fredag 12 augusti 2016

Svenska islamkyrkan - inget för svenska folket.
”Sex ha orsakerna till olyckorna i Sverige varit, äro och skola vara:
1, Egennytta
2. Dolskt hat.
3. Förakt för lagarna.
4 Liknöjdhet för det allmännas bästa.
5. Tanköst gynnande av utlänningar.
6. Inrotad avundsjuka mot landsmän.”
(Johannes Magnus, 1500-talets början.)Asylkaos

Varje dag halshuggs kristna i Syrien och Irak, vuxna såväl som barn. Men ärkebiskopen och övriga verksamma inom kyrkan har inga problem med det! Här kan du läsa en sammanställning av hoten mot kristna.

Från Gatestone

En kristen slaktas var femte minut – September 2015

"Jag förstår inte varför världen inte står upp mot sådana här brutala handlingar." – Melkitiska grekisk-katolska patriarken Gregorius III.

Vita huset har sagt att det är berett att anklaga Islamiska staten för folkmord mot religiösa minoriteter, och har lyft fram flera grupper som till exempel yazidierna som offer. Det verkar dock inte som att kristna kommer att inkluderas.

En rapport uppger att en kristen slaktas var femte minut i Irak och att "Islamiska statens militanta i Irak använder kristna kyrkor som tortyrkammare, där de tvingar kristna att antingen konvertera till islam eller dö".

När påve Franciskus talade till världen i FN la han än en gång all sin energi på miljön. Under det 50 minuter långa talet refererade påven endast vid ett tillfälle till förföljda kristna – och deras lidande blandades i samma mening ihop med de påstått lika stora umbäranden som "medlemmar av majoritetsreligionen" utsätts för, det vill säga sunnimuslimerna. Sunnimuslimerna blir inte slaktade, halshuggna och våldtagna för sin tro, de får inte sina moskéer uppbrända och bombade, de fängslas inte eller mördas för apostasi, blasfemi eller missionsarbete.

"Det som händer i Libanon är ett försök att byta ut befolkningen mot [muslimska] syrier och palestinier." – Gebran Bassil, Utrikesminister i Libanon. Hela artikeln

Svenska folket måste fråga sig nu vart vi skall ta vägen den dagen då muslimerna blir i majoritet. Något som verkar kunna bli verklighet med den inställning den politiska och kyrkliga  ”eliten” har till islam.

Sveriges ärkebiskop gör gemensam sak med islamister

Vägrade kommentera ritualmördade franske prästen. Nu gör Jackelén det – genom att relativisera terrorism tillsammans med känd islamist. 

Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén skriver idag under en debattartikel som relativiserar muslimers våld mot kristna. En av medförfattarna pekas ut som en ledarfigur för islamistiska Muslimska brödraskapet i Sverige, rapporterar Svenska Dagbladet.

När en katolsk präst i Frankrike nyligen fick halsen avskuren framför altaret av islamister vägrade ärkebiskop Antje Jackelén först att personligen kommentera fallet, något som gjorde många upprörda.

"Vi har en ärkebiskop som på sociala medier angriper kritiker mot hennes kyrkas tafatta hållning mot den nya tidens barbari hårdare än hon angriper dem som skär halsen av hennes trosfränder. Det är anmärkningsvärt", skrev till exempel den kristne kulturpersonligheten Marcus Birro i Dagens Nyheter.

Det är inte första gången som Jackelén har uppmärksammats för den typen av hållning. Hennes officiella valspråk är "Gud är större" ("Allahu akbar") och hon har vägrat att svara på frågan om Jesus gav en sannare bild av Gud än profeten Muhammed. FriaTider

Svenska kyrkans kommunikationschef: "Uppviglande" att bära kors som kristen

Gunnar Sjöberg med en urblekt svensk flagga.

 En konflikt har blossat upp mellan Svenska kyrkan och Katolska kyrkan sedan ledande företrädare för den förra tagit avstånd från uppmaningar om att bära det kristna korset då det, enligt dem, kan uppfattas som "uppviglande".
Det är i ett inlägg på Facebook som Svenska kyrkans kommunikations­chef och ansvarig för kyrkans hemsida Gunnar Sjöberg påstår att uppmaningar om att bära det kristna korset, för att visa stöd för den franske prästen Jacques Hamel som brutalt mördades vid ett islamistiskt terrordåd förra veckan, kan uppfattas som "uppviglande".
 "Uppmaningen känns uppviglande och okristligt i de motsättningar som redan råder", skriver Sjöberg och fruktar att kristna kors skulle kunna provocera muslimer till fler våldsdåd. "Vill vi dra saken till religionskrig", undrar han retoriskt.Fria Tider


Vidriga apologeter och villiga dhimmis
I Dagens Nyheter varnar idag ett antal religiösa företrädare, däribland givetvis Antje Jackelén, om riskerna med en "kulturkamp", i klartext helt enkelt att ingen kritik eller frustration ska riktas mot islam. Detta inspirerade i sin tur Aftonbladets ledarskribent Ingvar Persson, som hinner med både det sedvanliga fantiserandet om vad terroristerna vill, samt stödja de kyrkliga företrädare som har gått till angrepp mot initiativet "Mitt Kors", vars syfte är att göra en markering för de kristna som förföljs och mördas världen över. Svenska kyrkans kommunikationschef Gunnar Sjöberg tyckte att detta initiativ, alltså bilder som människor skickade in på de kors de själva bar, var både "okristligt" och "uppviglande". Att kritisera kyrkans flathet eller Antje Jackelén betecknade han som "ofräscht".

Under rubriken 
"Kyrkan står upp mot terrorns världsbild", får vi bland annat veta:
"Rädslan för andra religioner i allmänhet och muslimer i synnerhet är i dag en grundton i europeisk politik, och också i Sverige finns det krafter som ser tillvaron som en kamp mellan kulturer." Tobbes

ÖC: Daniel Persson: Ynkligt, Svenska kyrkan

Kristligt att stå upp emot förföljelse.
En tredjedel av världens befolkning är kristna. Ändå beräknar International Society for Human Rights att kristna utsätts för 80 procent av alla religiöst diskriminerande handlingar. Heliga stolen uppskattar att 100 000 kristna varje år dödas med koppling till deras tro.

Kristna förföljs i stora delar av vår värld. Genom folkmord och förföljelse, samt därigenom betingad emigration, har kristna snart fördrivits i sin helhet från religionens tidiga platser i Mellanöstern. Undantaget är Israel.

Trots detta klarar Svenska kyrkan inte av att rakryggat ställa sig bakom Facebookkampanjen Mitt kors. Kampanjen startades av prästerna Johanna Andersson, Annika Borg och Helena Edlund. Meningen med kampanjen är att få människor att bära sitt kors med stolthet och i solidaritet med de många kristna som förföljs världen över. Det är en enkel, men varm och humanitärt sig.

Svenska kyrkans kommunikationschef, Gunnar Sjöberg, skrev tidigt på Facebook att uppmaningen kändes uppviglande och okristen och undrade om det måste gå till religionskrig. Därigenom uppstod på goda grunder frågan om Svenska kyrkan menar att det är okristligt att bära sitt kors i solidaritet med förföljda, alternativt om Svenska kyrkan anser sig ha rätt att avgöra vilka som är värdiga är bära Kristi kors.

Några dagar senare tog Anna Karin Hammar, präst i Svenska kyrkan och syster till tidigare ärkebiskopen K.G. Hammar, till orda, även hon på Facebook. Där jämställer hon initiativtagarna till Mitt kors med amerikanske presidentkandidaten Donald Trump samt anklagar dem för att ha en antiislamisk agenda eftersom de inte tillräckligt tydligt påtalar att muslimer också förföljs. Hammars uttalanden gjorde inte saken bättre.

Ytterligare en dag senare uttalade sig Åke Bonnier, biskop i Skara, på sin blogg. Där skrev han att vi inte borde vara så ”buskablyga” med vår kristna tro. I övrigt markerar biskopen försiktigt avstånd till kampanjen genom att hänvisa till att alla troende bör inkluderas i korsbärandet.
Sedan dess har ytterligare tid förflutit och Svenska kyrkan har inte gjort någon ansträngning att korrigera denna bild. Det får därför antas att det också är en representativ bild av organisationens åsikt. Det är i så fall ynkligt.

Att inte stödja en enkel manifestation för utsatta och förföljda trosfränder, utan till och med motsätta sig den, är sorgligt. Kravet på att vara allomfattande ställs heller inte i något annat sammanhang. Det har exempelvis inte utgjort ett hinder för Svenska kyrkans medverkan på Pride att fokus ligger tydligt på queerpersoner och homo-, bi- och transsexuella.
I juni i år begärde över 13 000 medlemmar utträde ur Svenska kyrkan. Risken att den bedriften snart upprepas bör inte underskattas om människor ska behöva känna sig utpekade av Svenska kyrkan för att de bär sitt kors i solidaritet med förföljda kristna. Daniel Persson/SNB

 Så här skriver man på Det goda samhället om vår importerade tyska ärkebiskop
Ärkebiskopens märkliga sällskap
Den jihadistiska slakten av prästen Jacques Hamel i sin kyrka i Frankrike upprörde och skrämde många kristna. Förföljelsen av kristna, som pågår med full kraft i islamvärlden, verkade ha nått Europa. Tre svenskkyrkliga präster startade gruppen ”Mitt kors” på Facebook. Det skulle ingjuta hopp och mod i de förföljda kristna. Visa att det fanns de som bryr sig. Men initiativet fick kritik av delar av Svenska kyrkans ledning. Kyrkans kommunikationschef Gunnar Sjöberg menade till exempel i ett Facebookinlägg den 1 augusti att det kunde vara ”uppviglande” att använda korset i detta sammanhang.Hela artikeln här

Soldatmamma

Hela svenska kristna kulturen måste bräcka sig loss från Jackelén, Brunne, Klein och resten av islamunderdåniga vänstern. 

Fädernas Kyrka
I den gamla psalmboken återfanns psalmen "Fädernas kyrka" under nr 169. Psalmen plockades bort på grund av sin nationalistiska romantism, då 1986 års upplaga av psalmboken gavs ut. 
 


Predikaren 7:30 Gud gjorde människan enkel...


Gud gjorde människan enkel och rak,
men hon hittar på alla möjliga konster.

Läs:
Åke Bonnier och hans värld. 

Annike Borg: Alla Sveriges domkyrkor borde ringa

1 kommentar:

  1. Finns det någon rättvisa den dagen döden inträffar hoppas jag att ALLA de som företräder Svenska Islamkyrkan får brinna där de hör hemma dvs i HELVETET. Få ändan ur vagnen Svenska folket och begär utträde ur denna sekt snarast möjligt. Lägg INTE mer inarbetade skattepengar så att dessa missfoster kan leva lyxliv på din bekostnad. Det finns tusenlappar att tjäna som kan läggas på betydligt trevligare saker i livet. Jag gick ur Islamkyrkan 2010 och känner ännu glädje över mitt beslut.

    SvaraRadera