torsdag 30 juni 2016

Camerons två ansikten. Hur trovärdig är Löfven? Margot Wallström .Hur trovärdig är hon?David Cameron: Massinvandring orsakade brexit (säger han nu)

 
Statsminister Stefan Löfven (S) håller dock inte med sin brittiske kollega i detta avseende.
– Det är en styrka att människor kan arbeta i andra länder under vissa premisser, säger Löfven till TT. Fria tider

Om skillnad på folk och folk
Zuckerberg rasade mot Trumps mur  - nu bygger han själv mur på en nyinköpt tomt på Hawai. Grannarna klagar. De får utsikten förstörd. Fria Tider

 Bildresultat för ZuckerbergTack England:

Ni fattade ett anständigt och förnuftigt beslut! Ett beslut som inger hopp för oss i andra EU-länder, inte minst Sverige!

Lyssna på t ex Margot Wallström som EU-kommissionär efter att irländarna hade röstat ”fel” – 6.30 in i denna film:

Vägen framåt


SvD: Per Gudmundson
Margot Wallström är ute och seglar på de sju haven
Margot Wallström med Mikronesiens president Peter Christian. Foto: Sveriges ambassadör i Mikronesien

De flesta svenskar har nog inte kommit närmare öriket Saint Vincent och Grenadinerna än genom legenden om den fruktade kapten Svartskägg. Under några år härjade han Karibien med sitt fartyg Queen Anne´s Revenge, som han stulit från fransmännen och utrustat med 40 kanoner i hamn på Bequia, en av öarna tillhörande det lilla riket.

…I våras fick dock lilliputstaten besök av utrikesminister Margot Wallström (S), för ett möte med Karibiska gemenskapen CARICOM. Där ryms medlemsländer som Antigua och Barbuda med drygt 90000 invånare, Saint Lucia med 180000 medborgare, samt 40000 man starka Saint Kitts och Nevis.

Dessa stater må ha begränsad påverkan på den svenska handelsbalansen, men de har rösträtt i FN:s generalförsamling. Och det är vad som räknas för sittande regering.

Wallström har således under våren också besökt Palau (drygt 20000 invånare), Mikronesien (cirka 100000 medborgare) och Maldiverna (en bjässe i sammanhanget med 350000 öbor). Det var krönet på en kampanj som annars fick en något olycklig start då Wallström lyckades med konststycket att bli persona non grata både i Israel och hos Arabförbundets 22 medlemmar.

En icke försumbar del av utrikesförvaltningen har sedan dess sysselsatts med att fördjupa kontakter med länder vars geopolitiska betydelse står i omvänd relation till röstkvoten i generalförsamlingen. Gamla trotjänare har kallats in. Förra utrikesministern Lena Hjelm-Wallén har till exempel besökt Mauritius, och gamle kabinettssekreteraren och biståndsministern Pierre Schori har fått återse sina drömmars Kuba.

….Gamla trotjänare har kallats in. Förra utrikesministern Lena Hjelm-Wallén har till exempel besökt Mauritius, och gamle kabinettssekreteraren och biståndsministern Pierre Schori har fått återse sina drömmars Kuba. SVD hela artikeln

Pierre Schori om Kubas diktator:
”Han är en av de största i världshistorien. Någon har sagt att han är för stor för sin ö. Castros ger allt i ett mycket långt perspektiv, han är en encyklopedist och har närmast en renässansfurstes drag.” Bgf  och Sveriges väg mot förvandling till ett uland

Palme och Schori - två goda kamrater i demokratins tjänst besöker Kuba

Wallström: 
”Sverige är nu tillbaka i världen. Det här är en bragdseger”

Sverige sade sig "inte konkurrera om en plats i FN:s säkerhetsråd genom att godta normer och agerande i andra länder som vi inte skulle acceptera här hemma." 

Så, det vi numera accepterar här hemma som demokratur, barnäktenskap, könsstympning, kvinnoförtryck, judehat, kulturella massvåldtäkter, våld mot lam polis, anarki, välfärdsrån, propagandamedia, mobbing och utfrysning av riksdagskamrater m.m, m.m ska bli norm i andra länder också? Soldatmamma
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar