måndag 4 juli 2016

EU-valets konsekvenser för svenska folket. Brexit har avslöjat politikernas förakt för folket

När den svenska demokratin gavs bort till högre intressen.


 EU-valet och dess konsekvenser
Inför folkomröstningen till EU 1994, sade dåvarande statsminister Ingvar Carlsson, att transparensen ska vara minst lika stark, som vi f.n. har i Sverige. Vi ska kunna se, läsa och höra om hur och vilka ståndpunkter parlamentarikerna har och varför man röstar som man gör. Tyvärr blev det inte så.

TV-debatten som föregick folkomröstningen refererades på följande sätt:
Dåvarande statsminister Ingvar Carlsson (S) menade att svenska folket med ett EU-medlemskap skulle få ”tveklöst mer inflytande” eftersom Sverige får vara med och diskutera och fatta besluten. Han nämnde kampen mot arbetslösheten, miljöhoten och jämställdhet som viktiga frågor att driva i EU. Ingvar Carlsson ifrågasatte delvis värdet av den svenska suveräniteten som nej-sidan ansåg vara hotad.

”Vi ger upp en del av en formell beslutanderätt över en tilltagande maktlöshet”, sa Ingvar Carlsson.

Gudrun Schyman, då partiordförande för Vänsterpartiet, kontrade och pekade på att Sverige bara skulle få fyra röster i ministerrådet: ”vårt inflytande blir relativt litet”. För att belysa det tog hon jordbrukspolitiken som exempel.

På det invände Ingvar Carlsson med att 42 av rösterna kom från socialdemokratiska regeringar underförstått att det skulle nog gå bra ändå.

”Vi kan sitta med och besluta om hur bönderna i Spanien ska odla sina oliver och så har vi fyra rösters inflytande över det. Samtidigt så har då EU:s ministerråd 86 rösters inflytande på hur mycket mjölk våra bönder i Sverige ska få producera”, sa Gudrun Schyman.

På det invände Ingvar Carlsson med att 42 av rösterna kom från socialdemokratiska regeringar underförstått att det skulle nog gå bra ändå.

Miljöpartisten Per Gahrton debatterade med Odd Engström (S) och hävdade med ett nej till EU skulle vi behålla beslutanderätten ”över en mängd viktiga saker i stort och smått”.
”Vi blir herrar i eget hus och kan föra en egen utrikes- och säkerhetspolitik. Vi kan tala med egen röst i FN”, sa Per Gahrton som vände sig emot att Sverige som han såg det skulle bli ett utkantslän i ett stormaktsbygge.Hela artikeln på Newsvoice

Kommentar: Utan att på något sätt sympatisera med Vänstern och MP så vet vi alla idag hur svenska bönder har det idag? De små gårdarna försvinner och snart finns det inga svenska mjölkbönder kvar. Vi ska komma ihåg att Jonas Sjöstedt var emot EU men hade ändå ingenting emot att i ca tio år vara EU-parlamentariker med alla förmåner.

Parnassen:
Patrik Oksanen får på moppe

..Du konstaterar i din artikel att Ryssen har mer av allt och att de är aggressiva nu – och det kan hända att du har rätt. Något jag lärt mig är att bråka inte med den som kan nita till dig. Detta är en lärdom för livet och den är bra – bara idioter utmanar den starkaste på skolgården.

Ändå håller Svensk och en del utländsk press på med ren krigspropaganda mot Ryssen. I Sverige av idag skulle väldigt få frivilligt gå in i en Krigsmakt ansluten till Nato för att slåss mot Ryssen. Vi äldre med riktig krigserfarenhet kommer då att avråda alla vi kan för att dö i onödan. Viljan att försvara multikultur samhället är mycket låg och varför skall svenska män dö i ett krig de inte vill ha.
…Jag vet inte vad du har för militär erfarenhet med det du uttrycket i skrift är vad skrivbordskrigare alltid gjort.

Ta USA Generalen Breedlove som exempel – denna galning i Bryssel som mer liknar Doktor Strangelove än någon tidigare. Han och tokan Victoria Nuland från USA UD som sa Fuck the EU visar vilka de är idag som styr och ställer i Europa för vår egen Juncker i Kommissionen han är väl på fyllan som vanligt, och stordåren John McCain är ju deras ledare och han skall ha varit i Sverige på besök någon av de senaste veckorna. Och om detta skrivs det inte heller liksom som fallet med Bilderbergers möten. Det skulle ju en Patrik kunna ordna men han är propagandist.Läs  helainlägget

Nu finns Nigel Farage och hans utmärkta tal i transkcript att läsa. Gör det.

Här är valda delar
Isn’t it funny? When I came here 17 years ago and I said that I wanted to lead a campaign to get Britain to leave the European Union, you all laughed at me – well I have to say, you’re not laughing now, are you? The reason you’re so upset, you’re so angry, has been perfectly clear, from all the angry exchanges this morning.

Because what the little people did, what the ordinary people did – what the people who’d been oppressed over the last few years who’d seen their living standards go down did – was they rejected the multinationals, they rejected the merchant banks, they rejected big politics and they said actually, we want our country back, we want our fishing waters back, we want our borders back. 

…We want to be an independent, self-governing, normal nation. That is what we have done and that is what must happen. In doing so we now offer a beacon of hope to democrats across the rest of the European continent. I’ll make one prediction this morning: the United Kingdom will not be the last member state to leave the European Union.

. What I’d like to see is a grownup and sensible attitude to how we negotiate a different relationship. I know that virtually none of you have never done a proper job in your lives, or worked in business, or worked in trade, or indeed ever created a job. But listen, just listen.”Independent.uk


Brexit har avslöjat etablissemangets totala förakt för folket
Den brittiska folkomröstningens efterbörd kommer kanske att vara den viktigaste lärdomen från denna historiska händelse. Den har blottat det totala förakt som dagens politiska etablissemang tillsammans med sin svans av uppvaktande journalister i MSM (main stream media), visar för folkviljan och demokratin. Vi – folket bevittnar i dagarna hur en odemokratisk härskarklass kommit ut som hysteriska antidemokrater. När SVT ringde upp Centerns purunga ledare Annie Lööf efter valet så fick vi veta, att detta var en mardröm som stöddes av alla mörka intressen i Europa som hon kunde komma på.

…EU har visat sig vara en verklig guldkalv för politikeradeln. EU eliten har med stor list och skicklighet räknat ut hur man skall minimera politikernas eventuella motstånd mot den överstatliga hydra som växer fram i Bryssel. Genom tiotusentals obscent högt arvoderade befattningar som parlamentariker och tjänstemän, har de skaffat sig ett instrument för att köpa våra politikers lojalitet. Man har t.o.m. lyckats korrumpera svenska miljöpartister som svikit tidigare ståndpunkter och idag framstår som unionens främsta försvarare mot folkviljan. När nu guldkalven är hotad genom Brexit reagerar politikeradeln med ursinne. De demonstrerar att de inte tillmäter folket någon som helst förmåga att bedöma sitt eget bästa.

…Nu vältrar sig etablerade medier i spekulationer att britterna redan ångrat sitt beslut och att man därför inte skall följa det. Bl.a. hänvisas till s.k. opinionsundersökningar som fortfarande visar vad de visade före valet. Sannolikt är de lika fel idag som valet visade att de var före valet.
Det är inte uteslutet att flertalet britter drar en lättnandens suck över att äntligen vara på väg ut ur mardrömmen EU. Om inte annat kommer de snart att göra det när denna hopplösa EU-skapelse havererar under sin egen tyngd. Rest EU är ju sannerligen inte utan inre sönderslitande problem. Läs hela artikeln på Antropocene och alla kommentarer.

EU:s response to Brexit: A Totalitarian State


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar