tisdag 28 juni 2016

EU:s pompösa etablissemang måste bort. Snabbare än fort. Brexit är början.Allt som går emot Birgitta Ohlsson, Cecilia Malmström och Fredrik Reinfeldt är goda nyheter...

Dagens Industri: 

Tack Storbritannien

 

Vissa bedömare, främst Europaparlamentariker förstås, slår an brösttoner och säger att EU kommer att vara ”hårda” mot britterna och att de inte ”ska få något gratis’’ i dessa förhandlingar.

Underförstått så ska britterna få betala dyrt för att de vågar stå upp mot EU-frälset i Bryssel.
Detta är naturligtvis rent trams, då EU nu är, och kommer att förbli, skadeskjutet och svagt, och inte har någon styrkeposition i de kommande förhandlingarna.

Det britterna har gjort är precis vad varje självständigt tänkande människa borde göra. Sätta ned foten och säga att nu är det nog. Nog med överstatlighet och nog med lek med våra pengar.
Oavsett vad etablissemanget säger och tycker. Britterna har gjort det tydligt att EU måste förändras och bli en institution med förankring även hos invånarna.

Och EU borde ta sig en tankeställare om var det gick snett. Var försvann den fina tanken om ett fredsprojekt, som under årens lopp förvandlades till en lekstuga för en politisk elit? Den borde vara ett minne blott 2016. Tommy Jacobson, investerare och entreprenör.   Läs hela artikeln

Fr. Snaphanen i övers. fr. danska

Brexit handlade helt och hållet om invandring

Det är det korta svaret. Det var superstaten Europa som startade sin marsch mot graven i förrgår och som det var nationernas Europa som slog tillbaka mot i sista ögonblicket. Engelsmännen röstade inte emot att göra sig själv fattigare. De röstade inte emot att EU har annullerat landets demokrati, för de visste det inte. De röstade inte emot att EU är en säkerhetsrisk som långt ifrån har skapat fred och harmoni, men som radikaliserar Europa mer och mer. EU har själv skapat sådana som Wilders, Le Pen och Golden Dawn. Några är goda men andra varslar om fara, riktig fara. 

EU har splittrat Öst- och Västeuropa. Invandringen har negligerat terrorproblemen så mycket att det är utom all kontroll. Engelsmännen röstade emot det som de ser när de stiger ut genom sin entrédörr. Kan EU reformera sig bort från denna superstat, som var den ursprungliga tanken, och som det ljögs om för danskar och engelsmän 1972?

Man har anledning att tvivla. Men beskeden till Bryssel behöver man inte vara professor för att tyda: Det är få som styr och det är på den yttre gränsen, eller EU ska fortsätta med att ”trevle” op (detta ord finns inte i något lexikon, eller på nätet). Det är viljan som saknats, inte förmågan. Det är det protestantiska Nordeuropa, som lider under afrikaniseringen! Det blir de nästa som kommer göra uppror. Bortsett från det, borde Jean Claude Juncker träda tillbaka i stället för att bli surmulen. Han är ledaren för detta nederlag. 

Bill O’Reilly sa på Brexit Motive: “In Parts of London, You’re Not Really in England, You’re in Pakistan”. (övers.: ”I delar av London är du faktiskt inte i England! Du är i Pakistan!”)
 Antropcene: Brexit
Brittiska folket har valt frihet och demokrati och är beredda att betala ett pris för det. Revolten mot det politiska etablissemangets bristande respekt för människors krav på demokrati och folkligt inflytande i Europa ökar nu i styrka. Försöket att skapa en superstat dominerad av en politisk elit som skor sig själva hämningslöst har misslyckas. Ursinnet från vårt och andra länders politiska etablissemang över att guldkalven är på väg att glida dem ur händerna är inte att ta miste på.

EU har framställts och sålts in av eliten som ett fredsprojekt. Detta var en gång sant när det gällde frihandelsunionen. Den dag eliten slutade lyssna på folkviljan för att driva igenom sin odemokratiska superstat förvandlades projektet till raka motsatsen. Motsättningarna mellan Europas folk har skärpts och nationalistiska partier i opposition mot etablissemanget går fram över hela EU. Istället för att skapa ett fredligt Europa har vårt etablissemang desavouerat demokratin och i armkrok med NATO/USA:s militärindustriella komplex och börjat inringa och krigshetsa mot Ryssland, Europas kanske viktigaste land. Fredsprojektet har totalhavererat.

…Följande uttalande från den s.k. liberalen Cecilia Malmström inger inget hopp för att EU:s pompösa etablissemang kommer att lyckas rädda EU. Alla dessa maktfullkomliga figurer måste bort först.
“I do not take my mandate from the European people.” – Cecilia Malmström. Läs hela artikeln
Det finns anledning att utfärda en varning för folkpartister och särskilt Cecilia Malmström
Efter Brexit kommer Swexit
Mohamed Omar
Det skedde på midsommarafton, vilket gjorde festen ändå festligare för segrarna, medan förlorarna lät som Grin-Olle i visan. EU-motståndarna med UKIP-ledaren Nigel Farage i spetsen triumferade alltså när det brittiska folket fick säga sin mening.
Jag är inte överraskad, förra årets asylkaos visade att EU inte hade kontroll. Det har skrämt många européer som nu vill ha ordning vid gränserna. Dessutom har unionen under flera decennier utvecklats mot en överstatlig federation som riskerar att undergräva demokratin.
Svenska medier reagerade förutsägbart med massivt stöd för Remain. Aftonbladets Oisin Cantwell twittrade om ”enfaldiga britter”. Hade han kunnat skriva om till exempel ”enfaldiga syrier” eller ”enfaldiga somalier” och komma undan med det? Skulle inte tro det. Viss sorts rasism är ok.
Ett av skälen till att britterna röstade för Brexit, att Storbritannien lämnar unionen, är maktens arrogans. Den sticker i ögonen på folk. Den retar upp. Där liksom här. Men istället för att lära sig sin läxa svarar Oisin Cantwell med ännu mer arrogans, ja, ännu mer förakt.Läs hela artikeln på Det goda samhället

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar