tisdag 14 juni 2016

Sverige och dess historia. EU vill och kommer upplösa nationerna om inte folk vaknar.The Beatles - Hey Jude - Sådan musik kommer ni aldrig får höra om islam genomförs i Väst

Jämlikheten i Sverige
Tiden har kommit att förstå vårt land. Att skriva vår historia och begripa våra särdrag. Hundratusentals migranter anländer som inte har en aning och på något sätt förväntas inlemmas i vår kultur. Våra vilseförda politiska ledare tror att rätt metod är att Sverige ska förneka sig själv. Att vi ska förkasta vårt eget kulturarv och i stället ge oss hän åt något annat kulturarv, oklart vilket, kanske syriskt eller somaliskt.

Men det är inte rätt metod. Sveriges kulturarv är starkt och levande även om våra ledare inte fattar det. Ta den svenska jämlikheten som exempel. Vi är vana att spotta på den och kalla den Jante-lag. Men vänta bara tills den utmanas av folk som aldrig haft en aning om vad vi menar med jämlikhet.

….Det märkvärdiga med Sverige är att centralmakten – kungen – ibland har stött sig på herreskiktet och ibland på medelklassen. Under det karolinska enväldet, till exempel, sattes adeln med sina later på undantag medan kungarna excellerade i medelklassigt beteende. Och under andra epoker, till exempel 1600-talets stormakts- och adelsvälde för att inte tala om den blivande drottning Kristinas förmyndarregering, tvingades kungen/centralmakten av adeln att minska sina pretentioner och lyda herreskiktet.

…Lärdomen från Sveriges historia är att vilken makthavare som helst får på käften om han missbrukar sin ställning. Det får två effekter: makthavarna blir mindre kaxiga och de underlydande vinner i värdighet och självsäkerhet.

Jag må vara förvirrat nationalromantisk, men till dess att någon bevisar motsatsen tror jag att den svenska jämlikheten – som också omfattar jämställdheten mellan män och kvinnor, fast jag inte utrett detta i detalj – har uråldriga och fortsatt starka rötter i vårt lands historia. Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt, som inte verkar tro på någon svensk kultur, kan slänga sig i väggen.

Framför allt är detta en betydelsefull läxa för folk som kommer från kulturer där vinnaren tar allt och hugger huvudet av förlorande motståndare. Den stora frågan är om Sverige kan förmå de nya svenskarna att lära sig något om Sverige. (Vilken mesig formulering! Blir du inte förbannad? Som att vårt land vore prisgivet åt vem som helst som kan ta sig hit med buss och tåg några hundra mil.) Hela inlägget på Det goda samhället

Vad det  hela handlar om!

Fr. Snaphanen - Ny propagandakampanj för islam
Den som betraktar "Immigrantkrisen" och EU: s åtgärder ser att EU kommer att stödja fortsatt massinvandring från Mellanöstern och Afrika tvärtemot fler och fler berörda medlemsnationers önskan. 

I en särskilt olycklig tid väljer de att lansera en pro-Islam kampanj. Den finansieras av EU:s Radicalisation Awareness Network (RAN) och vi behöver inte tvivla på att EU kommer att upplösa våra nationer och vår kontinent, och planera för  krig där det var fred tidigare. Det är hög tid att BREXIT tillbakavisar EU: s skadliga makt. John Cleese uttryckte det ganska kort:.SlashMigration, ‘Hang Jean Claude Juncker’. Han kan censureras av Twitter när som helst på EU: s uppdrag.
Snaphanen

John Cleese om säkerhetsnivån i Europa

PeterSutherland – globaliseringens fader är fiende till nationalism.
 

 Frederica Mogherini vill ha politisk islam i Europa

 Rena skurkfasoner av Saudiarabien mot ett svagt FN
Utpressning: Saudiarabien har pressat FN att ta bort landet från svarta listan för dödande av barn i Jemen. Det liknar skurkfasoner, men visar också ett svajigt FN. Vad är FN-kritik värd om man bara kan betala för att bli av med den? Gunilla von Hall

Wallström: Brexit kan leda till upplösning av EU

Sveriges utrikesminister Margot Wallström varnar för följderna om Storbritannien lämnar EU. I en intervju med mediejätten BBC förutspår hon att ett "brexit" skulle kunna leda till en "upplösning av själva EU".
Britterna ska folkomrösta om EU-medlemskapet den 23 juni. Blir det beslut om utträde ser Wallström framför sig en dominoeffekt i medlemsländerna med krav på folkomröstningar och förmånliga villkor.
– Spridningseffekten kommer tyvärr att kännas djupt, säger hon.SvD


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar