torsdag 2 juni 2016

Globaliseringens fader Peter Sutherland fiende till nationalism. EU måste undergräva etnisk homogenitetBlott Sverige särbehandlande likabehandling har

Vi får väl vara glada att vi åtminstone duger som skattebas, så att den politiska klassen kan fortsätta vara generös med andras pengar. Värdegrundsbloggen

 

 ”EU har haft väldig glädje av britterna”
 I en stor intervju med Peter Sutherland i Dagens Industri den 16 maj 2016 varnar Sutherland för brexit. Artikeln finns inte på nätet på svenska. Det är en väldigt lång artikel och jag citerar här bara en liten del.
Peter Sutherland har kallats ”globaliseringens fader” och har ett cv som slår de flestas: bland mycket annat tidigare EU-kommissionär, BP-ordförande och nestor i Wallenbergsfärens många styrelser. Nu är irländaren Peter Sutherland bekymrad över hotet om brittiskt EU-utträde.
Han säger bland annat:
Jag har en brinnande tro på Europa och är en absolut fiende till nationalism. Den står i motsats till den etik som handlar om jämlikheten människor emellan.”
På en fråga om hur han tycker det europeiska projektet går idag svarar han att det är inte bra alls. Han pekar på tre saker: nationella partier växer fram som ogillar främlingar och globalisering. Schengenområdets flyktingkris och så euron.
Hans stora fokus nu är migration och flyktingar. Kofi Annan utsåg honom 2006 till att vara FN:s särskilda representant för migration. Han reser och twittrar konstant i frågan och anser att debatten har hamnat fel. Migranter bidrar generellt mer i skatteintäkter än de kostar – förutsatt att de får jobb.  

Peter Sutherland är en av många globalister bakom mångkulturen

Det finns många för allmänheten okända människor som arbetar aktivt för att upplösa de etniskt homogena europeiska nationerna. Om man påpekar att det finns dolda makthavare som är så mäktiga att de nästan ensamma kan förändra världen är det inte många som tror på det. Om man säger att det finns hemliga sällskap som vill styra världen i en viss riktning så låter det nästan osannolikt. Men om man sätter sig in i hur vissa mäktiga personer agerar så inser man att dolda makthavare verkligen existerar. Läs mer på Bojkotta Aftonbladet
Vad det  hela handlar om är den Nya världsordningen
Bildresultat för nya världsordningen

NATO: s slutliga mål är att fastställa och befästa det amerikanska imperiet.

NATO’s ultimate aim is to fix and fasten the American Empire.

 (NATOs encirclement of Russia, China, Iran, and their allies with a military ring subservient to Washington. )


By Mahdi Darius Nazemroaya   Global Research, May 10, 2016

Stoppa den trojanska dalahästen!  Det transatlantiska fulhandelsavtalet TTIP hotar vår välfärd, demokrati och miljö. Vi har en unik chans att påverka i Sverige eftersom vår EU-kommissionär Cecilia Malmström är förhandlare. Skriv under för att stoppa TTIP! Skiftet

Behöver Sverige TTIP Läs mer på Antropocene

Fr. Snaphanen
Halvmånen över Seine
Att leva med känslan av nederlag, som karaktärerna gör i Sumisión, Michel Houellebecqs roman, ger en ömklig bild av att vara människa.

Mario VargasLlosa, ElPaís 29-05-2016. Översättning: Stig Carlsson
Det har varit allmänna val i Frankrike och “Muslimska brödraskapet” har vunnit en bekväm seger; socialister och republikaner, rädda för att Marine Le Pen skulle kunna komma till makten har bäddat för den här framgången. Frankrike, som förr i tiden var kristet, sedan sekulärt, har nu för första gången fått en muslimsk president, Mohammed Ben Abbes.

I motsats till vad man fruktade, har inte “identitetsgrupperna” (nationalisterna och de främlingsfientliga) gått till strid. Efter en del uppståndelse och brottslighet verkar de ha resignerat inför det som hänt. Något som för övrigt massmedia knappt har nämnt. Landet visar en ovanlig passivitet inför islamiserings-processen, som snabbt vinner fäste i den akademiska miljön.

Saudi-Arabien sponsrar frikostigt Sorbonne, där de lärare som inte konverterar måste pensionera sig, givetvis med generösa ekonomiska villkor. Blandad undervisning upphör och de gamla innergårdarna fylls med unga flickor i slöja. Den nya rektorn för universitetet, Rediger, är författare till en best-seller, som har sålt i tre miljoner ex. Tio frågor om islam, försvarar månggifte i teori och praktik. Rektorn har två legitima fruar. En trotjänare och en på knappt 15 år. Läs mer på Snaphanen

Så här uttryckte sig Mario Vargas Llosa i sitt tal då han erhållit Nobelpriset 2010.
…. "Man ska inte förväxla den lomhörda nationalismen och dess motvilja mot ”den andre”, som alltid har varit ett frö till våld, med patriotismen som är en sund och generös tillgivenhet för det land där man såg dagens ljus, där ens förfäder levde och ens första drömmar tog form, ett välbekant landskap av platser, anhöriga och händelser som blir till hållpunkter för minnet och sköldar mot ensamheten.

Fosterlandet är inte flaggorna eller nationalsångerna, inte hyllningstalen för de utvalda hjältarna, utan en handfull miljöer och människor som befolkar våra minnen och färgar dem med melankoli och en varm känsla av att var vi än är, finns det ändå ett hem dit vi kan återvända."
Läs mer 87% patetiska losers gav bort vårt Sverige - och letar nu desperat efter nån att skylla på.

En av mina förfäder, på min mors sida alltså, var karolin. Han hette Jon Hansson Råbock och föddes i byn Bleckåsen i Jämtland år 1692. Han tillfångatogs under Karl XII:s misslyckade fälttåg i Norge 1718. I kyrkboken är han ihågkommen med följande ord: ”en mycket god kristen, ärlig och redelig samt trofast man”. Han dog 1768.
Mina förfäder var inga märkvärdiga människor. De bar ett namn som klingade adligt. Råbock låter minst lika ädelt som Stenbock, tycker jag. Men de var inga riddare, de var bönder och soldater. Det finns en utlänning också, en fältskär från Sachsen. Jon Hansson Råbock var kavallerist i Jämtlands Dragonregemente och Livkompani under generalmajoren Reinholt Hindrich Horn.Kung Karl, den unge hjälte,
Han stod i rök och damm.
Han drog sitt svärd från bälte
Och bröt i striden fram.
"Hur svenska stålet biter,
Kom, låt oss pröva på!
Ur vägen, moskoviter!
Friskt mod, I gossar blå!" 


Var plockas under träden
så stora rosenhäger,
var gungar blåsten säden
med sådant sus som hemma?
Var bäddas så mitt läger
vid aftonklockans stämma?
— — — — — — —
Ett hem! Det är det fästet
vi rest med murar trygga
— vår egen värld — den enda
vi mitt i världen bygga.»


1 kommentar:

 1. Hej!

  Har du bilder på intervjun m Sutherland i DI m högre upplösning?


  Skulle mycket uppskatta om du kunde skicka bilder eller pdf till cid2@me.com

  Vänligen
  Carl Ingemar Dagman

  SvaraRadera