onsdag 17 augusti 2016

Olle Ljungbeck: Till Arbetarbladet, Gefle Dagblad m fl ang. Pride-paraden och vissa inslagArbetarbladet: "Är detta hederlig journalistik"?

För några dagar sedan sände jag en artikel till Arbetarbladets insändarsida. Med artikeln hade jag bifogat en bild från Pride-paraden i Stockholm. Arbetarbladet tog in artikeln men ersatte min bild med en egen som inte alls illustrerade det jag tog avstånd i från. Min avsikt var inte att slå mot HBTQ-personer.

Men alla organisationer och rörelser råkar nästan alltid utför yttringar och företeelser som varken gagnar  rörelsen eller har varit grundarnas mening.

I min artikel tog jag avstånd från vissa inslag i Pride-paraden och påstod det vara flathet från såväl den egna rörelsen som medierna att inte kritisera sådant.

Bilden visade tre krypande halvnakna män i läderkläder med hundmasker för ansiktet, som kröp fram längs gatan. Samtliga hade hundhalsband med hundkoppel och leddes av en annan man även han utklädd. Bilden gav i stället för jämlikhet sken av förtryck.  
 
Efter dessa följde såväl vuxna som barn. Jag ställde frågan om det är denna frihet vi skall hylla och påstod att flatheten gått lite väl långt när man tillåter sådant i demonstrationstågen.

Arbetarbladet har ensidigt utgått ifrån att jag vill skada HBTQ-rörelsen när min avsikt i stället var att kritisera sådant som knappast kan ha varit grundarnas mening att profilera som hemmahörande i HBTQ-rörelsen. Inslaget kan knappast gagna rörelsen om den bygger på människors lika värde.

I dagens värld ser vi numera ofta bland politiker, myndigheter och organisationer en flathet att inte våga ta tag i och kritisera sådant som strider mot människovärde och jämlikhet. Det jag berört är just ett sådant fall.

Olle Ljungbeck, Hanåsen 110, 80591 Gävle

Pride 2016

Bildresultat för prideparaden 2016 

Bildresultat för prideparaden 2016 

Bildresultat för prideparaden 2016 
 
Bildresultat för prideparaden 2016

Stor rysk tv-produktioin förrintar HBTQ-rörelsen
 
En slagkraftig rysk storfilm som visar en fruktansvärd insyn i HBTQ-rörelsen i världen.  Högt rekommenderad
..Filmen är intressant på många nivåer.  Den gjordes av Arkady Mamontov, en populär TV-värd och undersökande journalist som är känd för sina banbrytande dokumentärer.Hela inslaget

2 kommentarer:

  1. Intressant och en inblick i vad Soros och andra vill med sekulära heterosamhället.

    SvaraRadera
  2. Undrar om det var någon förklädd politiker som kröp bland dessa tre.

    SvaraRadera