fredag 19 augusti 2016

Kristna företrädares bortförklaringar om islam och våldet.Allahu Akbar

Ödesdigert möta terrorhot med upprop till kulturkamp


Terror i Guds namn. Att svara på terrorhot med upprop till kulturkamp vore ödesdigert. Vi vill samverka och menar att vi behöver religionsmöten och intelligenta samtal om religion. En situation där hets utges för realism och samverkan för naivitet är kontraproduktiv, skriver företrädare för judar, kristna och muslimer i Sverige. DN

Världen idag: Kyrkans topp i strid mot dess fundament
Ledare: Svenska kyrkans främsta företrädare använder vår tids oro för att ifrågasätta den sekulära staten. Mathias Bred

Vi lever i en tid när religiösa makthavare på många håll försöker att flytta fram sina positioner i samhället. Ärkebiskopen Antje Jackelén undertecknade 8/8 en debattartikel i Dagens Nyheter som förtjänar att läsas flera gånger. Den är skriven tillsammans med företrädare för andra samfund i Sverige. En av undertecknarna är till exempel Mahmoud Khalfi som är ordförande för Sveriges Imamråd.

Läser man snabbt kan artikeln passera som allmängiltiga reflektioner, men djävulen sitter som så ofta i detaljerna. Debattartikeln misstänkliggör människors berättigade rädslor och ifrågasätter traditionen att skilja på religion och politik. 
Till exempel att man radar upp Bibelcitat utan annat synbart syfte än att likställa Kristendom med Islam, och att man fastställer att bägge religionerna talar om samma Gud. För många troende är det kontroversiella ställningstaganden. 

Mer politiskt märkvärdigt blir det när det i artikeln konstateras att ”I Europa har judar, kristna och muslimer levt som goda grannar förr, vilket de gör än i dag”. Det är en sanning med modifikation om man till exempel ser till de enorma summor som läggs ned på att skydda Europas befolkning från islamistisk terrorism. Hotet som samfundsföreträdarna ser är dock inte bara terror, utan också ”religionsfobier”.

Fobi är ett ord som uttrycker en sjuklig rädsloreaktion. Att människor, troende som icketroende, blir rädda för våld som slår urskillningslöst är en självklarhet. Kritiken mot religion, som följer på religiöst motiverad terror, kan inte avfärdas som sjukdom. 
En annan märklighet är hur samtiden kommenteras: ”Än en gång visar det sig: förvisningen av religion till det privata är en dålig lösning". 

Vi är nog många som skulle hävda motsatsen; Att problemen uppstår när religion görs till politik. 
…Sammantaget är det konstigt att läsa hur Antje Jackelén, den främsta företrädaren för Svenska kyrkan, använder vår tids religiösa konflikter för att ifrågasätta värnandet om det sekulära samhället och idén om religionen som en del av privatlivet.

Det är bärande delar i vår civilisation, och i kyrkan hon företräder, tydligt uttryckt i Luthers tvåregementslära.

Det är också den samhällsmodell till vilken hundratusentals människor just nu flyr för att undkomma de krafter som sammanblandar religion och politik. GP

Imamsonen lever med ständiga dödshot

Broder Rachid är imamsonen som blev kristen och i dag når miljontals människor i arabvärlden. Trots att han lever under ständiga dödshot fortsätter han att sända ut sina program som jämför islam och kristendom. – All frihet har ett pris. Jesus betalade också ett högt pris för vår frihet, säger han när Världen idag möter honom under en arabisk konferens i Solna. Världen idag

Påven ger islam absolution för halshuggen katolsk biskop


Att Svenska kyrkan aningslöst omfamnar den totalitära, våldsbejakande, antisemitiska, kristofobiska, kvinnoförtryckande och homofobiska religionsideologin islam är välkänt.
Trots att detta brutala mord – i likhet med ett oräkneligt antal andra terrordåd – utfördes i islams namn, anser fader Fransiskus inte att islam ska kritiseras. Han argumenterar i stället på klassiskt vänstervis för att den muslimska terrorismen har socioekonomiska förklaringar och beror på sociala orättvisor och girighet.
Terrorister är utsatta människor som inte har något annat val än att ta till terror, förklarade påven. Det är arbetslösa ungdomar som är hänvisade antingen till alkohol och droger eller att ansluta sig till IS, ungdomar som vi européer har lämnat i sticket, berättade Franciskus för journalisterna under en intervju efter ett besök i Polen.. Avpixlat

Läs:

Kommer Europa vägra att knäböja som den heroiska franske prästen?
av Giulio Meotti
Reser man  runt i Europa  dessa dagar: finnar man inte en enda upprop för att protestera mot mordet på fader Jacques Hamel. Dagen då en 85-årig präst dödades i en fransk kyrka, var det ingen som sa "Vi är alla katoliker".

Även Påven Franciskus, inför den viktigaste anti-kristna händelsen på Europas mark sedan andra världskriget, stod tyst och sade att islamisterna letar ”efter pengarna". Samtliga  Vatikanens präster vägrade att säga ordet "Islam".

Rituellt, efter varje massaker, upprepar Europas media och politiker historien om "underrättelsemisslyckanden" - ett fikonlöv för att undvika att nämna islam och dess projekt för erövringen av Europa. Det är den vedertagna uppförandekoden efter någon islamistisk attack.

Europa verkar  dömt till ett permanent tillstånd av belägring. Men vad händer om en dag, efter mer blodsutgjutelse och attacker i Europa, Europas regeringar börjar förhandla med de traditionella islamiska organisationer om villkoren för demokratier att underkasta sig  islamisk sharialag? Tecknade serier om Mohammed har redan försvunnit från de europeiska medierna, och framställandet av Israel och judarna som syndabockar började för länge sedan. Efter attacken vid kyrkan, beslutade även franska medier att sluta publicera bilder av terrorister. Detta är det modiga svaret på jihad av vår massmedia. Gatestone

1 kommentar:

 1. svenskar !
  Korsvandring!
  Tåga genom städernas gator nu på söndag med upplyfta kors som stöd för vår kristna tro.
  "Jesus för världen givit sitt liv:
  Öppnade ögon, Herre, mig giv.
  Mig att förlossa offrar han sig,
  då han på korset dör ock för mig."

  SvaraRadera