söndag 14 augusti 2016

Sverige idag: Skäggiga elvaåringar. Rikspolischefen Dan Eliasson nöjd med sommarens insatser.
Läs först om mordet på en handikappad man i Hässleholm. Sedan rikspolischefens brev till polisen och Sofia Willanders brev till honom. Sist men inte minst viktigt Sandor Herolds brev till Morgan Johansson.
En 17-årig man är anhållen misstänkt för mordet på en tysk man i 50-årsåldern vid resecentrum i Hässleholm i tisdagskväll.
Polisen är mycket förtegen men vädjar till vittnen att höra av sig.
– Vi efterlyser ännu fler vittnen, säger polisens presstalesman Robert Loeffel till Fria Tider.
Klockan halv tio i tisdagskväll anlände ett norrgående tåg till Hässleholms station. Med på tåget fanns en man i 50-årsåldern, en tysk medborgare som levde ett socialt utsatt liv och brukade gå med hjälp av kryckor.
En dryg timme senare var mannen död, enligt vissa källor hade han knivmördats.
– Vi har arbetshypotesen att anträffandeplatsen är brottsplatsen. Det vill säga en gångbro över järnvägsspåren på resecentrum i Hässleholm. Det är en inglasad gångbro, berättar polisens presstalesman Robert Loeffel för Fria Tider.
– Han brukade hålla till på resecentrum och många människor som trafikerade där kände igenom honom.
17-åring misstänkt
Igår kväll grep polisen en 17-årig man misstänkt för mordet på den 50-årige tysken. Den gripne är nu anhållen misstänkt för rån och mord.
Det rör sig om en ung man med invandrarbakgrund. Han är barn till en mamma som kom till Sverige från Bulgarien 1991 samt en pappa som kom hit från Angola 1988.Fria Tider

Rikspolischefen Dan Eliasson: Vi klarade även denna sommar
Rikspolischef Dan Eliasson skriver om behovet av sommarsemester, resursläget och höstens stora frågor.
Så sakta börjar fler och fler komma tillbaka efter semestern. Det känns mycket bra. Själv är jag något kilo lättare, utsövd och har mängder av energi. Det är vad jag tar med mig från min sommarledighet. Visst har jag gjort några dagar då och då under min semester, men jag har också haft stunder av total ledighet. Hoppas att alla ni också på ett eller annat sätt har haft bra sommarledighet och kommer åter fyllda av kraft och energi. Det behöver vi alla för de utmaningar vi står inför under hösten och vintern. 
Vi behöver sommarsemestern
Som vanligt har det pratats om för lite bemanning under sommaren. Vissa har till och med hävdat att denna sommar varit besvärligare än vanligt med bemanningen, men trots det har vi lyckats dra runt verksamheten även denna sommar. Bra jobbat och stort ansvarstagande som vanligt! Visst hade vi kunnat göra mer om vi varit flera i tjänst under sommaren, samtidigt ska vi hålla över ett långt arbetsliv och även polisanställda ska ha möjlighet att ha ett fungerande familjeliv. Då måste vi acceptera att vi inte kan köra på för fullt under sommaren. Hela artikeln
 Sophia Willander på Facebook skriver följande om sin chef:
Min högsta chef Rikspolischef Dan Eliasson har författat höstens första brev. Ett brev som  är så arrogant, nonchalant och ovärdigt en myndighetschef att jag inte kan ta in om han "skämtar aprillo" med oss alla eller om han menar det han skriver. Hans ord får min puls att gå upp i nivåer som skulle kunna få mig att bli inlagd.
Dan, din personal är på många håll i landet så tröttkörda, uppgivna, förbannade, ledsna att du borde vända på varenda sten för att med alla medel vända skeppet och visa att du är en chef som prioriterar sin personal.
Vi har personal på ledningscentralen som börjar sina pass 06:45 och slutar 19:00 eftersom det inte finns någon annan som kan sitta på stolen och svara på samtal, dirigera poliserna och leda insatser. Det finns INGA andra. Tomt. Några börjar 19:00 och slutar 07:00. Flera helger på raken.
Vi har utredare som agerar både spaningsledare och utredare och är helt ensamma med grova brottsutredningar eftersom det är TOMT på kollegor i korridoren.
Vi har mordförsök och våldtäkter som ligger i balanshögen. Flera stycken dessutom. Det finns ingen som kan utreda!
Allmänheten ger upp sina försök att nå polis via telefon då ingen svarar på mkt lång tid.
Att du har mage att gå runt bland dina medarbetare och se alla du träffar i ögonen efter ditt brev om din tolkning av sommaren.
Det krävs en speciell personlighet för att klara detta. Jag själv hade klappat ihop av skam.FB

Ungersk asylvägran

Malmö 13-8-2016

Till Morgan Johansson, s k justitieminister
Från: Sandor Herold

Angående din protest mot Ungern för att de vägrar att ta tillbaka asylsökande.

Anledningen till att mitt gamla hemland Ungern vägrar att ta emot s k flyktingar samt bygger stängsel och vidtar andra åtgärder för att förhindra dessa att komma in i landet är för att i Ungern finns det politiker med ryggrad som anser att deras främsta uppgift är att ta till vara det egna folkets intressen och skydda dessa för utifrån kommande hot.

Här i Sverige har vi tyvärr sådana som du, alltså ryggradslösa varelser vars enda intresse är att berika sig själva samtidigt som man tillåter att landet invaderas av vildar komna från de lägst stående kulturerna och samhällsbildningarna som vi idag har på vår jord. De ungerska politikerna med premiärminister Viktor Orban tillåter inte att deras eget folk utsätts för det som du och dina svekfulla kollegor gör.

Med den invandringspolitik ni bedriver så utsätts det svenska folket dagligen för mord, misshandel, rån, anlagda bränder, åldringsbrott, skjutningar på öppen gata, våldtäkter, tafsande, bedrägerier, sprängningar, hedersmord och annat som t ex att landet översköljs av s k ensamkommande flyktingbarn som inte bara visar sig i de flesta fallen vara betydligt äldre än de uppger utan de "små" ägnar sig åt våldtäkter och masstafsande på olika tillställningar och festivaler. Det är alltså sådant här den ungerska regeringen inte vill utsätta sina egna medborgare för och det är anledningen till att man inte tillåter massinvasion av vildar komna från i huvudsak dom s k MENA-länderna. Och då, Morgan Johansson , så har jag inte alls tagit upp vad dessa primitiva varelser är kapabla att göra med varandra i sina hemländer. Det räcker kanske med att nämna halsavskärningar och att kasta ut homosexuella från höga byggnader.

Förutom detta så är en av huvudorsakerna till Ungerns restriktiva invandringspolitik att man inte vill att våldsreligionen islam skall få fotfäste i landet.

Så jag kan bara säga dig Morgan Johansson att du är inte ens värd att andas samma luft som Viktor Orban. Du är inget annat än en ynklig liten varelse som inte ens har så mycket moral och ryggrad så att du kan ställa upp för ditt eget folk utan du värdesätter varelser som befinner sig rent mentalt och intelligensmässigt på medeltidsnivå, om ens det, högre.

Jag kom till detta landet från Ungern som fyraåring 1956 och jag behöver kanske inte nämna att mina föräldrars situation i ett nytt land inte var en dans på rosor. Men de jobbade och klagade inte och de låg inte samhället till last en enda dag. De gick inte arbetslösa i åratal och inte heller gick de på någon SFI-undervisning. Och deras barn, alltså jag, brände inga bilar och ryckte inte heller väskor från gamla damer.

Jag jobbade från 19 års ålder fram till nu när jag snart är 65 år gammal och troligtvis så har jag och min fru, som också härstammar från Ungern, betalat in åtskilliga miljoner i skatt. Vi har helt enkelt varit rena vinstmaskinerna för Sverige, precis som alla andra invandrare som kom på den tiden. Våra två barn har utbildat sig och jobbar båda. Ingen av dem har heller bränt bilar, rånat, väskryckt. Precis som barnen till de invandrare som kom hit ungefär samtidigt som vi.

Men idag så kan man dagligen se vad avkommorna till MENA-folket sysslar med i våra förorter. De drar sig inte ens för att rusa in på en restaurang med maskingevär och skjuta ihjäl folk. Det var det som hände i Göteborg för drygt ett år sedan. Nu i dagarna så har en avkomma till invandrare slagit ihjäl en handikappad uteliggare i Hässleholm. Bara två av hundratal exempel på vad som händer i vårt land bara under detta året, händelser begångna av s k nyanlända eller deras avkommor. Dessa är raka motsatsen till ordet vinstmaskiner, snarare så genererar dessa enbart kostnader och sociala problem för landet.

Har du aldrig satt dig ner och tänkt efter vad du och dina politikerkollegor har gjort med detta landet? Har du aldrig tänkt på vad du utsätter dina egna landsmän för? Har du aldrig dåligt samvete för detta?

Troligtvis så gör du inte det men du har mage att kritisera länder där deras politiker inte tillåter att vildar mer eller mindre tar över landet och där medborgarna snart drar sig för att gå ut efter mörkrets inbrott.

Och detta gäller i hög grad den kvinnliga befolkningen.

Idag Morgan Johansson så har jag funderingar på något som jag aldrig trodde i min livligaste fantasi  att jag skulle behöva befatta mig med, nämligen att flytta tillbaka till mitt gamla hemland Ungern.

Mina föräldrar räddade mig undan kommunismens ok och jag har haft ett bra liv här i Sverige. Men situationen här i Sverige med allt eskalerande våld, kriminalitet, bostadsbrist och annat som den förda invandringspolitiken fört med sig gör att jag har förlorat all tro på detta land. Jag kan idag bara beklaga mina barn och barnbarn som har hela sitt liv framför sig i ett land som detta. Sverige går mot sin undergång, Morgan Johansson, och det är tack vare dig och andra svenska politiker som jag tyvärr måste benämna som lands- och folkförrädare av stora mått.

Jag skall avsluta detta mail med att klargöra för dig att du i Ungern, och säkerligen i flera s k tidigare öststatsländer betraktas du som en fjant, och det enligt min mening helt befogat.
Därför så florerar det några vitsar om den högresta justitieministern här upp i norr.

Tre av dessa lyder så här :

Morgan har nått politikens höjder så till den milda grad att han numera når upp till dörrhandtagen på Justitiedepartementet.
Bildresultat för morgan johansson kort
 Varför är det ett hål ca tio centimeter under dörrhandtagen på Justitiedepartementet? Jo, där satt dörrhandtagen innan Morgan blev minister.
Bildresultat för morgan johansson kort

Var köper Morgan sina kläder? Jo, hos Polarn och Pyret.

 Bildresultat för morgan johansson kort
M V H

Sandor Herold, Malmö


1 kommentar:

  1. Denna video förklarar https://youtu.be/kBiAUdnLfpE på ett kortfattat och lättbegripligt sätt varför den svenska välfärdsstaten är på väg mot sin undergång!. Se!,dela den och gilla(på youtube) denna blivande youtube klassiker!

    SvaraRadera