i Sverige", säger Abdelkader Habib, rektor vid Kista "folkhögskola". 

Frågan om svensk imamutbildning i statlig regi har tidigare utretts.
Slutsatsen blev att staten inte bör vara huvudman för denna. 
Detta påstående står i sanningshalt i överensstämmelse med Orwells "1984". I denna blev lögn sanning och vice versa. Påståendet att staten inte är huvudman är en lögn eftersom medlen tas ur folkbildningsanslaget, som bekostas med skattemedel.

Bildresultat för 1984

Lögnen framför sanningen har ju blivit sjuklöverns signum så därför är det inte underligt att man även i denna fråga söker lura medborgarna.

I Sverige har det sålunda gått så långt att man kallar utbildning i vidskepelse för folkbildning! Sveriges främste folkbildare genom tiderna, socialdemokraten Rickard Sandler skulle vända sig i sin grav om han såg det socialdemokratiska förfallet. Inte enbart på grund  av ovanstående utan därför att den nuvarande socialdemokratiska ministären består till huvuddelen av  illitterata, kulturfientliga, obildade ministrar. Tillika en miljöpartistisk "kultur- och demokratiminister" som inte har en aning om vad begreppen kultur och demokrati står för. 

Tyvärr är inte bildningsnivån högre hos Alliansen.
För sjuklövern är det således inte nog med att förstöra ekonomin  och välfärden liksom skapa en kriminalitet som inte står Mexico efter. Nu skall sålunda våra skattepengar även gå till utbildning i vidskepelse, som kunde vara hämtad från något infödingssamhälle, som fortfarande tillber stenar, totemar, fetischer, shamaner etc. Ja, ännu värre än så. En lära som kräver att HBTQ- människor skall dödas. Men också en straffskala som innefattar stening, avhuggning av lemmar, halshuggning etc.

Hur detta är förenligt med svensk lagstiftning och PK-människornas ständiga tal om "alla människors lika värde", förstår jag inte!

Någon annan förklaring till att en regering och lagstiftande församling kan tillåta detta och tom bekosta sådan utbildning, kan jag inte förstå på annat sätt än att de är obildade, illitterata, primitiva, ociviliserade och därtill begåvningshandikappade.

Ställer man detta i förhållande till att merparten av invandrarna är analfabeter borde även en begåvningshandikappad kunna dra slutsatsen att dessa medel i första hand borde gå till utbildning i svenska språket och kunskap om vår grundlagsfästa värdegrund.

Vi tar in hundratusentals analfabeter och så använder vi samhällets resurser till utbildning i världens mest vidskepliga, terror- och väldsinriktade religion.

Detta är en skymf mot alla de folkbildare som en gång bidrog till att göra Sverige till en av världens mest utvecklade länder.

Jag tänker på hur i min ungdom den tidens unga läste på Hermods, NKI och efter dagens arbete förkovrade sig på aftonskolor etc. Men att också den tidens folkhögskolors lärande i första hand handlade om att lyfta individen till en högre civilisationsgrad och inte som t ex den nämnda i Kista genom skattefinansiering i stället föra eleverna tillbaka till medeltida förhållningssätt som helt tar avstånd från utvecklingstidens idèer.

Att det bland 349 riksdagsledamöter inte finns någon som vill kämpa för de värden som gjort Sverige till en förebild i världen är skrämmande.

Men jag efterlyser också framförallt från våra författare - de som gör skäl för namnet - en kamp för de värden  som höjer människan och inte sänker henne till den primitiva nivå där dagens islam, dess utövare och stödjare av denna sjuka, omänskliga och primitiva befinner sig. Att denna ism inte utvecklats/utvecklas på ett sätt som kan kallas civiliserad bör stå klart för varje människa som kan analysera ett problem.

Därför säger jag det igen. De politiker som på olika sätt stöder Islam är brottslingar.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle 

Grundkurs i svensk maktteori – I&M
Tre grupperingar konstituerar maktens spänningsfält i Sverige: den politiska makten, den ekonomiska makten och folkets eller väljarnas makt. Den politiska makten är den högsta, även om den formellt är underställd folket. Så länge politikerna följer landets lagar har de rätt att utöva sin makt såväl över folket, som över de ekonomiska makthavarna.
Mellan valen är det meningen att väljarna via sina representanter i riksdagen ska utgöra den högsta politiska makten. Så fungerar det emellertid inte. Den förra moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson gav för fem år sedan ut boken ”Knapptryckarkompaniet”. Där anklagar hon framför allt sitt eget parti för toppstyrning, men konstaterar också att riksdagens ledamöter reducerats till röstboskap åt sina respektive partiledningar. De har blivit knapptryckare. Det är med andra ord partiets ledare, med sina förtrogna, som har makten över riksdagsmännen och därmed också över sina väljare. Svensk politik är extremt toppstyrd. För det parti som också innehar regeringsmakten är det full pott.
För statsministern finns det två möjliga roller. Den ena kan exemplifieras med Stefan Löfven, som varken har någon större politisk erfarenhet, någon vass och relevant utbildning eller några framträdande ledaregenskaper. Han har blivit statsminister därför att han är en lojal företrädare för den socialdemokratiska och fackliga rörelsen i Sverige. Bakom honom finns den verkliga makten, inte särskilt synlig för medborgarna. I ett tidigare inlägg skrev jag – retoriskt tillspetsat – att om partiet kräver att han, likt Krakel Spektakel, ska hänga och slänga i en rullgardin, så kommer han antagligen att göra det.
Den alternativa rollen är att statsministern styr sitt parti med i det närmaste diktatorisk makt. Så var fallet för Fredrik Reinfeldt och den grupp han hade omkring sig. De hade full kontroll över partiet och alliansens regering. Fredrik Reinfeldt och hans ”gäng” bär därför det fulla ansvaret för den extrema invandringspolitik som fördes under hans åtta år vid makten. Han och ingen annan bar ledartröjan. Tillsammans med sin tätklunga körde han ifrån såväl sitt eget parti som sina väljare. Jag tror att varken partiet eller väljarna fullt ut förstod vad som skedde.
Denna form av koncentrerat ledarskap har Anna Kinberg-Batra övertagit. Än så länge har hon och hennes förtrogna samma diktatoriska kontroll som Fredrik Reinfeldt över partiet. Med tanke på hennes blekare utstrålning och det växande missnöjet inom partiet har jag svårt att tro att hon kommer att få behålla den särskilt länge. Nästa val blir för hennes del ett ödesval, om hon fortfarande är partiledare. Läs hela artikeln
I&M:
Det mest hjärntvättade folket
”Gårdagens kommunism var något för släggviftande karlakarlar.
 I dag är det de gråtfärdiga fruntimrens ideologi. Men trots att det politiska arvet är svårt att känna igen, så finns det där.”

·         Vi ska inte skilja mellan vi och dom
·         Nationalism är högerextremism
·         Sverige måste ta sitt ansvar för världens flyktingar
·         Invandringen är lönsam
·         Vi får inte tala om volymer
·         Vi ska inte se till kostnaderna, när människor flyr för sina liv.
·         Vi bör sträva efter fri invandring
·         Islam är en fredens religion
·         Invandringen är nödvändig för demografin 
 Ovanstående tio punkter är hastigt nedskrivna, utan inbördes ordning. Jag kan med lätthet fylla på med ytterligare ett tjugotal påståenden och förhållningssätt, som inte bara det senaste decenniets regerande politiska partier – höger eller vänster spelar ingen roll – utan också en majoritet av Sveriges medborgare håller för sanna, kloka, goda etc. Skulle jag sedan be läsarna av denna blogg att ge fler förslag, så skulle jag förmodligen kunna komplettera med lika många till.
Tänk er nu två fotbollslag, PK-laget och Dissidenterna. De möts i en kraftmätning, med verkligheten som domare. Då åker PK-laget dit så det bara stänker om det. Dissidenterna vinner med sisådär 60 – 0. Men det spelar ingen roll. PK-lagets uppfattningar är inte verklighets- utan ideologiförankrade och det är inte verkligheten utan ideologin som dömer. För dem är dissidentlagets alla mål föranledda av offside, PK-frisparkar, gula eller röda kort. Då vinner PK-laget. Lätt som en plätt.
Alla har inte klart för sig vad det handlar om för ideologi. Är det kanske det vi brukar kalla för postmodernism?

Läs:
Svenska folket luras med i Nato

1 kommentar:

  1. Jag kan bara hålla med om att merparten av Svenska folket är såååå hjärntvättade att de är bortom all räddning. Deras rösträtt skall omedelbart återkallas.

    SvaraRadera