tisdag 23 augusti 2016

EU ska mångfaldigas trots misstro från folket. Det är folket som är problemet inte Eliten
Eliten är inte problemet

Folket är problemet!German President Joachim Gauck BOOED and ATTACKED by German People in Sebnitz, Saxony Peggy Noonan, som skriver för The Wall Street Journal, förklarade det perfekt ...

Det viktiga är att detta är något som vi ser överallt;
toppen lösgör sig från botten, känner liten lojalitet eller samhörighet med den.

Det är ett tema ser jag ser genomsyra hela västvärldens maktcentra .

I grund och botten är det inte bara en avskildhet från,
utan en brist på intresse, för sina landsmäns liv, de som inte “sitter vid bordet” och som förstår att de har övergivits på grund av sina ledares själviskhet och galna godhetsattityd. Wallstreetjournal

Tyskar uppmanas att bunkra livsmedel – förslaget hånas .

Tyska befolkningen uppmanas att bunkra livsmedel och vatten i händelse av krig, katastrofer eller terrorattacker. Regeringens nya plan för civilförsvar som klubbas på onsdag har väckt hård kritik – och en flod av spydiga kommentarer i de sociala medierna.SvD

Merkel i kommunistuniform skapar debatt

 Här kan du läsa mer om Merkel

Europa  ska mångfaldigas – eller det blir krig säger Frans Timmermans.

 Bildresultat för frans timmermans

Frans Timmermans, en holländsk diplomat och vice ordförande för Europeiska kommissionen, uppmanade alla medlemmar i EU-parlamentet att öka ansträngningarna för att "radera enskilda, monokulturella nationalstater " och påskynda den process där "varje nation på jorden måste så småningom bestå av mångfald". Under sitt tal i EU Fundamental Rights Colloquium 2015 lade han särskild tonvikt på betydelsen av "att inte låta ens de mest avlägsna platserna på jorden existera utan mångfald". Hela artikeln

Resa i Bryssels inre
”Om vi hade varit ett privat företag hade vi anlitat ett PR-företag och frågat ‘Hur ger vi den här produkten ett nytt varumärke?'” Så formulerade sig en EU-potentat 2009. Tanken har inte blivit mindre aktuell. EU-projektet är i kris, men storföretagen i European Round Table och BusinessEurope dämpar inte sina anspråk. Unionen ska strukturreformeras med flexibelt arbetsliv, sänkta sociala utgifter, privatiseringar och migranter utan rättigheter. En rapport från Bryssel till broschyren Mer eller mindre union, utgiven av Folkrörelsen Nej till EU i augusti 2016.” Mikael Nyberg 

Ian Wachtmeister:
Tänk er en statsminister som tar bladet från munnen och säger att:
”Den som vill leva i Sverige måste leva som svenskarna gör. Vilken minoritet det än är fråga om och var den än kommer ifrån för att leva och arbeta i Sverige måste den lära sig svenska språket och respektera svensk lag. Den som föredrar Sharia-lagar och vill leva ett utpräglat muslimskt liv, råder vi att åka till något av de länder, där Sharia är landets lag.
Sverige behöver inte de muslimska minoriteterna och om de behöver Sverige, kan vi inte ge dem speciella privilegier eller ändra vår lag så att den passar dem – hur högljutt de än kallar detta för diskriminering! Och vi kommer inte att tillåta respektlöshet mot svenska lagar. Det goda samhället
Vad gör vår nuvarande statsminister? Han reste till Jordanien.

Statsminister Stefan Löfven besöker Jordanien

Från Regeringens hemsida:
Söndagen den 14 augusti reser statsminister Stefan Löfven till Jordanien för samtal om flyktingsituationen och andra aktuella frågor i regionen.

Statsministern kommer under måndagen den 15 augusti ha överläggningar med Jordaniens premiärminister Hani Mulki, besöka flyktingläger tillsammans med ansvariga FN-organisationer, samt delta i ett seminarium om jobbskapande för unga.
Jordanien är ett av de länder i världen som tagit emot flest flyktingar från Syrien. Sverige driver på för ökade ansträngningar för att skapa jobb för dessa flyktingar i grannländerna såsom Jordanien och för att göra det möjligt för barn på flykt att gå i skola .Läs mer. 

Socialdemokratin får ny partisekreterareLöfven utser en ny partisekreterare Lena Baastad. Vid presentationen sade hon att Sverige står inför stora utmaningar och då är det socialdemokratin som ska lösa detta!!!!! 

Under rubriken ”Då arbetare, nu new age-coach” skriver Per Gudmundson bl.a.om henne och hennes tidigare bakgrund som företagare.

Gaia leadership erbjuder chefsutbildningar för ”Livskraft, Offensivitet, Samspel mellan del och helhet och Värde”. Gaias egna ”filosofi” om ”Det Offensiva Ledarskapet” har grundtanken att ”varje människa, oavsett roll, är en ledare”, som kan frigöras med det egna verktyget ”Gaia Profilen”. Utvecklingsarbetet syftar till ett ”coachande ledarskap för att förstå lyssnandets och frågornas kraft” i en organisation som bygger på ”Relational Management” och där ”kultur och struktur måste vara i balans”. ”Sustainabilitet”, ”resiliens” och ”agilitet” är nyckelord för framgång.

Genom att utmana oss själva när vi möter andra människor med olika perspektiv, roller eller ideologier går det att nå fram till de synergieffekter som gör att 1+1 kan bli 3”, skriver Lena Baastad på sin medarbetarsida.

Det fanns en tid när arbetarrörelsen kunde förstås utifrån yrkestitlarna på valsedlarna. Brevbärare. Skogsarbetare. Hushållerska. Typograf.

Socialdemokraternas nya partisekreterare Lena Baastad är ett tydligt exempel på att den tiden sedan länge är förbi. Vad skulle det skrivas i hennes fall? Sustainabilitetskonsult? Agilitetscoach? Holistisk värdegrundsentreprenör? Läs hela artikeln på SvD

Rekommenderas att läsa hela artikeln. Här ett utdrag från en kvinna. Man förstår att Sverige är illa ute!!!
Har du läst Kairodeklarationen? Det är muslimska länders motsvarighet till FN-konventionen (som de tyckte gav alldeles för mycket rättigheter till just kvinnor). Även om du kanske inte skulle gilla Kairodeklarationen helt och hållet, så skulle du nog inse att den är vad som behövs för att få Sverige att fungera igen. Har du lite tur, hinner de kanske införa den här i Sverige innan du lägger näsan i vädret! Om inte, så kan du iallafall trösta dig med att dina barn, barnbarn och andra eventuella efterlevande kommer att få leva i ett så vist inrättat Sverige. Du kanske har någon dotter eller dotterdotter som i framtiden kommer att tacka Allah för att hon slipper fatta egna beslut och för att de kloka männen tar ansvar för allt?  

Så här tycker Gudrun Schyman och förmodligen tycker alla andra feminister likadant. Föredrar sharialagar, våldtäkt inom och utanför hemmet, barnäktenskap, könsstympning m.m. Ingen av kvinnliga politiskt aktiva kvinnor hör jag ryta till om muslimska mäns sätt att behandla kvinnor.  


   Ovan några av de tongivande aggressiva feministerna

Fredrik Reinfeldt: Den poetiske ledaren :

”Jag går sida vid sida med folket, vars förtroende jag bär.”
Intervju i SvD 24 december 2007.

Reinfeldt hängs ut som snyltare 

 Bildresultat för reinfeldt snyltare

Expressen skriver på ledarplats, apropå Reinfeldts jättevinst i bolaget, att "det hade varit så mycket snyggare om Fredrik Reinfeldt sagt nej till sin inkomstgaranti när han upptäckte hur bra snurr han fick i företaget". DagensPS

Gjorde han något gott för  folket?
Ingalunda. Jobbade hårt på att ersätta svenska folket från MMENA-länder och hittills så förefaller detta att gå bra. Det verkar svårt att väcka svenska folket..


Sverige behöver en ny Axel Oxenstierna

INRIKES. År 1612, för drygt fyrahundra år sedan steg Axel Oxenstierna som 28-åring upp på posten som rikskansler i Sverige. Drygt fyrtio år senare hade landet helt formats om och det lilla Sverige förvandlats till en stormakt och det moderna Sverige var fött.
Oxenstierna övertog en medeltida röra, han renodlade funktioner och ansvar, så att var och en hade ansvar för sin del av styrelsen av riket – och kunde ställas till svars om något gick fel.

Rikskanslern upptäckte att adeln, som på den tiden bestod av c:a 500 män, inte räckte till för att bemanna kollegierna. Adelsynglingarna var för få, för lata och för dumma. Begåvade bondsöner och driftiga drängar fick chansen att utbilda sig och bli statliga tjänstemän.

Oxenstierna ord om tjänstetillsättningar 1634 borde gälla än idag: Man måste se på vars och ens kapacitet och varken på vänskap eller släktskap..Petterssons

BEVINGADE ORD AV AXEL OXENSTIERNA

Bildresultat för axel oxenstierna
"Ack om du visste min son med vilken ringa vishet världen styres".

"An nescis, mi fili quantilla prudentia mundus regatur".

MEN här kommer något som kanske kan muntra upp oss:

Christian Dahlgren i ÖC skriver så här:

Sverige enligt Coolidge

Vi är ett starkt, djärvt och modigt folk.

..I ett tal vid ett svenskt kungligt besök i Amerika yttra president Coolidge följande:

”Sverige är ett land där tillvaron inte varit lätt. Det ligger under polcirkeln med frostigt klimat, där landskapet är robust, där jorden motvilligt ger ifrån sig skörd till dem som brukar den. Men genom århundraden har dess folk vant sig vid att uthärda svårigheter. De yttre förhållandena har bidragit till att ge denna lilla nation på knappt 6 miljoner invånare styrka, storhet och karaktär.

Självständighet, mod och uppfinningsrikedom har utmärkt svenskarna sedan vi första gången läste om dem hos Tacitus och Ptolemaios. Den magra jorden drev dem att söka sig till havs, deras naturliga egenskaper drev dem till äventyret. Deras fartyg har kastat ankar vid alla kända stränder och vågat sig långt ut i det okända, deras framgångar har haft brett inflytande på den efterföljande europeiska historien.”ÖC

Mandom, mod och morske män bor i gamla Sverige än – nu gäller det. Vi måste ta tillbaka vårt land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar