torsdag 23 juni 2016

Marika Formgren, utmobbad journalist: Vägra skämmas. Stormaktsledaren Löfven. Ann Ramberg om nya asylreglernaFr. Snaphanen: Om att vara tidigt ute:
…En av de bästa politiska kommentatorerna som  aldrig gavs möjlighet att skriva i Sverige, eftersom hon mobbades av branschen för att man menade att hon tänkte fel och nu studerar till ingenjör, är Marika Formgren, som skriver:

Vägra Skämmas:


” Den som 2012 varnade för konsekvenserna av den slappa svenska asylhanteringen, icke-kontrollen av ålder på ensamkommande barn som inte alls ser ut som barn, undfallenheten inför fundamentalistisk islamism, de mycket starka pullfaktorerna i den svenska migrationspolitiken – den möttes inte av ett intresserat ”jaså, vad grundar du det på, har du några belägg för din oro?” Personer som 2012 (eller 2008, eller 2014) använde sina kunskaper och tillgängliga data och förutspådde asylkatastrofen som blev ett faktum vintern 2015, dessa personer möttes i stället av hat, förakt, fördömanden och ”skampanj”-drev


”När konsekvensbedömningarna besannades, när asylsystemet havererade vintern 2015 och regeringen tvingades att vidta panikåtgärder för att minska strömmen av asylsökande till Sverige; då var det ingen som sade ”vi kanske borde ha lyssnat på människorna som förutspådde detta, vi kanske kunde ha undvikit den här situationen om vi hade lyssnat i stället för att stämpla dem som rasistfascistnazister”


...SD måste, liksom vi dissidenter, välja hur man ska hantera det nya läget. Man kan välja att skämmas, pudla, be om ursäkt för sin existens och hoppas på att kanske bli litet mer accepterad nu när en ny åsiktskorridor och en ny värdegrund håller på att formas. Eller så väljer man att vägra skämmas, att fortsätta sträva efter ärlighet och konsekvenstänkande trots att det inte uppskattas av etablissemanget.

Jag vägrar att skämmas för att jag har ett konsekvenstänkande och för att jag sätter upplysning till allmänheten framför mitt personliga varumärke. Jag hävdar att Sverige skulle vara ett bättre land att leva i om fler politiker och journalister hade förmåga till, och vågade använda sig av, konsekvenstänkande. Att krishantera när katastrofen är ett faktum är alltid sämre än att förutse risken för och därmed förebygga katastrofen. Att hävda att den som förutser och vill förebygga katastrofen är rasist (eller något annat fult, vi vet ju inte vilken som är nästa ”utmaning” att tabubeläggas av värdegrundsdemokraterna) – det är inte att anpassa sig efter verkligheten, det är att dubba ointelligens till dygd.".Hela artikelnSoldatmamma:
Könsstympning på unga flickor har upptäckts i Norrköping
Unga gifta barn har identifierats i 80 kommuner

Här var det ingen hemma - tomt
  
-Vi slår igen dörren, för SD skiljer på folk och folk. Det är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter, sade Löfven hos ett LO i vars led stödet för SD ökar markant under senare år."

Anne Ramberg uttalar sig om de nya asylreglerna.

I ett kritiskt blogginlägg jämför Anne Ramberg EU med terrorgruppen IS.

Mer om Ann Ramberg: Trollen kryper fram 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar