tisdag 6 september 2016

Aftonbladets politiske redaktör uttalar sig om tidningens uppdrag Karin Pettersson, politisk chefredaktör:

Aftonbladets ledarsida är landets största, viktigaste och mest engagerande. Vårt uppdrag är att ge vår syn på samhällsutvecklingen och påverka debatten utifrån socialdemokratiska värderingar. Vi är oberoende och fristående, och har ingen koppling till något parti eller organisation.Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 GävlePS! Kunde lögnen vara mer uppenbar och tydlig. DS!


Aftonbladet röjer skyddad identitet 

Aftonbladet röjer journalisten Egon Putilovs skyddade identitet. I en artikel 160903 i AB beskriver tre journalister honom som SD:s desinformatör. Med tanke på den hotbild som finns mot en människa som har fått skyddad identitet, så ringer jag en av journalisterna, Richard Aschberg. Han vägrar ta emot frågor om sin artikel och hänvisar till att han inte pratar med anonyma personer. Är man anonym när man ringer med sitt telefonnummer samt uppger sitt namn? Hela artikelnÄr det en händelse att Richard Aschberg är yngre bror till Robert Aschberg?En av samhällsupplösarna - Vem är Robert Aschberg?
 Eller snarare: Vilka olika personer är han? 


På det ännu röda 70-talet var Robert Aschberg precis som sin farfar Olof - Lenins bankir - bolsjevik. Alltså inte kommunist av det lite lättviktiga slaget m/Schyman utan riktig äkta blodröd bolsjevik.
                 
Alexander Solzjenitsyn hade hunnit få Nobelpriset (1970) för sina romaner om GULAG och några år senare i Grands Spegelsal i Stockholm mött en hord hånfullt gapande trätofflade journalister. En av dessa var Robert Aschberg. Han ”visste” men ändå var han hängiven (och gapande) leninist. Om detta har det dock inte gjorts några ”avslöjande” TV-program m/Uppdrag granskning. Granskarna vet var gränserna för granskandet går! 


Vindkänsla

Med sin väl utvecklade vindkänsla eller - kan man också uttrycka det - känsla för det ”tidsmässiga” styrde han så in på det maoistiska spåret. Under några år arbetade Robert Aschberg på Bokförlaget Oktober, som bland annat hade ensamrätt på utgivningen av ”Maos lilla röda”.   Läs hela artikeln 


1-robertaschberg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar