lördag 21 maj 2016

Sverige sjunker som en sten men det gäller att tralla och vara glad! Västs propaganda mot Putin.Sverige är en sjunkande nation, med ett schlagerlallande folk
I en nation som ägnar sig åt att debattera samtida så kallad “schlagermusik” ska man inte förvänta sig någon utveckling, vare sig politisk eller kulturell.

En sådan nation – kanske skulle jag hellre skriva “en sådan kontinent”? – är dömd till nationellt självmord. Ty det som den maskintillverkade, utkletade och “globaliserade” schlagermusiken i modern form står för hänger intimt samman med konsumismen, inte bara som en evig jakt på prylar utan också som det offentliga rummets destruktion, med stadsfestivaler och andra upptåg så fort en solstråle visar sig. Den infantila marschen har förvisso bara börjat, men det är fler och fler som ansluter sig till den, kanske för att det i den folkmassan erbjuds en trygg värme och gemenskap. Läs mer på Occident


Möjligheter för vem
I dagens söndagskrönika attackerar Per T Ohlsson åter Trump och Putin på sitt vanliga onyanserade sätt. Propagandamaskinen arbetar för högtryck. Jag börjar nästan få en känsla av dåligt samvete för personförföljelse, men Per T disponerar ju en helsida i Sydsvenskan varje vecka till skillnad mot min lilla blogg, så det får han väl tåla. I Per T:s värld och artikel står Trump för ” ett fientligt övertagande av ett av USA:s två stora partier” och Putin har ” förvandlat Ryssland till en revanschistisk gangsterstat”. Krabbe

EKP: Bill Clinton  skapar vrede i Polen och Ungern
Bildresultat för bill clinton
USA:s ambassadör Colleen Bell sade att Clinton gjorde uttalandet som privatperson. Men det är bara en bortförklaring. De har naturligtvis alla samma inställning hela gänget: "Störta Assad, släpp in flyktingar och bekämpa Ryssland... annars!" Undrar om en president Trump skulle ändra på den saken. Det vore en nåd att stilla bedja om, men jag börjar tappa mina illusioner om Amerika.

Ryssland är inte längre kommunistiskt medan Väst är på väg att bli det. Valet av Obama är den tydligaste signalen. Democrats beter sig som reliker från 1968-vänstern.

En sak håller Amerika emellertid fast vid: geopolitiken. Ryssland ska fortfarande behandlas som under kalla kriget och islamister ska behandlas som allierade.

Förnuftiga människor som håller fast vid den västerländska kulturen ska behandlas som fiender. EKP
Anders Romelsjö, professor emeritus, är värd att ta del av .

Propaganda – från Anna Dahlberg, USA-elitens troll?   kan du stå mot Putinpropaganda

Att så framträdande företrädare ägnar sin tid åt just Sverige, just nu, är givetvis ingen slump. Det måste ses som slutspurten i en rysk kampanj för att stoppa vårt närmande till Nato, skriver Anna Dahlberg.

Läs mer här på Jinge. Läs också alla kommentarer

Sverige i ”unikt möte” med Nato
Nato. Nato söker närmare samarbete med EU för att möta den "gemensamma utmaningen" från Ryssland.
Sverige och Finland får nu sitta med vid bordet.
– Det var ett unikt möte, säger utrikesminister Margot Wallström (S) sedan hon och hennes finländske kollega Timo Soini (Sannfinländarna) för första gången deltagit i den "28+2"-konstellation som dragits i gång för att förbättra dialogen mellan Natoländerna och Sverige och Finland.
– Det har varit från alla håll en mycket välkomnande attityd. Och förstås också lite smått retsamt från kolleger som säger "välkomna till Nato" och "vi skulle vilja se Sverige och Finland som Nato-medlemmar", berättar Wallström.
– Nato och EU är unika partner. Vi delar samma värderingar och vi står inför samma utmaningar, sade Stoltenberg inför mötet och kallade samtidigt Sverige och Finland för "två av Natos närmaste partner".
– Vi är överens om att här behövs både EU och Nato och vi behöver samarbeta närmare. Det har diskuterats och förts fram förslag på hur man ska ändra på formerna - möten oftare och kanske även bjuda in Jens Stoltenberg till EU:s utrikesministerkrets någon gång, säger Margot Wallström efteråt.

Apropå samma värderingar
Så här uttryckte sig Federica Mogherini i april i år:
Federica Mogherini, EU:s höga representant för utrikesfrågor och säkerhetspolitik, sade följande den 24 juni 2015 på en konferens med det träffande namnet "Samtal till Europa 5: Islam i Europa":

"Idén om en civilisationernas kamp mellan islam och västvärlden, har vilselett vår politik och våra perspektiv. Islam har en plasts i våra västerländska samhällen. Islam hör hemma i Europa...


Jag är inte rädd för att säga att politisk islam borde vara en del av helhetsbilden.

V ville inte kalla IS folkmord för folkmord då KD och SD drev frågan

Regeringens vidriga stödparti har djupa rötter i en ideologi, vilken förödde och plågade halva Europa under nästan ett sekel och mördade hundra miljoner människor.
Ett vrickat parti vars medlemmar är blinda för kommunismens offer.
Den hycklande partiledaren, som alltid tjatar om högervridning och stämplar motståndare som neofascister och neonazister, borde skänka sina föregångare en tanke. Hagberg, Hermansson, Werner, Schyman, Ohly.
Alla, gamla marxister och Leninbeundrare.
Lenin introducerade 1900-talets värsta förbannelser.
Folkutrotning som princip och metod.
Koncentrationsläger och utsvältning som politiskt vapen.
Terror och rättslöshet som främsta redskap för maktutövning.

Lenin var pionjären, som kom att inspirera Stalins fulländning av den galna grymheten som idé och rutin. Läs alla kommentarer Louise Roman och Svenskt rättsväsen

I ÖC den 21 maj skriver en insändare under Dagens ris:
…..till Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna som röstade mot förslaget i riksdagen om folkmord på kristna i Syrien av Islamiska staten (IS). Beklämmande fet. Trolig orsak är fjäsket för diktaturstaten, så att de röstar på Sverige i kampen om den åtrådda platsen i FN:s. säkerhets råd. HL

Bloggarens notering: Vem är det som jobbar hårt på det?
Den högfärdiga och okunniga Margot Wallström


1 kommentar:

  1. Det finns tre goda ting som kan gå i uppfyllelse i närtid för västvärlden. Först valet Österike som kan få en invandringskritisk president sen brexit och sist men inte minst att Trump vinner presidentvalet i USA.

    SvaraRadera