lördag 6 augusti 2016

Riktiga män - Clint Eastwood, Donald Trump och Jon Voigt. Är världen som en supermarket?Clint Eastwood stödjer Donald Trump
 Bildresultat för clint eastwood

Den legendariske regissören och skådespelaren Clint Eastwood ger nu sitt stöd åt republikanernas presidentkandidat Donald Trump.

 Bildresultat för donald trump
– Trump är något på spåren. Alla är i hemlighet trötta på den politiska korrektheten och att fjäska, säger skådespelaren i en intervju med Esquiremagazine. 

Eastwood menar att Hillary Clinton kommer föra samma förödande politik som Barack Obama gjort.
Han förklarar vidare att dagens läge i USA plågas av en ”Pussy generation” (generation av mesar)Klarvaken

Clintan och Donald två riktiga män. Hela inlägget

 Fr. Snaphanen: 

Vår värld är en supermarket
Theodore Dalrymple läser ekonomen och journalisten Bernard Maris´ bok,  Houellebecq Économiste. Maris mördades i terroristattacken på Charlie Hebdo, en så att säga nihilistisk förorsakad död. Inte för att mördarna var nihilister, men på grund av att  islam är utan positiva värden. Den är inte bara utan försonande kärlek, den har som, Wafa Sultan säger “En Gud Der Hader.” . "Houllebecq har anklagats för att vara en cyniker och nihilistisk, men tvärtom så är hans arbete en lång protest mot nihilism och cynism." Har niockså märkt apropå  nihilism (1) och förlust av kultur, hur många + 50 åriga, vars musikaliska horisonter helt enkelt är - rockmusik?

1) Nihilism (ingenting) = en filosofisk position. Nihilister anger generellt att moral existerar inte, alltså finns inga moraliska värden med vilka man kan upprätthålla en regel eller logiskt föredra en handling framför en annan… De kan också hävda att det inte finns något rationellt bevis eller argument för att en högre makt eller skapare skulle existera, samt att om en högre makt skulle existera så har mänskligheten ändå ingen moralisk skyldighet att avguda den. Wikipedia (förkortat Bloggarens anm.)

I Huellebecq´s värld köper människor utan behov, vilja utan verklig vilja, och förströr sig utan njutning. Deras personliga relationer speglar detta: de är grunda och ingen är beredd att offra sin frihet, som uppfattas som förmågan att söka nästa distraktion utan hinder från skyldigheter mot andra. De är engagerade i ingenting, och i en sådan värld är till och med konst eller kulturell verksamhet bara en distraktion på en marginellt högre plan - även om det är en naturlig lag i denna typ av samhälle att planen kommer allt närmare, allt mer komprimerad.

För Houellebecq är snabbköpet den institution som bäst fångar den moderna tillvaron. Människor vandrar mellan staplade hyllor och gör val utan urskiljning eller någon verklig betydelse, till ljudet av banal men oundviklig musik. Denna musik är som spetälskedestillat som Claudius häller i örat på Hamlet, då han sover i sin trädgård. Shopparna i snabbköpet sover naturligtvis inte, men de går som i sömnen, eller beter sig som kvasi-automater. I varje fall,så är de verkligen inte alerta (de flesta av dem har inte ens en lista över vad de behöver, eller tror att de behöver), och FLABBIG (gapig)  musik ser till att de inte vaknar från sin halvslummer.

Hela det moderna livet är en existentiell stormarknad, där alla gör livsval som om valen var mellan mycket likartade produkter, mellan säg Bonne Maman sylt, och snabbköpets eget varumärke (troligen gjord av samma tillverkare), i tron att om de gör fel val kan det enkelt rättas till i morgon med ett annat val. Livet är som en serie ögonblick och människor är elementarpartiklar (titeln på en bok av Houellebecq).

Man förstår verkligen vad Houellebecq menar. Barn är nu vuxna och vuxna är barn. När seriösa tidningars recenserar tecknade serier med samma högtidlighet som verk av stipendium granskas rockmusik långt mer än något annat, även om den genomsnittliga åldern av befolkningen har ökat och det finns lika många åldringar som spädbarn, och relationer mellan människor analyseras för deras ingredienser som om relationer var färdig-gjord salladsdressing . (Själva förekomsten av färdig salladsdressing, när det tar ungefär två minuter att göra en bra egen, skulle vara vatten på Houellebecq´s kvarn.)Houellebecq and Call, byTheodore Dalrymple

 
 
 Den här musiken kommer man inte får lyssna på i ett islamistiskt samhälle

Seven Spanish Angels Songtext
 He looked down into her brown eyes and said,? Say a prayer for me?
She threw her arms around him whispered,? God will keep us free?
They could hear the riders coming he said, "This is my last fight
If they take me back to Texas they won't take me back alive"

There were seven Spanish angels at the alter of the sun
They were praying for the lovers in the valley of the guns
When the battle stopped and the smoke cleared
There was thunder from the throne
And seven Spanish angels took another angel home

She reached down and picked the gun up that lay smokin' in his hand
She said,? Father please forgive me I can't make it without my man?
And she knew the gun was empty and she knew she couldn't win
But her final prayer was answered when the rifles fired again

There were seven Spanish angels at the alter of the sun
They were praying for the lovers in the valley of the guns
When the battle stopped and the smoke cleared
There was thunder from the throne
And seven Spanish angels took another angel home

There were seven Spanish angels at the alter of the sun
They were praying for the lovers in the valley of the guns
When the battle stopped and the smoke cleared
There was thunder from the throne
And seven Spanish angels took another angel home
Alright Willie help me now 

1 kommentar:

  1. Sverige plågas tyvärr inte av bara en Pussy generation utan minst två. Det är mycket bra att kända och hyllade personer kliver fram och berättar om sin hållning och även stöder Trump.

    SvaraRadera