måndag 9 maj 2016

Totalt inbördeskrig - Europa drabbas först och värst. Varning för revolution i Sverige. Sverige går mot ekonomisk kraschMatthew Bracken was born in Baltimore, Maryland in 1957, and attended the University of Virginia, where he received a BA in Russian Studies and was commissioned as a naval officer in 1979. Later in that year he graduated from Basic Underwater Demolition/SEAL training, and in 1983 he led a Naval Special Warfare detachment to Beirut, Lebanon. Since then he’s been a welder, boat builder, charter captain, ocean sailor, essayist and novelist. He lives in Florida. Matt Bracken Interview: “Europe is Going to be Hit First and Worst”
Fr. Snapnanen: Finansman varnar för revolution

Pessimism i det förr så  optimistiska Sverige….!  De enda som verkligen låter optimistiska är politiker och journalister, men det är en del av arbetsbeskrivningen . För varje olycka och tragedi trallar och sjunger  journalisterna i de statliga medierna mer och mer. Löfven avslutade ett helt 1 maj tal utan att gå in i de tunga konkreta problemen i den här artikeln från igår: Sveriges ytterst allvarliga läge.  Så här illa är det. Hagströmer varnar för revolution. Och det har ännu inte nått kulmen,  ekonomin inte riktigt kaputt ännu.

Känslan av hopplöshet i Stockholms förorter skapar enorma slitningar i samhället, säger finansmannen Sven Hagströmer.”Den franska revolutionen berodde just på det”, säger han till Aftonbladet. Faran med de parallellsamhällen som vuxit fram i förorterna utanför Stockholm är att de är statiska, enligt finansprofilen.

”Det är den stora faran, att parallellsamhället söder om Stockholm känner att ’det spelar ingen roll om hur mycket jag anstränger mig, det spelar ingen roll om jag har tio olika jobb, jag kan fortfarande inte försörja min familj’. Det skapar enorma slitningar i samhället”, säger Hagströmer rörande Aftonbladets skildring av de olika livssituationerna längs med Stockholms röda tunnelbanelinje. DET NYA KLASSAMHÄLLET
Sverige går mot ekonomisk krasch
Sverige har under en längre tid byggt upp obalanser i ekonomin, och en framtida kris riskerar att bli än värre än krisen under 1990-talet, enligt en rapport från tankesmedjan Intelligence Watch som bedriver analys och opinionsbildning inom hållbar utveckling.

"Kombinationen av kostnader för flyktingmottagandet, bristande integration och finansiella obalanser bäddar för en allvarlig och svår situation för svensk ekonomi när konjunkturen vänder", skriver Fredrik N.G. Andersson, Andreas Bergh och Anders Olshov vid tankesmedjan Intelligence Watch på Dagens Industris debattsida.

De har nyligen tagit fram en rapport med titeln "Sverige in i dimman - ett obehagligt sannolikt krisscenario".

"En ekonomisk krasch kommer att slå hårt mot hela den svenska ekonomin och den svenska modellen. Historien visar att finanskriser är de ekonomiskt mest kostsamma kriserna ett land kan drabbas av under fredstid. Kopplat till kostnader för flyktingmottagandet och bristande integration blir effekterna av krisen än värre. Med en svag arbetsmarknad på grund av krisen blir utanförskapet för nyanlända större och integrationen sämre", resonerar debattörerna. Affärsvärlden

6 kommentarer:

 1. När finanskrisen blir ett faktum kommer 7klövern att jubla i högan sky för då blir bostadskrisen i landet för invällarpacket löst. Många av de överbelånade svenskarna kommer inte klara att betala sina bolån så tusentals villor kommer att återtas av bankerna. De kan sen hyra ut dessa till invällare med staten alltså skattebetalarna som betalare av hyra och driftskostnader.

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte det blir krig eller revolution förrän folk svälter. Tills dess är det dumburken som gäller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt. Nu är det melodifestivalen för hela slanten och snart kommer allsången på skansen plus alla andra trams och flamsprogram som avlöser varandra i ALLA kanaler. Vi får hoppas på att ordspråket när krubban är tom bits hästarna även gäller hungriga svenskar.

   Radera
  2. Jag tror tyvärr att du har rätt Martin vi får se hur många som vaknat ur dimman den 24/9 på
   www.folketsdemonstration.se

   Radera
 3. Inbördeskriget i Sverige fick jag beskrivet av en sierska för 50-år sedan. Det blir värre än ni kan tänka er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. längar efter att få ge eliten o makthavarna vad dom förtjänar. hoppas på inbördeskrig

   Radera